Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Στην Κύπρο η ετήσια Γενική Συνέλευση του Πανευρωπαϊκού Συνδέσμου Λατομείων

Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν στο Φόρουμ που διοργανώνει ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Σκυροποιών, θα είναι: βιοποικιλότητα στα λατομεία, κυκλική οικονομία, ανακύκλωση αποβλήτων-παράνομη απόρριψη, εγκαταστάσεις ασφάλτου και βέλτιστες πρακτικές, ποιότητα αέρα σε λατομεία και γειτονικές κοινότητες, ασφάλεια και υγεία.

Ένα χρόνο μετά την ανάληψη από τον Αντώνη Αντωνίου Λατούρο της προεδρίας του Πανευρωπαϊκού Συνδέσμου Λατομείων (UEPG), στην Εκλογική Συνέλευση που έγινε στο Κίελο,

της Γερμανίας, στις 18 Ιουνίου 2021, η Κύπρος φιλοξενεί τη Γενική Συνέλευση του UEPG στη Λάρνακα στις 16 και 17 Ιουνίου 2022.  Ο UEPG αντιπροσωπεύει τη μεγαλύτερη εξορυκτική βιομηχανία στην Ευρώπη, με περισσότερους από τρία δισεκατομμύρια τόνους αδρανών υλικών, ανακυκλωμένων αδρανών υλικών, βιομηχανοποιημένων και θαλάσσιων σκύρων, που παράγονται σε 26.000 λατομεία σε όλη την Ευρώπη, από 15.000 εταιρείες, που εργοδοτούν 200.000 άτομα, με ένα τζίρο πέραν των 30 δισ. ευρώ ετησίως.

 

Ο   Α. Α. Λατούρος, ο οποίος εκλέγηκε στην προεδρία για τρία χρόνια και έθεσε ως θεμελιώδες ζήτημα της προεδρίας του την «Προώθηση μιας βιώσιμης βιομηχανίας, ουσιώδους για την οικονομία και την ποιότητα ζωής στην Ευρώπη», μαζί με τους συνεργάτες του, στεγάζουν κάτω από αυτό τον τίτλο την σχετική ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στις 16 Ιουνίου από τις 09:30 μέχρι τις 12:30 στο νέο ξενοδοχείο Radisson Beach Resort, στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του UEPG, η οποία θα ολοκληρωθεί την επομένη, 17 Ιουνίου 2022.

Σύμφωνα με τον κ. Λατούρο, υπό τις τραγικές περιστάσεις στο ευρωπαϊκό τοπίο, όπου στα πεδία του πολέμου στην Ουκρανία, δοκιμάζονται οι αντοχές της Γηραιάς Ηπείρου, στο Φόρουμ του UEPG στη Λάρνακα, θα τεθούν αναντίλεκτα σοβαροί προβληματισμοί και ζητήματα που έχουν εκτάκτως προκύψει και απαιτούν συζήτηση και αντιμετώπιση. Στο Φόρουμ θα λάβουν μέρος περί τα 60 μέλη του Συνδέσμου από όλη την Ευρώπη, μεταξύ των οποίων, ο πρώτος αντιπρόεδρος του UEPG Armin Richter (FSKI, Austria) και η Ταμίας Leonie van der Voort (Cascade, Netherlands).

Η ημερίδα

Εξαιρετικά σημαντικές για την Ευρώπη αλλά και για την Κύπρο κρίνονται, οι πέντε παρεμβάσεις που θα γίνουν από επιφανή στελέχη του UEPG στο Φόρουμ της Λάρνακας, στο πλαίσιο της Ημερίδας της 16ης Ιουνίου, ως εξής: 

  • Λατομεία και βιοποικιλότητα
  • Aνακύκλωση αποβλήτων κατασκευών και κατεδαφίσεων, παράνομη απόρριψη, κυκλική οικονομία
  • Εγκαταστάσεις ασφάλτου–βέλτιστες πρακτικές τοποθεσία και λειτουργία
  • Ποιότητα αέρα σε λατομεία και γειτονικές κοινότητες
  • Ασφάλεια και υγεία στα λατομεία

Το Φόρουμ θα τιμήσει δια της παρουσίας του και θα προσφωνήσει, ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, κ. Κώστας Καδής.

 

Δειτε Επισης

Πνευματικά δικαιωμάτα: Oι συμφωνίες, οι διαφωνίες και ο κομβικός ρόλος μιας απούσας Βουλής
Ειρήνη Μυλωνά-Χρυσοστόμου: Η προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων βασικό κομμάτι της βιομηχανίας
Μ. Παναγίδης: Η Πνευματική Ιδιοκτησία είναι συνυφασμένη με το επιχειρείν
Το ARIS A Really Inspiring Space υποδέχεται την XM ως χορηγός
Ε. Σταματούδη: Σημαντικές οι αμοιβαίες υποχωρήσεις στο ζήτημα πνευματικής ιδιοκτησίας
Η DP World προωθεί έμπρακτα την επαγγελματική ανέλιξη των γυναικών
Π. Λευτέρη: Πνευματικά Δικαιώματα-Win win μέσα από ειλικρινή συζήτηση
Μεγάλη συζήτηση για τραπεζικό τομέα και ψηφιακό μετασχηματισμό
Άθως Δίκαιος: Η μεγαλύτερη πρόκληση, το όραμα και η σύγχρονη αρχιτεκτονική
Οι βραβευθέντες των 2ων Κυπριακών Βραβείων Αρχιτεκτονικής