Γιώργος Ιωάννου: Ανθεκτικοί στα δύσκολα τουρισμός και εστίαση

Ο εμπλουτισμός των χώρων εστίασης και αναψυχής που διαχειρίζεται και η επέκτασή της σε νέα μεγάλα έργα που αναπτύσσονται τώρα στην επαρχία της Λεμεσού, βρίσκονται στους άμεσους στόχους της Lanitis Entertainment, όπως δηλώνει σε συνέντευξή του στο InBusinessNews ο CEO της εταιρείας, Γιώργος Ιωάννου. 

Αναφερόμενος στις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία στους τομείς του τουρισμού και της εστίασης, όπου η Lanitis Entertainment-θυγατρική του Ομίλου Λανίτη- δραστηριοποιείται, ο κ. Ιωάννου σημειώνει πως οι εξελίξεις ανατρέπουν για ακόμη μια φορά τους σχεδιασμούς και αναγκάζουν σε προσαρμογή σε νέα δεδομένα, αφού, όπως υποδεικνύει, η εστίαση και περισσότερο ο τουρισμός θα επηρεαστούν, τόσο άμεσα όσο και έμμεσα.

Ωστόσο, τονίζει πως πολλές φορές στο παρελθόν έχει αποδειχθεί ότι οι άνθρωποι των επιχειρήσεων αυτών των τομέων είναι ανθεκτικοί στις δύσκολες συνθήκες και έχουν τις ικανότητες να προσαρμόζονται γρήγορα και να ξεπερνούν τις οποιεσδήποτε δυσκολίες.

Η εταιρεία Lanitis Entertainment ήταν υποψήφια στην κατηγορία Τουρισμός/Ψυχαγωγία/ Εστίαση στα 14α IN Business Awards.

Πώς κινείται ο τουριστικός τομέας και ο τομέας εστίασης στους οποίους δραστηριοποιείστε;

Μετά από δύο δύσκολα χρόνια λόγω της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν σε παγκόσμιο επίπεδο, οι ενδείξεις και προβλέψεις τόσο για τον τομέα του τουρισμού όσο και για αυτόν της εστίασης ήταν ιδιαίτερα θετικές και προσβλέπαμε σε μία πολύ καλή χρονιά.

Δυστυχώς, οι εξελίξεις με τον πόλεμο στην Ουκρανία ανατρέπουν για ακόμη μία φορά τους σχεδιασμούς μας και μας αναγκάζουν να προσαρμοστούμε σε νέα δεδομένα, αφού η εστίαση και περισσότερο ο τουρισμός θα επηρεαστούν, τόσο άμεσα όσο και έμμεσα.

Παρόλο που είναι σχετικά νωρίς να εκτιμήσουμε στο σύνολο του το μέγεθος του προβλήματος, η απώλεια και μόνο της ρωσικής αγοράς, έστω και προσωρινά, μόνο αρνητικά μπορεί να επηρεάσει.

Αν προσθέσουμε σε αυτό την ενεργειακή κρίση που δημιουργήθηκε κυρίως λόγω του πολέμου με τις μεγάλες αυξήσεις στο ενεργειακό κόστος των επιχειρήσεων, τις παρατεταμένες διαταραχές στην εφοδιαστική αλυσίδα που ξεκίνησε πριν τον πόλεμο με ότι αυτό συνεπάγεται και τις τρομερές ελλείψεις προσωπικού που υπάρχουν τα τελευταία δύο χρόνια, αντιλαμβάνεστε ότι οι επιχειρήσεις αυτώv των δύο τομέων της οικονομίας είναι αντιμέτωπες με αρκετές και σοβαρές προκλήσεις.  

Έχουμε αποδείξει όμως, πολλές φορές στο παρελθόν ότι οι άνθρωποι των επιχειρήσεων αυτών των τομέων είναι ανθεκτικοί στις δύσκολες συνθήκες και έχουν τις ικανότητες να προσαρμόζονται γρήγορα και να ξεπερνούν τις οποιεσδήποτε δυσκολίες.

Ποιο είναι το ανταγωνιστικό σας πλεονέκτημα και σε ποια κατεύθυνση σας οδηγεί σήμερα ο ανταγωνισμός;

Πιστεύω είναι ένας συνδυασμός παραγόντων που κάνει τους χώρους που διαχειρίζεται η Lanitis Entertainment να ξεχωρίζουν και να χαίρουν της προτίμησης των πελατών μας για χρόνια.

Είναι η διαχρονική έμφαση που δίνουμε στην ποιότητα των προϊόντων και της εξυπηρέτησης, είναι η ολοκληρωμένη εμπειρία που απολαμβάνει ο πελάτης στα εστιατόρια ή στο υδροπάρκο μας και τελευταίο, αλλά εξίσου σημαντικό, είναι η ανθρώπινη προσέγγιση από το προσωπικό μας, πράγμα που δημιουργεί μακροχρόνιες σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πελάτες μας.

