Βράβευση πέντε κυπριακών επιχειρήσεων από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο

Τελετή βράβευσης επιχειρήσεων για τη συμβολή τους στο έργο «Γραφεία Διασύνδεσης Πανεπιστημίων με την Αγορά Εργασίας» διεξήχθη τη Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022, από το Γραφείο Διασύνδεσης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Το αμφιθέατρο του ακαδημαϊκού ιδρύματος υποδέχτηκε εκπροσώπους πέντε επιχειρήσεων οι οποίοι παρέλαβαν τιμητική διάκριση για την ουσιαστική συνδρομή των Οργανισμών τους στον σκοπό και το έργο του Γραφείου Διασύνδεσης. Το Γραφείο βράβευσε, συγκεκριμένα, τις A.T. Telecom Limited, The Cyprus Institute of Business, Innovation, and Technology (CIBIT), SynLab Cyprus Ltd, Κλινικά Εργαστήρια Θεοχαρίδη και το Ινστιτούτο Δημοσίων Σχέσεων Κύπρου.

Το βραβείο της A.T. Telecom Limited παρέλαβε ο Γιώργος Τσίσιος ενώ ο Αντρέας Αντωνιάδης ευχαρίστησε το Πανεπιστήμιο εκ μέρους της CIBIT. Την τιμητική διάκριση της SynLab Cyprus Ltd παρέλαβε ο Πόλυς Γεωργιάδης. Τα Κλινικά Εργαστήρια Θεοχαρίδη εκπροσωπήθηκαν από τον Νεοκλή Θεοχαρϊδη. Εκ μέρους του Ινστιτούτου Δημοσίων Σχέσεων το βραβείο παρέλαβε ο Μιχάλης Κωνσταντίνου.

Εργοδότηση μέσα από την πρακτική

Ιδιαίτερα ενθαρρυντικά ήταν τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο της εκδήλωσης αναφορικά με την τοποθέτηση και μελλοντική εργοδότηση φοιτητών. Μέχρι στιγμής συνολικά συμμετέχουν 84 φοιτητές από τα τέσσερα πρόγραμμα σπουδών του ΕΠΚ που μετέχουν στο Έργο, ενώ, όσον αφορά στις τοποθετήσεις των φοιτητών, δεν υπήρξε καμία διακοπείσα τοποθέτηση. Η επιτυχία του προγράμματος επισφραγίστηκε από το γεγονός ότι το 20% των φοιτητών εργοδοτήθηκε στους οργανισμούς όπου τοποθετήθηκε, αρχικά, για πρακτική εμπειρία.

Αναφορά έγινε και στην κοινή διαδικτυακή πλατφόρμα 2beconnected, μέσω της οποίας οι φοιτητές του Πανεπιστημίου αναζητούν ευκαιρίες τοποθέτησης σε οργανισμούς και επιχειρήσεις που να ταιριάζουν στα προσόντα και τις ικανότητές τους,  βασιζόμενοι στα πεδία σπουδών τους.

Οφέλη και για το επιχειρείν

Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα των Γραφείων Διασύνδεσης των Πανεπιστημίων με την Αγορά Εργασίας παρέχει σημαντικά οφέλη όχι μόνο για τον φοιτητικό κόσμο αλλά και για τους εργοδότες όπως είναι η προσέλκυση νέων ταλέντων με νέες ιδέες και σύγχρονες γνώσεις, χωρίς επιπλέον οικονομικό κόστος. Το πρόγραμμα συμβάλλει επίσης στη διευκόλυνση της διαδικασίας για πρόσληψη μελλοντικών υπαλλήλων από τους εργοδότες.

Οι εκπρόσωποι των οργανισμών που βραβευθήκαν, έδωσαν έμφαση στα σπουδαία οφέλη που προσφέρει το πρόγραμμα ευχαριστώντας θερμά το Γραφείο Διασύνδεσης.

Την εκδήλωσε χαιρέτησαν ο Αντιπρύτανης Έρευνας και Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Μάριος Βρυωνίδης και η Αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Πανεπιστημίου στο Έργο, Άντρη Στυλιανού.

Ακολούθησε ομιλία από τον Γενικό Διευθυντή του Ινστιτούτου Δημοσίων Σχέσεων Κύπρου, Μιχάλη Κωνσταντίνου, η παρουσίαση βραβευόμενων επιχειρήσεων και απονομή των βραβείων. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με δεξίωση κοκτέιλ.

 

  

  

  

  

  

  

  

  

 

 

Δειτε Επισης

Επίσκεψη συνέδρων του Συνασπισμού Europa Uomo της Ευρώπης στο Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο
Ημερίδα ProW: Η ευζωία των νηπιαγωγών και η θετική σχολική κουλτούρα στο επίκεντρο
CNP CYPRIALIFE: Επιβράβευσε τις παραγωγικές επιτυχίες των κορυφαίων ασφαλιστικών της συμβούλων
O Σερ Στέλιος Χατζηιωάννου βραβεύει τη νεανική επιχειρηματικότητα στην Κύπρο
H Epic γιόρτασε την ευρωπαϊκή μέρα για τη θάλασσα με καθαρισμό παραλίας
Το ΙΝΓΚ στον αγώνα κατά της Νόσου του Huntington
Φωτογραφική έκθεση «Η εκστρατεία της Μικράς Ασίας»
O τηλεμαραθώνιος TELETHON επιστρέφει στο ΡΙΚ
Atlantica Hotels & Resorts: Aποκλειστική συνεργασία με το Real Madrid Foundation
Διήμερο πλήρως επιχορηγημένο εργαστήριο για οικογενειακές επιχειρήσεις