Χορηγία Κατηγορίας Εμπόριο

Δρ. Β. Δρακονάκης: Η ίδρυση και η ραγδαία ανάπτυξη της AmaDema

Ιδρυθείσα το 2013, κατέγραψε κατά το 2020 ετήσιο τζίρο που ξεπέρασε το μισό εκατομμύριο ευρώ. Ο λόγος για την AmaDema, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα της μεταποίησης τεχνικών υφασμάτων και στην παραγωγή σύνθετων κατασκευών με τη χρήση προηγμένων υλικών για διάφορες εφαρμογές.

Η AmaDema, ήταν κατά τα 14α IN Business Awards υποψήφια στην κατηγορία Βιομηχανία/Μεταποίηση.

Διαβάστε ακόμα: 

Στη διαχείριση της IMH o SUPER FM

Το άλμα της βενζίνης-Τέσσερα σεντ πάνω κάθε εβδομάδα (πίνακες)

Ανεβάζουν πληρότητες, βλέπουν φως στην άκρη του τούνελ οι ξενοδόχοι

Μιλώντας στο InBusinessNews, o Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Δρ. Βασίλειος Δρακονάκης αναφέρεται στην ίδρυση και στην πορεία της εταιρείας μέσα στον χρόνο, παραθέτει το φάσμα δραστηριοτήτων της και οριοθετεί μια σειρά από στόχους που θέτει.

Ειδική αναφορά κάνει στο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της AmaDema, την τεχνολογία NanoWeld®.  

H ίδρυση

Το 2013, η Κατερίνα Σοφοκλέους, μηχανολόγος μηχανικός, ο Ευέλθων Ιακωβίδης, οικονομολόγος και ο Βασίλειος Δρακονάκης, μηχανολόγος μηχανικός, αποφάσισαν να ιδρύσουν την AmaDema, μια ομάδα, με πολυεπίπεδο τεχνολογικό και γνωσιολογικό υπόβαθρο. Μία ομάδα, που μέχρι τώρα συλλαμβάνει, σχεδιάζει, αναπτύσσει και παράγει νέα προϊόντα στον τομέα των προηγμένων σύνθετων υλικών τα οποία διοχετεύει στην αγορά. H εταιρεία εργοδοτεί 11 άτομα, ενώ ο ετήσιος τζίρος της κατά το 2020 ξεπέρασε το μισό εκατομμύριο ευρώ.

Οι δραστηριότητες

Η εταιρεία δραστηριοποιείται στον τομέα της μεταποίησης τεχνικών υφασμάτων και στην παραγωγή σύνθετων κατασκευών με τη χρήση προηγμένων υλικών για διάφορες εφαρμογές. Τα μεταποιημένα υφάσματα χρησιμοποιούνται σε κατασκευές από σύνθετα υλικά, καθιστώντας τις κατασκευές πιο ανθεκτικές, καθώς και πιο ελαφριές σε σύγκριση με τις κατασκευές που χρησιμοποιούν ευρέως διαθέσιμα σύνθετα ή απλά υλικά.

Τα εν λόγω υλικά μπορούν να αντικαταστήσουν και/ή να ενισχύσουν υφιστάμενες κατασκευές και υλικά που χρησιμοποιούνται σε μία πληθώρα εφαρμογών όπως οι τομείς της διαστημικής τεχνολογίας, της ενέργειας, των δομικών κατασκευών, της αεροναυπηγικής, ναυτιλίας, της αυτοκινητοβιομηχανίας, της άμυνας και του αθλητικού εξοπλισμού.

Η συνεχής ανάγκη για πιο ανθεκτικές αλλά συνάμα πιο ελαφριές κατασκευές σε διάφορα βιομηχανικά πεδία έχουν αναδείξει τα σύνθετα υλικά απαραίτητα στην κάλυψη αυτής της ανάγκης με αποτέλεσμα η παγκόσμια αγορά των σύνθετων υλικών να είναι μεγέθους άνω των €80 δις ετησίως, και συνεχώς να αναπτύσσεται.

