ΟΚΥπΥ: Υπηρεσίες υγείας βάσει υψηλότερων διεθνών προτύπων ποιότητας

Η παροχή υπηρεσιών υγείας που να ανταποκρίνονται στα υψηλότερα διεθνή πρότυπα ποιότητας, αποτελεί βασικό στόχο και δέσμευση του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ), η οποία επιβεβαιώνεται μέσα από τις πιστοποιήσεις που λαμβάνει. Επίσης, μέσω των πιστοποιήσεων επιβεβαιώνεται και η τεχνογνωσία του Οργανισμού ως προς τις διαδικασίες απρόσκοπτης διασυνοριακής περίθαλψης.

Στο πλαίσιο του γενικότερου πλάνου του ΟΚΥπΥ για απόκτηση πιστοποιήσεων για όλες τις Κλινικές/Τμήματα των νοσηλευτηρίων του, ο Οργανισμός έλαβε πρόσφατα έξι σημαντικές πιστοποιήσεις από την TUV Austria Cyprus. Παράλληλα, ο ΟΚΥπΥ βρίσκεται σε διαδικασία Διαπίστευσης ολόκληρου του Οργανισμού με βάση διεθνή πρότυπα κάνοντας αρχή με τη Διεύθυνση Λευκωσίας.

Τα Κλινικά Εργαστήρια της Διεύθυνσης Λευκωσίας είναι ήδη διαπιστευμένα με βάση τo πρότυπο ISO15189:2012.

Πρόσφατες πιστοποιήσεις

Οι τρεις πιστοποιήσεις αφορούν το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, δύο για το Πρότυπο Κέντρο Κοχλιακών και Άλλων Ακουστικών Εμφυτευμάτων της Ωτορινολαρυγγολογικής Κλινικής (ΩΡΛ) και μία για την Υπηρεσία Σίτισης.

Συγκεκριμένα το Κέντρο της ΩΡΛ Κλινικής, έλαβε το εξειδικευμένο στο χώρο της Υγείας πρότυπο ποιότητας ISO 15224:2016, το οποίο αφορά την αποτελεσματικότητα καταλληλότητα, ασφάλεια και αξιοπιστία των διεργασιών υπηρεσιών υγείας. Παράλληλα  πιστοποιήθηκε και για την εφαρμογή Συστημάτων Διαχείρισης Ποιότητας σύμφωνα με το πρότυπο ISO 9001:2015, για την παροχή υπηρεσιών προεμφυτευτικής αξιολόγησης, χειρουργικής εμφύτευσης, μετεμφυτευτικής αποκατάστασης και παρακολούθησης.

Επίσης, το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, έλαβε πιστοποίηση για την εφαρμογή Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων σύμφωνα με το πρότυπο ISO 22000:2018 στην παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών σίτισης σε ασθενείς και προσωπικό του νοσηλευτηρίου.

Τρεις ανάλογες πιστοποιήσεις έλαβε και το Νοσοκομείο «Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ΙΙΙ». Συγκεκριμένα η Παιδοπνευμονολογική Κλινική του Νοσοκομείου «Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ΙΙΙ» έλαβε δύο πιστοποιήσεις για την εφαρμογή Συστημάτων Διαχείρισης Ποιότητας σύμφωνα με τα πρότυπα ISO 9000:2015 και ISO 15224:2016. Η πιστοποίηση καλύπτει την παροχή τριτοβάθμιων διαγνωστικών και θεραπευτικών υπηρεσιών για σύνθετα παιδοπνευμονολογικά περιστατικά που διαχειρίζεται η Κλινική στους γενικούς παιδιατρικούς θαλάμους και τις Εντατικές Μονάδες Νεογνών και Παίδων του Μακάριου Νοσοκομείου, καθώς και εξωνοσοκομειακά περιστατικά που παραπέμπονται για αντιμετώπιση από ιατρούς στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια φροντίδα υγείας. Η πιστοποίηση περιλαμβάνει, επίσης, την παροχή υπηρεσιών έρευνας και εκπαίδευσης μέσω της συνεργασίας της Κλινικής με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Επίσης, το Μακάρειο Νοσοκομείο έλαβε πιστοποίηση για την εφαρμογή Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων σύμφωνα με το πρότυπο ISO 22000:2018 στην παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών σίτισης σε ασθενείς και προσωπικό του νοσηλευτηρίου.

Οι πιο πάνω πιστοποιήσεις είναι αποτέλεσμα εντατικής και συλλογικής δουλειάς από το προσωπικό των νοσηλευτηρίων του ΟΚΥπΥ, στο οποίο ο Οργανισμός εκφράζει τις ευχαριστίες του, διαβεβαιώνοντάς το ότι θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα του και να ενισχύει με κάθε τρόπο το έργο του.

Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας

Το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, είναι το μεγαλύτερο νοσηλευτήριο της Κύπρου καθώς δέχεται σε ετήσια βάση 25.000 ασθενείς για εσωτερική νοσηλεία, 250.000 επισκέψεις στα εξωτερικά ιατρεία, 7.500 περιστατικά που χρήζουν χειρουργικής επέμβασης και περίπου 100.000 επισκέψεις στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών.

Για περισσότερες πληροφορίες σε σχέση με τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας και διευθέτηση ραντεβού με τους ιατρούς του νοσηλευτηρίου, οι πολίτες μπορούν να καλούν στο 22603000 από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή μεταξύ 7.30 π.μ. και 3.00 μ.μ. ή να επισκέπτονται τον σύνδεσμο https://shso.org.cy/hospital/geniko-nosokomeio-lefkosias/.

