Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Γιατί τα DataOps είναι κρίσιμα για τον ψηφιακό μετασχηματισμό

Τα δεδομένα βρίσκονται στο επίκεντρο όλων των ψηφιακών μετασχηματισμών. Καθώς οι οργανισμοί προσπαθούν να επιταχύνουν περαιτέρω τις συνεχιζόμενες πρωτοβουλίες ψηφιακού μετασχηματισμού, οι εταιρείες επιδιώκουν να εξαγάγουν ακόμη μεγαλύτερη αξία από τα δεδομένα τους, να προωθήσουν καλύτερα τη λήψη εταιρικών αποφάσεων, να βοηθήσουν στην ανάπτυξη των επιχειρηματικών τους δραστηριοτήτων, να βελτιώσουν την ικανοποίηση των πελατών και να αποκτήσουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Εμπνευσμένες από τα DevOps και DataOps, που η Gartner ορίζει ως «μια συλλογική πρακτική διαχείρισης δεδομένων που επικεντρώνεται στη βελτίωση της επικοινωνίας, της ολοκλήρωσης και της αυτοματοποίησης των ροών δεδομένων μεταξύ διαχειριστών δεδομένων και χρηστών σε έναν οργανισμό», φαίνεται να κερδίζουν έδαφος την τελευταία δεκαετία, καθώς οι οργανισμοί επιδιώκουν να επιταχύνουν την παροχή επιχειρηματικής αξίας από τα δεδομένα τους.

Παράλληλα, οι βελτιωμένες λειτουργίες δεδομένων (περισσότερο από τα DataOps) μπορούν να βοηθήσουν τους οργανισμούς να μεγιστοποιήσουν την επιχειρηματική αξία των δεδομένων που κατέχουν και επίσης την υποδομή στην οποία βρίσκονται τα δεδομένα για να αυξήσουν την ποιότητα, την αξιοπιστία και τη διαθεσιμότητα των δεδομένων σε ένα υβριδικό περιβάλλον cloud.

Κατ’ αυτό τον τρόπο οι οργανισμοί μπορούν να βελτιώσουν περαιτέρω την ανθεκτικότητα των επιχειρήσεων και την ψηφιοποίηση μέσω συλλογικών, βασισμένες σε λειτουργίες δεδομένων σε ένα ολοένα και πιο περίπλοκο, διασυνδεδεμένο περιβάλλον. Κυρίως μάλιστα όταν τα υβριδικά και πολυ-cloud περιβάλλοντα πολλαπλασιάζονται και καθίσταται πιο δύσκολο για τις ομάδες να κατανοήσουν, να αναλύσουν και να εξορθολογίσουν τη χρήση δεδομένων.

DataOps και Ψηφιοποίηση

Μέχρι το 2023, προβλέπεται ότι το 52% του παγκόσμιου ΑΕΠ θα προέρχεται από προϊόντα και υπηρεσίες που παρέχονται από ψηφιακά μετασχηματισμένες επιχειρήσεις. Αυτό σημαίνει ότι οι οργανισμοί που ήδη ασχολούνται με την ψηφιοποίηση ανοίγουν το δρόμο για ένα νέο μέλλον των επιχειρήσεων-το εμπόριο, την παραγωγή και την καινοτομία. Αλλά η ψηφιοποίηση είναι μόνο η μισή μάχη-το άλλο μισό προέρχεται από την επένδυση στην κατανόηση των ψηφιακά καθοδηγούμενων ιδεών και η χρήση της εν λόγω γνώσης για τροφοδότηση της ανάπτυξης των επιχειρήσεων.

Ενόψει του ασφυκτικού ανταγωνισμού της αγοράς και των εξελισσόμενων απαιτήσεων των πελατών, ο παράγοντας που μπορεί να κάνει τη διαφορά στην αγορά είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τα δεδομένα και τη λειτουργικότητά τους. Ως εκ τούτου, η διαφορά μεταξύ των ηγετών της αγοράς και των οπαδών εδράζεται στο: Data Operations (λειτουργίες δεδομένων). Οι λειτουργίες δεδομένων όχι μόνο διαδραματίζουν ζωτικό ρόλο στην ενδυνάμωση των συνεχιζόμενων πρωτοβουλιών ψηφιακού μετασχηματισμού, αλλά αποτελούν τη βάση για ταχύτερη, καλύτερα ενημερωμένη οργανωτική ανάπτυξη που τροφοδοτεί την καινοτομία και προωθεί τις επιχειρήσεις στην απόκτηση ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος.

