Χορηγία Κατηγορίας Οικονομία

Κατρακύλησαν οι μετοχές της Facebook-Απώλειες σχεδόν 200 δις.

Οι μετοχές της Μeta (Facebook) παρουσίασαν πτώση 26,4% κατά το κλείσιμο της Wall Street την Πέμπτη γεγονός που μεταφράζεται πιθανότατα σε απώλειες σχεδόν 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την εταιρεία.

Ο κολοσσός των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ο οποίος έχασε χρήστες στη Βόρεια Αμερική για πρώτη φορά στην ιστορία του, ανακοίνωσε μειωμένα κέρδη την Τετάρτη, καθώς και προοπτική επιβραδυμένης ανάπτυξης το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Η βουτιά αυτή σημειώνεται την ώρα που η εταιρεία προσπαθεί να κάνει στροφή στην εικονική πραγματικότητα, με το προϊόν "Metaverse", όπως είχε ανακοινώσει ο ιδρυτής της Μαρκ Ζάκερμπεργκ.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πτώση μετοχής της εταιρείας στην ιστορία της. Η προηγούμενη μεγάλη πτώση είχε σημειωθεί στις 26 Ιουλίου του 2018, όταν η εταιρεία είχε χάσει 120 δισ. δολάρια.

‘Όπως αναφέρουν ειδικοί, το TikTok, η πανδημία αλλά και το κόστος δεδομένων κινητής τηλεφωνίας στην Ινδία βοήθησαν στο να απομακρυνθούν χρήστες από το Facebook. Πολλοί μάλιστα θέτουν το ερώτημα: πότε θα είναι η σειρά του Instagram;

Σύμφωνα με δεδομένα, όλο και λιγότεροι άνθρωποι έκαναν login στο Facebook καθημερινά ανά τρίμηνο από ό,τι έκαναν το προηγούμενο έτος. Ήταν ένα από τα πολλά ανησυχητικά σημάδια, μαζί με το κέρδος της εταιρείας που διαμορφώθηκε κάτω από τις προσδοκίες αλλά και την απογοητευτική προοπτική εσόδων.

Ο Οικονομικός Διευθυντής της Meta, Dave Wehner ανέφερε ότι τα λιγότερα lockdown για τον COVID-19 ευθύνονται για την κατρακύλα, καθώς σε περιόδους καραντίνας αυξάνεται η διαδικτυακή δραστηριότητα.

Αναφέρθηκε επίσης στο αυξανόμενο κόστος του διαδικτύου για τους καταναλωτές στην Ινδία και το ολοένα και μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την εφαρμογή TikTok.

Το Facebook και, ως ένα βαθμό, το Instagram έχουν ξεπεράσει προκλήσεις στο παρελθόν όπως ήταν οι διαρροή απόρρητων προσωπικών δεδομένων, το Snapchat, το Twitter και άλλα. Το Instagram επενδύει δισεκατομμύρια δολάρια σε λειτουργίες που σχετίζονται με βίντεο.

Οι μετοχές άλλων εταιρειών μέσων κοινωνικής δικτύωσης δέχτηκαν επίσης πιέσεις στο χρηματιστήριο. Η Twitter σημείωσε πτώση 5,6%, ενώ η Pinterest Inc και η Snap Inc υποχώρησαν 10,3% και 23,6% αντίστοιχα.

Δειτε Επισης

ΟΠΕΚ: Επεκτείνουν μέχρι Μάρτιο μειωμένη παραγωγή Ριάντ και Μόσχα
Παράταση τηλεργασίας στον ιδιωτικό τομέα στην Ιταλία για γονείς
Αργεντινή: Η νέα ΥΠΕΞ λέει πως η χώρα της δεν θα ενταχθεί στην ομάδα BRICS
Microsoft: Καμία πιθανότητα υπερευφυούς τεχνητής νοημοσύνης εντός 12 μηνών
Αυξάνονται οι δισεκατομμυριούχοι που κληρονομούν τις περιουσίες τους (έρευνα)
Βρετανία: Το λιανεμπόριο προετοιμάζεται για απογοητευτικά Χριστούγεννα
Η κλιματική αλλαγή «έκοψε» 3 δισ. δολάρια από την παγκόσμια οικονομία
Η Greenpeace κάνει λόγο για «πράσινο ξέπλυμα» μεγάλων εταιρειών πετρελαίου και φυσικού αερίου
Νέο δίκτυο κρυπτονομισμάτων στη χρηματοδότηση ομάδων κατά του Ισραήλ
Κίνα: Ετήσια αύξηση 6,9% κατέγραψαν τα μεικτά έσοδα της βιομηχανίας τηλεπικοινωνιών