Κέντρο Κοχλιακών και Άλλων Εμφυτευμάτων

Το Κέντρο Κοχλιακών και Άλλων Ακουστικών Εμφυτευμάτων αποτελεί Τμήμα της Ωτορινολαρυγγολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας. Προσφέρει εξειδικευμένες υπηρεσίες από επαγγελματίες υγείας, ιατρούς, νοσηλευτές, ακοολόγους, λογοθεραπευτές, ψυχολόγους, κ.ά.

Οι υπηρεσίες περιλαμβάνουν την αξιολόγηση υποψηφίων ασθενών για εμφύτευση, τη χειρουργική επέμβαση της εμφύτευσης, τη μετεγχειρητική φροντίδα καθώς και την μακροχρόνια παρακολούθηση και αποκατάσταση. Εξυπηρετεί βρέφη έως ηλικιωμένους με σοβαρή βαρηκοΐα που δεν εξυπηρετούνται από τα κλασσικά ακουστικά

Για περισσότερες πληροφορίες και διευθέτηση ραντεβού με τους ιατρούς του Κέντρου, οι πολίτες μπορούν να καλούν στο 22603506 ή στο 22603508 από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή μεταξύ 7.30 π.μ. και 3.00 μ.μ. ή να επισκέπτονται τον σύνδεσμο https://shso.org.cy/clinic/kochliakon-kai-allon-akoustikon-emfytevmaton/.

Πνευμονολογική Κλινική Μακάρειου Νοσοκομείου

Η Παιδοπνευμονολογική Κλινική άρχισε τη λειτουργία της το 1997 στο Μακάριο Νοσοκομείο. Είναι η μοναδική Πνευμονολογική Κλινική για παιδιά στα δημόσια και ιδιωτικά νοσηλευτήρια της Κύπρου.

Στην Κλινική παρακολουθούνται παιδιά με παθήσεις που αφορούν όλο το φάσμα της Παιδοπνευμονολογίας, όπως άσθμα, χρόνιες και οξείες βρογχίτιδες, χρόνιο βήχα, θορυβώδη αναπνοή, λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος, επιπλεγμένες πνευμονίες, βρογχεκτασίες, συγγενείς παθήσεις του αναπνευστικού συστήματος, βρογχοπνευμονική δυσπλασία, συστηματικές παθήσεις με εκδηλώσεις από το αναπνευστικό σύστημα, καθώς και ασθενείς με γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση και παιδιά που υποστηρίζονται από μη επεμβατικό μηχανικό αερισμό στο σπίτι.

Η Κλινική αποτελεί εθνικό κέντρο αναφοράς και παρακολούθησης παιδιών και ενηλίκων με κυστική ίνωση και πρωτοπαθή δυσκινησία των κροσσών, όπου η έγκαιρη διάγνωση και η σωστή αντιμετώπιση αποτρέπουν ή επιβραδύνουν την εξέλιξη της νόσου.

Η Κλινική διαθέτει εξειδικευμένο εξοπλισμό για εκτίμηση της αναπνευστικής λειτουργίας και για εκτέλεση άλλων ειδικών διαγνωστικών εξετάσεων, οι περισσότερες από τις οποίες δεν παρέχονται σε άλλα διαγνωστικά κέντρα της Κύπρου.

Για περισσότερες πληροφορίες και διευθέτηση ραντεβού με τους ιατρούς του Κέντρου, οι πολίτες μπορούν να καλούν στο 22405116 από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή μεταξύ 7.30 π.μ. και 3.00 μ.μ. ή να επισκέπτονται τον σύνδεσμο https://shso.org.cy/clinic/paidopnevmonologiki/.

Ο ΟΚΥπΥ

Ο ΟΚΥπΥ, ως ο μεγαλύτερος πάροχος υπηρεσιών υγείας στην Κύπρο, αναβαθμίζεται συνεχώς με στόχο να παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις.

Δειτε Επισης

Ν. Χριστοδουλίδης για τερματικό: Δεν έπρεπε να δοθεί ποτέ στην CPP-Metron… Το έργο θα υλοποιηθεί
Γιώργος Ιωάννου: Ισχυρός και στέρεος πυλώνας της οικονομίας του τόπου ο κατασκευαστικός τομέας
Η more.com στην οικογένεια χορηγών του FIBA EuroBasket 2025
ECM και Metric Capital πωλούν το πλειοψηφικό ποσοστό της FAMAR στη MidEuropa
Τράπεζα Κύπρου: Εφαρμόζει πρώτη τις άμεσες μεταφορές χρημάτων σε πραγματικό χρόνο
Αναγνώριση Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού ΤΕ.Ε.ΝΣ στη Χίο από το Υφυπουργείο Ναυτιλίας
Ο Μηχανισμός Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και οι στόχοι του
Το Νοέμβριο η διεξαγωγή του 8th Project Management Conference
Ένα πρότυπο γραμμικό πάρκο αποκτά η Γερμασόγεια μετά την επερχόμενη ανάπλαση του ποταμού Άμαθου
Ν. Ποταμάρης: Επιτακτική ανάγκη η επαγγελματική ανάπτυξη στον πολύπλοκο κόσμο των επενδύσεων