Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Γ. Μιχαήλ: Ζωτικής σημασίας η προσέλκυση ξένων άμεσων επενδύσεων

Η προσέλκυση ξένων άμεσων επενδύσεων και διεθνών εταιρειών για να έχουν φυσική παρουσία στην Κύπρο είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη της οικονομίας, τόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της IMH Γιώργος Μιχαήλ, στον χαιρετισμό του κατά την τελετή απονομής των 10ων Ιnvest Cyprus International Investment Awards.

Σημειώνοντας πως από το 2012 και κάθε χρόνο τα βραβεία αποτελούν την γιορτή των ξένων επενδύσεων στην Κύπρο, ο κ. Μιχαήλ υπογράμμισε πως η Κύπρος πρέπει να διατηρήσει και να ενδυναμώσει ένα περιβάλλον το οποίο θα προσελκύει διεθνείς εταιρείες και μη Κύπριους επαγγελματίες να ζήσουν και να εργαστούν στο νησί.

Όπως υπέδειξε, αυτό μπορεί πραγματικά να είναι το μοναδικό ουσιώδες, βιώσιμο και βραχυπρόθεσμο όραμα, τόσο για τον ιδιωτικό όσο και για το δημόσιο τομέα στην Κύπρο, για να επισημάνει πως «αυτό είναι το όραμα που μοιραζόμαστε με τον Invest Cyprus και υποστηρίζουμε εντόνως όλες τις προσπάθειες και πρωτοβουλίες».

«Για προώθηση του νησιού», είπε ο κ. Μιχαήλ, «ως ένα ελκυστικό, μοντέρνο και διαφανές διεθνές εμπορικό κέντρο, αλλά και ως ένα κοσμοπολίτικο lifestyle προορισμό». «Δίδοντας έμφαση», συνέχισε, «στη μεγάλη προοπτική ως αναπτυσσόμενος τεχνολογικός κόμβος και ως ένα δυναμικό οικονομικό κέντρο εντός της Ε.Ε., προβάλλοντας παράλληλα τις διαθέσιμες επενδυτικές ευκαιρίες σε σημαντικούς τομείς». 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της IMH έκανε ιδιαίτερη αναφορά-εκφράζοντας την εκτίμηση και τα συγχαρητήρια του-, στην μικρή, αλλά αφοσιωμένη, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, ομάδα επαγγελματιών του Invest Cyprus, οι οποίοι έχουν πετύχει τόσα πολλά με τόσους λίγους πόρους. «Η εκτίμησή μου, προς τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Invest Cyprus, που έχουν αφιερώσει τόσο χρόνο και προσπάθεια για να βοηθήσουν τον οργανισμό να πετύχει την αποστολή του», υπογράμμισε.

Καταλήγοντας, ο Γιώργος Μιχαήλ εξέφρασε τα συγχαρητήριά του στους οργανισμούς και ιδιώτες που έλαβαν βραβείο, εκφράζοντας περηφάνια και τιμή για το γεγονός ότι έχουμε τέτοιους επενδυτές στην Κύπρο. «Απόψε», επισήμανε, «βρισκόμαστε όλοι εδώ για να τιμήσουμε και να εκφράσουμε την εκτίμησή μας στους διεθνείς επενδυτές από διάφορους τομείς της οικονομίας, που έχουν επιλέξει να επενδύσουν και να δραστηριοποιηθούν στην Κύπρο, επενδύοντας εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ και δημιουργώντας ή διατηρώντας χιλιάδες θέσεις εργασίας».

Τέλος, ευχαριστίες εξέφρασε προς τα μέλη της Επιτροπής Βραβείων για το αποψινό γεγονός, καθώς και προς τους χορηγούς, PwC, Eurobank Cyprus, ECOMMBX, Alpha TV και Tempo. 

Δειτε Επισης

Άνοιξε τα χαρτιά της για την στάση του ΔΗΣΥ η Αννίτα-Τι θα ψηφίσει για τις εκποιήσεις
Εγκρίθηκαν από το Υπουργικό Στρατηγική Έρευνας & Καινοτομίας και Σχέδιο Δράσης 2024-2026
Ξεκαθαρίζει στα κόμματα για τις εκποιήσεις ο Χριστοδουλίδης-«Δεν μπορώ να υπογράψω εάν…»
Έως και €400 έκπτωση σε όλα τα smartphones από την Epic
Νέα γενική διευθύντρια της Eurolife η Αθηνά Σιηπιλλή Τσίγκη
Πρασινίζει η Φασούλα με φύτευση 350 δέντρων από την Imperio
Το νέο ΤΖΟΚΕΡ αναβαθμίζει τα κέρδη από την επόμενη κλήρωση
Πώς πρέπει να είναι τα δικαστήρια του 21ου αιώνα στην Κύπρο
Έρχονται τα Κυπριακά Βραβεία Καινοτομίας ΟΕΒ και Κυπριακά Βραβεία Έρευνας ΙδΕΚ
Αιμοδοσία από τη CiC Automasters και το Jeep Club Cy