Αγγλική Σχολή: Στηρίζουν την Διεύθυνση του σχολείου οι γονείς

Την απόλυτη στήριξή του στο Διοικητικό Συμβούλιο και τη Διεύθυνση του Σχολείου στην άσκηση του νόμιμου δικαιώματος του Σχολείου να ελέγχει τη συμμόρφωση και την τήρηση των κανονισμών του από κάθε μέλος του προσωπικού του, εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Γονέων της Αγγλικής Σχολής. 

«Ως οι γονείς των μαθητών της Αγγλικής Σχολής, είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε το Σχολείο και τα παιδιά μας από κάθε παρέμβαση η οποία υποκινείται από ιδιοτελείς πολιτικές, κομματικές ή άλλες σκοπιμότητες και ότι κάθε ενέργεια από παράγοντες εντός ή εκτός του Σχολείου η οποία τείνει να ανατρέψει την ομαλή λειτουργία του βλάπτοντας έτσι σοβαρά τα παιδιά μας θα βρεθεί αντιμέτωπη με τη σθεναρή αντίδραση των οργανωμένων γονιών του Σχολείου».

Η ανακοίνωση εκδόθηκε με αφορμή την πρόσφατη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού.

Ακολουθεί αυτούσια η ανακοίνωση: 

Ως Σύνδεσμος Γονέων της Αγγλικής Σχολής που έχει ως σκοπό την προστασία των μαθητών που φοιτούν στην Αγγλική Σχολή, σημειώνουμε τα ακόλουθα σε σχέση με τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας στις 26.07.2022:

1.         Στηρίζουμε απόλυτα το Διοικητικό Συμβούλιο και τη Διεύθυνση του Σχολείου στην άσκηση του νόμιμου δικαιώματος του Σχολείου να ελέγχει τη συμμόρφωση και την τήρηση των κανονισμών του από κάθε μέλος του προσωπικού του.

2.         Η Αγγλική Σχολή αποτελεί σχολείο της ιδιωτικής εκπαίδευσης το οποίο συντηρείται σχεδόν εξολοκλήρου από τα δίδακτρα που καταβάλλουμε ως γονείς.

3.         Η οποιαδήποτε έξωθεν ανάμειξη στα εσωτερικά του Σχολείου, ιδιαίτερα όταν καθοδηγείται από πολιτικές σκοπιμότητες οι οποίες δεν έχουν σχέση με το καλώς νοούμενο συμφέρον των 1.100 μαθητών του, προκαλεί τεράστια ζημιά στο Σχολείο και κατ’ επέκταση στα παιδιά μας και θα πρέπει να σταματήσει.

4.         Οι συνεχείς συνεδριάσεις της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας αναφορικά με ένα θέμα που αποτελεί καθαρά θέμα εσωτερικών κανονισμών του Σχολείου, και οι επιθέσεις κατά του Σχολείου, της Διοίκησης και των γονιών, μόνο ζημιά προκαλεί στο Σχολείο και τους μαθητές του. Καλούμε τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας να σταματήσουν να επιχειρούν να παρέμβουν στα εσωτερικά του Σχολείου με το να προσπαθούν να εξαναγκάσουν την Διεύθυνση και το Διοικητικό Συμβούλιο του σε συγκεκριμένες αποφάσεις, με στόχο την ικανοποίηση ψηφοθηρικών σκοπιμοτήτων και όχι στη διασφάλιση των συμφερόντων του Σχολείου και των μαθητών του.

5.         Σημειώνουμε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του Σχολείου παρευρέθηκε σε όλες τις διαμεσολαβητικές διαδικασίες του Υπουργείου Εργασίας σε αντίθεση με τα όσα λέχθηκαν από μέλη της Επιτροπής.

6.         Σημειώνουμε επίσης ότι με αποφάσεις τους, η Επίτροπος Διοίκησης και ο Γενικός Εισαγγελέας έκριναν αβάσιμες και ανυπόστατες όλες τις καταγγελίες που υποβλήθηκαν εναντίων της Διεύθυνσης ή του Διοικητικού Συμβουλίου του Σχολείου δικαιώνοντας παράλληλα τη Διεύθυνση και το Διοικητικό Συμβούλιο του Σχολείου και επιβεβαιώνοντας τον κακόπιστο χαρακτήρα των καταγγελιών αυτών.

Θέλουμε να καταστήσουμε απόλυτα σαφές σε όλους, εντός και εκτός του Σχολείου, ότι ως οι γονείς των μαθητών της Αγγλικής Σχολής, είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε το Σχολείο και τα παιδιά μας από κάθε παρέμβαση η οποία υποκινείται από ιδιοτελείς πολιτικές, κομματικές ή άλλες σκοπιμότητες και ότι κάθε ενέργεια από παράγοντες εντός ή εκτός του Σχολείου η οποία τείνει να ανατρέψει την ομαλή λειτουργία του βλάπτοντας έτσι σοβαρά τα παιδιά μας θα βρεθεί αντιμέτωπη με τη σθεναρή αντίδραση των οργανωμένων γονιών του Σχολείου.

Δειτε Επισης

Διαφωνεί και υποβάλλει έφεση κατά της απόφασης της ΕΚΚ για πρόστιμο η IC Markets (EU)
Στο τεύχος Ιουλίου του περιοδικού GOLD: The 12th Invest Cyprus International Investment Awards
Δικαιώνει Cyta και ΑΗΚ για τους έξυπνους μετρητές το Εφετείο-Δεν υπήρξε έκδηλη παρανομία
Η Μαρίνα Χατζημανώλη τέλεσε τα εγκαίνια φωτογραφικής έκθεσης της Παγκύπριας Ένωσης Προσφύγων
Επανέρχονται σταδιακά τα συστήματα της Cyta που επηρεάστηκαν από βλάβη της Crowdstrike
Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Διοικητικό πρόστιμο €200.000 στην IC Markets (EU)
Χορήγηση υποτροφιών από το Enavsma Foundation
Πώς επηρεάζει τη Cyta η βλάβη στα συστήματα της Microsoft-Η ανακοίνωση της Αρχής
Η αποστολή του Lidl Kids Team Κύπρου στο Μόναχο που χάρισε θέαμα και εμπειρίες ζωής
Ανανέωση συνεργασίας Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος με TechIsland