Εκτενείς παραγγελίες

Τόσο η πανδημία όσο και ο πόλεμος έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην αγορά των σύνθετων υλικών. Οι περισσότερες πρώτες ύλες της εταιρείας προέρχονται από το εξωτερικό. Η πανδημία είχε ως αποτέλεσμα μεγάλες καθυστερήσεις στις παραγγελίες των πρώτων υλών. Κατά την ίδια περίοδο επηρεάστηκε και η πρόσβαση σε δίκτυα διανομής και η εξεύρεση περισσοτέρων πελατών λόγω της διακοπής των πτήσεων και της ακύρωσης διεθνών εκθέσεων και συναντήσεων.

Τέλος, με τις τελευταίες εξελίξεις έχει παρατηρηθεί έλλειψη συγκεκριμένων πρώτων υλών για τους επόμενους δώδεκα ή και περισσότερους μήνες. Η AmaDema κατά την έναρξη του 2022 έκανε εκτενείς παραγγελίες για την αποθήκευση πρώτων υλών και την κάλυψη των αναγκών υφιστάμενων πελατών μέσα στη χρονιά.

Ατού η τεχνολογία NanoWeld®

Ανταγωνιστικό μας πλεονέκτημα, η τεχνολογία NanoWeld®. Το NanoWeld® μέσω μίας ιεραρχικής δομής που αποτελείται από ίνες, νανο-ίνες και νανο-σωματίδια δημιουργεί επιπλέον συνδέσμους μεταφοράς μηχανικών φορτίων μεταξύ των στρώσεων του ινώδους συνθέτου υλικού ενισχύοντας καταλυτικά την αντοχή του. Οι συγκεκριμένες κατασκευές παρουσιάζουν έως και 200% μεγαλύτερη ανθεκτικότητα και είναι έως και 30% πιο ελαφριές σε σύγκριση με κατασκευές από συμβατά υλικά. Η τεχνολογία NanoWeld® έχει κατοχυρωθεί με παγκόσμιο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας (patent).

Σειρά στόχων

  • Η αξιοποίηση του βραβείου καινοτομίας της ΟΕΒ στον τομέα μεταποίησης για το 2021, ώστε να μεγιστοποιηθεί η ενημέρωση του κοινού εντός και εκτός Κύπρου για την AmaDema και τα τεχνολογικά προϊόντα της.
  • Η βελτιστοποίηση και η επέκταση της βιομηχανικής παραγωγής των μεταποιημένων τεχνικών υφασμάτων και η πλήρης διάθεση του παραγόμενου υλικού στην αγορά.
  • Η μεταφορά στην παραγωγή και άλλων τεχνολογιών που αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο στάδιο της έρευνας και ανάπτυξης
  • Η εκτεταμένη παροχή υπηρεσιών υψηλών προδιαγραφών για το σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την παραγωγή κατασκευών από προηγμένα σύνθετα υλικά
  • Η περαιτέρω ενίσχυση της έρευνας και της ανάπτυξης της εταιρείας και μακροπρόθεσμα. η δημιουργία ενός πρότυπου κέντρου για την αξιολόγηση και την βιομηχανική κλιμάκωση τεχνολογιών προηγμένων υλικών.

Δειτε Επισης

Στο τεύχος Δεκεμβρίου του IN Business: Οι βραβευθέντες των 10ων ΚΕΒΕ Business Leader Awards
Β. Πολυκάρπου: Ενισχύεται η θέση της Κύπρου για προσέλκυση επαγγελματιών υψηλής ειδίκευσης
Τα εννέα αναπτυξιακά έργα €620 εκατ. σε δήμους και κοινότητες
Τεράστια επιτυχία για την Κύπρο-Επανεξελέγη στο Συμβούλιο του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού
Τη Δευτέρα η τελική θέση της Κυβέρνησης για τους χαμηλόμισθους στο δημόσιο
Αφαιρείται το βάρος συσκευασίας κατά την πώληση προϊοντων-Τι προνοεί το υπουργικό διάταγμα
Φωνές από συγκυβερνώντες για ειδικό δικαστήριο και εξώδικη επίλυση διαφορών-Ενστάσεις ΔΗΠΑ και ΕΔΕΚ
Ο Γιάννης Παναγιώτου στο 2ο Cyprus Job Fair-Το μήνυμά του σε όσους αναζητούν εργασία(pics)
Αίσιο τέλος με Chevron για το «Αφροδίτη»-Επήλθε «αμοιβαία επωφελής» συμφωνία
Χαμηλές πληρότητες για τα ανοικτά ξενοδοχεία, σταμάτησε ο τουρισμός από το Ισραήλ