Cocoon Creations: Εξειδικευμένες λύσεις λογισμικού

Η Cocoon Creations Services πρωτολειτούργησε το 2012 και επικεντρώνεται στη δημιουργία εξειδικευμένων λύσεων λογισμικού για φορητές συσκευές με παγκόσμιας κλάσης πρότυπα.

Σχεδιάζει και αναπτύσσει προσαρμοσμένες και σύνθετες εφαρμογές για συσκευές iOS και Android, μαζί με συστήματα web, έχοντας ως στόχους την υψηλή απόδοση, την άριστη ποιότητα και την άψογη εμπειρία του χρήστη.

Διαβάστε ακόμα: 

Δ. Καραντώκη: Φορτώνονται έξτρα κόστος εργοληπτικές και ξενοδοχεία 

Γιάννος Κρεμμός: Συγκράτηση κόστους χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα 

Η νέα γενιά επιχειρηματιών της Λάρνακας σε ρόλο πρώτο 

Ανοίγει ξανά τις πόρτες του το Cyprotel Florida Hotel (photos) 

Η εταιρεία παρέχει, επίσης, επιχειρηματικές και τεχνικές συμβουλευτικές υπηρεσίες σε επιχειρήσεις καθώς και προσαρμοσμένες λύσεις, για να τις βοηθήσει στη στρατηγική τους για τον ψηφιακό τους μετασχηματισμό. Διαθέτει τεράστια εμπειρία με νεοφυείς εταιρείες, τις οποίες στηρίζει από τη στιγμή της ιδέας στη δημιουργία του προϊόντος ή της υπηρεσίας και στη συνεχή επέκτασή τους.

90 πελάτες σε 13 χώρες

Η Cocoon Creations Services, με ένα γραφείο στη Λευκωσία και 12 άτομα προσωπικό, αποτελεί ηγετική εταιρεία στην Κύπρο, διαθέτοντας το μεγαλύτερο χαρτοφυλάκιο εφαρμογών για κινητά και εξυπηρετώντας, μέχρι σήμερα, περισσότερους από 90 διεθνείς πελάτες σε 13 χώρες.

Εμπιστεύονται την εταιρεία, μεταξύ άλλων, διεθνείς οργανισμοί, όπως Deloitte, Metlife, Gilbarco Veeder-Root, Nespresso και Marcus Evans καθώς και άλλοι γνωστοί κυπριακοί οργανισμοί.

Τέλος, πολλές νεοφυείς εταιρείες, που ξεκίνησαν ως μια ιδέα, την οποία η Cocoon Creations βοήθησε να εξελιχθεί και σχεδίασε/δημιούργησε, κατάφεραν να μεγαλώσουν, να πετύχουν ή ακόμα και να ξεπεράσουν τους στόχους τους. Αυτές οι εταιρείες βρίσκονται σε στάδιο επέκτασης και πολλές έλαβαν χρηματοδοτήσεις, φτάνοντας να είναι ηγέτες στον τομέα τους διεθνώς, όπως για παράδειγμα, οι Stagedoor, Locum’s Nest, Blend, Crew, Kick-off και Picado.                                                  

Ακόμα, η συμμετοχή της Cocoon Creations, από το Μάρτιο του 2022, στον όμιλο εταιρειών Peta Holdings/Staroil, της παρέχει τη δυνατότητα περαιτέρω αύξησης της δυναμικής της ανάπτυξης.

Υπηρεσίες και προϊόντα

Η εταιρεία παρέχει υπηρεσίες σε τρεις κύριους πυλώνες:

  • Συμβουλευτική, όπου προσφέρει επαγγελματικές συμβουλές σε θέματα επιχειρηματικού μοντέλου, στην ανάλυση και τον καθορισμό τεχνικών αναγκών και σε θέματα σχεδιασμού.
  • Υπηρεσίες σχεδιασμού για δημιουργία branding, σχεδιασμού διεπαφών (UI/UX design) για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη καθώς και δημιουργία πρωτοτύπων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για σκοπούς λήψης σχολίων και περαιτέρω βελτίωσης του σχεδιασμού της εφαρμογής.
  • Ανάπτυξη εξειδικευμένων λογισμικών για συσκευές iOS, Android, Web, συστήματα διαχείρισης δεδομένων, συστήματα ηλεκτρονικού εμπορίου (e-shop), εξειδικευμένη διασύνδεση συστημάτων (software integration), δημιουργία ηλεκτρονικών πορτοφολιών (e-wallets) και πληρωμών μέσω κινητού (mobile payments).

Διακρίσεις και βραβεία

Η Cocoon Creations έχει βραβευθεί ως Εθνικός Πρωταθλητής (National Champion) στα European Business Awards 2014/15. Επιπλέον, έχει πιστοποιηθεί με το πρότυπο SIR2014 Υγιείς Εργασιακές Σχέσεις, Σύγχρονες Επιχειρήσεις και είναι επίσης πιστοποιημένος Εργοδότης Ισότητας από το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Επίσης, πολλά έργα, που έχει δημιουργήσει η εταιρεία, έχουν βραβευθεί διεθνώς.

