Α. Δημητρίου: Δεν με ενοχλεί η κριτική, δεν πιστεύω σε μαγικά ραβδιά

«Όλα μπορούν ν’ αλλάξουν φτάνει να κοιτάς μακριά στον ορίζοντα και έξω από το προσωπικό σου κουτί», τονίζει η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου.

Στο πλαίσιο του αφιερώματος «The Women Issue» η Αννίτα Δημητρίου μίλησε στο τεύχος Αυγούστου του περιοδικού IN Business.

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στα παιδικά της χρόνια και χαρακτήρισε τον εαυτό της ως ανήσυχο πνεύμα αλλά και… μεγάλο πειραχτήρι.  Είχε άποψη για όλα και ήθελε να τ’ αλλάξει όλα. Δεν μπορούσε να παρακολουθεί τις εξελίξεις παθητικά, απαιτούσε να τις διαμορφώνει.

Γι’ αυτό και επέλεξε τον κλάδο των κοινωνικών και πολιτικών επιστημών, με μεταπτυχιακό στις διεθνείς σχέσεις, ως εφαλτήριο της δράσης της η οποία την οδήγησε στα έδρανα της Βουλής των Αντιπροσώπων το 2016. Βέβαια τότε η Αννίτα Δημητρίου δεν μπορούσε καν να υποψιαστεί ότι μία πενταετία μετά θα προέδρευε του Σώματος.

Πρότυπο και έμπνευση της η κάθε γυναίκα που πιστεύει ότι μπορεί να αλλάξει τον κόσμο, που δεν τα βάζει κάτω και διεκδικεί αυτά που δικαιωματικά της ανήκουν, που οραματίζεται και παλεύει για ένα κράτος δικαίου και μια σύγχρονη συμπεριληπτική κοινωνία με ενσυναίσθηση και σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Δεν την ενοχλεί η κριτική, αντιθέτως την κάνει να πεισμώνει και να προσπαθεί ακόμη περισσότερο. Πιστεύει ακράδαντα ότι εάν φτάσεις κάπου δεν τραβάς τη σκάλα πίσω σου αλλά δίνεις το χέρι για ν’ ανέβουν κι οι υπόλοιποι.

Δεν πιστεύει στα μαγικά ραβδιά αλλά έχει διαπιστώσει ότι όλα μπορούν να μεταμορφωθούν προς το καλύτερο με δύο λέξεις μαγικές: Σύμπνοια και συλλογικότητα. Όλα μπορούν ν’ αλλάξουν φτάνει να κοιτάς μακριά στον ορίζοντα και έξω από το προσωπικό σου κουτί. Αγαπημένη της φράση είναι η ρήση του Νίκου Καζαντζάκη: «Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω».

Δειτε Επισης

Φεύγει από τη NAGA μετά από δέκα χρόνια o Ben Bilski-Προχωρά σε νέα εγχειρήματα
Το Foody αποκτά νέο Managing Director στην Κύπρο
Η Μαριάννα Χατζηαντωνίου εκτελεστική αντιπρόεδρος στην Energame
Νέα καθήκοντα και διευθυντής τομέα ραδιοφώνου στο Alpha radio ο Παναγιώτης Όθωνος
HUMED: Η πρωτοπόρος εταιρεία δύο φοιτητών που βάζουν την Κύπρο ψηλά στον διεθνή χάρτη της οδοντιατρικής
Νέος COO της Intership ο Capt. Michael P. Elwert
E&G Economides LLC: Η Βιργινία Αδαμίδου προάγεται σε Συνέταιρο της Εταιρείας
Θλίψη ΠΕΟ για τον θάνατο του ΓΓ ΣΕΒΕΤΤΥΚ Χαράλαμπου Πρατσή
Η πολυσχιδής προσφορά του Αλέκου Γαβριηλίδη στην αρχιτεκτονική της Κύπρου
PASCAL International Education: Oλιστική ανάπτυξη των παιδιών και συνεχής ανάπτυξη στο επίκεντρο της στρατηγικής