Όπως σας ανέφερα και πιο πάνω, λόγω και των μεταβαλλόμενων συνθηκών που επέβαλε η πανδημία, οι επιχειρήσεις έμαθαν να είναι σε διαρκή εγρήγορση και να ενεργούν με ευελιξία.

Επομένως και εμείς στην Lanitis Entertainment μάθαμε να προσαρμοζόμαστε και να αντιδρούμε άμεσα, τόσο στις συνθήκες της αγοράς όσο και στον ανταγωνισμό. Προσπαθούμε να δημιουργούμε νέα ή να αναβαθμίζουμε συνεχώς τα υφιστάμενα προϊόντα και υπηρεσίες μας χρησιμοποιώντας την τεχνολογία (όπως π.χ. το on-line delivery και το δικό μας mobile App).

Ποιοι είναι οι άμεσοι στόχοι σας;

Η μακροπρόθεσμη φιλοσοφία και στρατηγική μας παραμένει πάντα η ίδια. Διαχρονική προσήλωση στον πελάτη και στην εμπειρία που του προσφέρουμε, με τα ψηλότερα επίπεδα εξυπηρέτησης και ποιότητας. Διαθέτουμε παράλληλα και τον ανάλογο βαθμό ευελιξίας και προσαρμοστικότητας στις οποιεσδήποτε μεταβαλλόμενες συνθήκες αγοράς και εργασίας.

Στους άμεσους στόχους μας περιλαμβάνεται ο εμπλουτισμός των χώρων εστίασης και αναψυχής που διαχειριζόμαστε και η επέκτασή μας σε νέα μεγάλα έργα που αναπτύσσονται τώρα στην επαρχία της Λεμεσού.

Η εταιρεία

Πείτε μας λίγα λόγια για την εταιρεία σας...Πότε ιδρύθηκε κι από ποιον/ποιους;

Η Lanitis Entertainment είναι θυγατρική του Ομίλου Λανίτη και αποτελεί την εταιρεία management του ομίλου που εξειδικεύεται στη διοίκηση και διαχείριση χώρων και έργων στον τομέα της εστίασης, διοργάνωσης εκδηλώσεων και αναψυχής γενικότερα.

Χρησιμοποιώντας την πολύχρονη εμπειρία των στελεχών της δημιουργεί συνέργειες και επομένως επιπρόσθετη αξία και οφέλη στις εταιρείες με τις οποίες συνεργάζεται στους τομείς της διοίκησης, χρηματοοικονομικών, marketing, αγορών και ανθρώπινου δυναμικού. Εργοδοτεί πέραν των 300 ατόμων (μόνιμων και εποχικών).

Κάτω από την ομπρέλα της είναι τα εστιατόρια και οι χώροι εκδηλώσεων της Carob Mill Restaurants στον Χαρουπόμυλο Λανίτη (Artima, Draught, Karatello, Ciao Napoli, Stretto, Yabashi, MEATing, Richard & Berengaria Ball Room, Ceronia Hall) και στη Μαρίνα Λεμεσού (Calma) καθώς επίσης, όλες οι εργασίες και εγκαταστάσεις του Fasouri Watermania Waterpark και ο χώρος εκδηλώσεων στο Κτήμα Λανίτη.  

Δειτε Επισης

Πέντε ξεχωριστά εστιατόρια σε πύργους (photos)
Το InBusinessNews στο Re:Invent της AWS-Συμμαχίες τιτάνων με επίκεντρο το Al
Γιώργος Γεωργίου: Ο AMCHAM, οι αμερικανικές επενδύσεις, η βίζα και οι απευθείας πτήσεις με ΗΠΑ
Τζούλι Φίσερ: Ελκυστική αγορά για αμερικανικές εταιρείες τεχνολογίας η Κύπρος-Τι διαβεβαίωσε τον Χριστοδουλίδη
Μηδενική ανοχή σε πρακτικές που εκθέτουν την Κύπρο και δράσεις αποκατάστασης της φήμης της χώρας
Προϋπολογισμός 2024: Πρόσθετες πιστώσεις, μειώσεις και μεταφορές προτεινόμενων πιστώσεων
Στη μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων και ποτών της Αυστρίας συμμετείχε η Κύπρος
Συστάσεις και εισηγήσεις Δημοσιονομικού Συμβουλίου στην Κυβέρνηση-Οι κίνδυνοι και η ανησυχία
Ο οδικός χάρτης της ΕΥΚ για ένα υπεράκτιο ενεργειακό οικοσύστημα στην Κύπρο
«Να ενισχύσουμε τις ήδη θετικές εμπορικές σχέσεις μεταξύ Κύπρου και Ιταλίας»