Ο Andrea Piro, Senior IT Service Manager της MAERSK Δανίας, θα αναλύσει ενώπιον του 5ου Data Management Forum την χρήση των DataOps στη διαδικασία ψηφιακής μεταμόρφωσης των επιχειρήσεων.

Το 5ο Data Management Forum που διοργανώνεται στις 23 Φεβρουαρίου στο Ξενοδοχείο Hilton Nicosia έχει στόχο να παρουσιάσει και να συζητήσει τις διεθνείς τάσεις και εξελίξεις σχετικά με τη διαχείριση δεδομένων στις επιχειρήσεις. Κατά τη διάρκεια του Φόρουμ, οι πιο πρόσφατες προκλήσεις και ευκαιρίες διαχείρισης δεδομένων θα τεθούν στο προσκήνιο. Επιπλέον, το Φόρουμ θα επικεντρωθεί στην παρουσίαση τεχνικών αντιμετώπισης και εφαρμογής νέων μεθόδων με απώτερο στόχο την εξαγωγή της πλήρους αξίας του πιο πολύτιμου πόρου των ημερών μας.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε εδώ.

Το φόρουμ απευθύνεται σε Chief Data Officers, Chief Privacy Officers, Chief Executive Officers, Chief Financial Officers, Chief Operating Officers, γενικούς διευθυντές, διευθυντές Μάρκετινγκ και Ανθρώπινου Δυναμικού, καθώς και άλλα ανώτερα στελέχη από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε διάφορους τομείς της οικονομίας όπως:

• Τράπεζες

• Πάροχοι χρηματοοικονομικών υπηρεσιών

• Εταιρικοί πάροχοι υπηρεσιών

• Δικηγορικά γραφεία και νομικοί σύμβουλοι

• Λογιστικές, ελεγκτικές και φορολογικές εταιρείες

• Πάροχοι υπηρεσιών τεχνολογίας και λογισμικού

• Μεσιτικά γραφεία και προγραμματιστές

• Εταιρείες λιανικού εμπορίου και ηλεκτρονικού εμπορίου

• Εταιρείες στοιχημάτων και τυχερών παιχνιδιών

• Πάροχοι τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών

• Προμηθευτές ενέργειας, πετρελαίου και φυσικού αερίου

• Πρακτορεία μάρκετινγκ & επικοινωνίας

• Εταιρείες ΜΜΕ

• Παρόχους εκπαίδευσης

• Πάροχοι υπηρεσιών υγείας

• Φαρμακευτικές εταιρείες

• Πάροχοι υπηρεσιών ταξιδιών και μεταφορών

• Εταιρείες Logistics

• Ρυθμιστικοί φορείς και κυβερνητικές αρχές

Μπορείτε να δηλώσετε εγγραφή ηλεκτρονικά πατώντας εδώ.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Οργανωτής: ΙΜΗ

Χορηγοί: IMR/University of NicosiaTM, KPMG Limited, SAS, Stylianos N. Christoforou & Associates LLC

Conference Experience Sponsor: Conferience

Χορηγοί Επικοινωνίας: περιοδικό GOLD, περιοδικό IN Business, πόρταλ REPORTER

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, επικοινωνήστε με την ΙΜΗ:

Τηλέφωνο: 22505555 │ Φαξ: 22679820

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com

Ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

 

Δειτε Επισης

Πνευματικά δικαιωμάτα: Oι συμφωνίες, οι διαφωνίες και ο κομβικός ρόλος μιας απούσας Βουλής
Ειρήνη Μυλωνά-Χρυσοστόμου: Η προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων βασικό κομμάτι της βιομηχανίας
Μ. Παναγίδης: Η Πνευματική Ιδιοκτησία είναι συνυφασμένη με το επιχειρείν
Το ARIS A Really Inspiring Space υποδέχεται την XM ως χορηγός
Ε. Σταματούδη: Σημαντικές οι αμοιβαίες υποχωρήσεις στο ζήτημα πνευματικής ιδιοκτησίας
Η DP World προωθεί έμπρακτα την επαγγελματική ανέλιξη των γυναικών
Π. Λευτέρη: Πνευματικά Δικαιώματα-Win win μέσα από ειλικρινή συζήτηση
Μεγάλη συζήτηση για τραπεζικό τομέα και ψηφιακό μετασχηματισμό
Άθως Δίκαιος: Η μεγαλύτερη πρόκληση, το όραμα και η σύγχρονη αρχιτεκτονική
Οι βραβευθέντες των 2ων Κυπριακών Βραβείων Αρχιτεκτονικής