Ηλεκτρονική διακυβέρνηση

Η μεγαλύτερη πρόκληση της εποχής για όλες τις εταιρείες ξεκίνησε με την αρχή της πανδημίας και τις νέες συνθήκες εργασίας που επέφερε. Μία μεγάλη μερίδα επιχειρήσεων βάσιζε προηγουμένως την πλειοψηφία των διαδικασιών της στη φυσική επαφή, παρουσιάζοντας αδυναμίες σε ηλεκτρονικές λύσεις για θέματα, όπως την εσωτερική διαχείριση και τον χειρισμό των πελατών ή τις ηλεκτρονικές πωλήσεις. Όλες οι εταιρείες σήμερα πρέπει να έχουν ξεκάθαρη στρατηγική για την ηλεκτρονική τους διακυβέρνηση και να είναι σε ένα μεγάλο βαθμό, αν όχι πλήρως ανεξάρτητες από το χαρτί και τις διαδικασίες που επιβάλλουν τη φυσική παρουσία. Με αυτό το τρόπο γίνονται πιο ευέλικτες και τους δίνεται η δυνατότητα να εξελιχθούν και να μεγαλώσουν, ενώ ταυτόχρονα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν οικονομίες κλίμακας και να μειώσουν τα λειτουργικά τους κόστη.

Η Cocoon Creations, λόγω και της φύσης των εργασιών της, ήταν έτοιμη να δεχθεί την αλλαγή κουλτούρας και την εξ αποστάσεως εργασία από την πρώτη κιόλας μέρα που ξεκίνησαν τα lockdowns και παρείχε όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό και τα κατάλληλα εφόδια, για να μπορεί η ομάδα της να δουλεύει από το σπίτι. Χρειάστηκε απλώς να προσαρμόσει τις εσωτερικές διαδικασίες καθημερινής ενημέρωσης της ομάδας και πλέον μέχρι και σήμερα ένα μέρος του προσωπικού δουλεύει από το γραφείο και οι υπόλοιποι εξ αποστάσεως, χωρίς να επηρεάζεται η παραγωγικότητά τους.

Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι πολλές εταιρείες έχουν σήμερα ως κύρια προτεραιότητα τον ψηφιακό τους μετασχηματισμό και την παροχή πρόσβασης στους πελάτες τους με ηλεκτρονικά μέσα στην εύρεση πληροφοριών, στην παροχή εξυπηρέτησης ή στην ηλεκτρονική αγορά προϊόντων και υπηρεσιών. Επίσης, πολλές πρωτότυπες και καινοτόμες ιδέες για ηλεκτρονικές υπηρεσίες ή προϊόντα γεννήθηκαν ή εξελίχθηκαν ραγδαίως, για να λύσουν προβλήματα που ανέδειξε η πανδημία.

Πρωτιά στις αγορές από κινητά

Μια σημαντική τεχνολογική αλλαγή που συμβαίνει και θα επηρεάσει ένα μεγάλο μέρος των κυπριακών εταιρειών είναι ότι η πλειοψηφία των ηλεκτρονικών αγορών παγκοσμίως γίνεται μέσω κινητού και όχι υπολογιστή. Από το τέταρτο τρίμηνο του 2020 τα κινητά πλέον πήραν την πρωτιά. Επίσης, οι νεότερες γενιές δίνουν προτεραιότητα στα ηλεκτρονικά κανάλια για τις αγορές τους αντί στη φυσική παρουσία σε καταστήματα, οπότε στα επόμενα χρόνια θα δούμε διαφοροποίηση των καταναλωτικών μοντέλων και στην Κύπρο, όπου πλέον οι ηλεκτρονικές πωλήσεις αναμένεται να ξεπεράσουν εκείνες μέσω των καταστημάτων.

Γι’ αυτό τον λόγο, εταιρείες που δίνουν προτεραιότητα στις πωλήσεις από ηλεκτρονικά κανάλια και ιδιαίτερα μέσω κινητού και προσφέρουν συμπληρωματικές υπηρεσίες στους πελάτες τους στο πλαίσιο αυτό, θα προτιμώνται περισσότερο από τους καταναλωτές και θα βγουν κερδισμένες.

Διευθυντική ομάδα

Group Chairman: Γεώργιος Πέτρου

Co-Founder & CEO: Μιχάλης Στρούθος

Co-Founder & CTO: Έλενα Γεωργίου Στρούθου

 

Συνεργάτες / Partners: Epic, Hellenic Βank και University of Central Lancashire Cyprus (UCLan Cyprus)

Δειτε Επισης

Εβδομαδιαίες απώλειες κατέγραψε το ΧΑΚ
Μέτρο ενίσχυσης με ετήσιο προϋπολογισμό €1.400.000 για ζημιές από θεομηνίες στην γεωργία
Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση
Κέρδη 1,51% κατέγραψε το ΧΑΚ
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Περιμένει παραγωγική συζήτηση με τα κόμματα για τις πολλαπλές συντάξεις ο Κεραυνός...«Αυτό νομίζω ότι είναι ανέκδοτο να το λέμε»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
ΔΝΤ: Η Κύπρος θα «πιάσει» νωρίτερα το όριο 60% στον δείκτη δημόσιου χρέους