Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Καινοτομία εν καιρώ αβεβαιότητας στην εφοδιαστική αλυσίδα

Οι ηγέτες της εφοδιαστικής αλυσίδας αντιμετωπίζουν ένα νέο κύμα πρωτοφανών τεχνολογικών ευκαιριών. Τα δομικά στοιχεία της Βιομηχανίας 4.0 οδηγούν σε μια έκρηξη καινοτομίας στο χώρο της εφοδιαστικής αλυσίδας. Και οι τεχνολογικές ιδέες είναι αρκετά γνώριμες και έρχονται από άλλους τομείς. Αναντίρρητα, ο ψηφιακός μετασχηματισμός των επιχειρήσεων σε συνδυασμό με την βιώσιμη ανάπτυξή τους αποτελούν δύο πολύ σημαντικές προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσουν σήμερα οι οργανισμοί. Και οι δύο αγγίζουν σε πολύ μεγάλο βαθμό και τον Τομέα της Εφοδιαστικής Αλυσίδας.

Αντίστοιχα, υιοθετώντας δράσεις αειφορίας με έμφαση στο περιβάλλον (π.χ. υπολογισμός ανθρακικού αποτυπώματος, χρήση φιλικού προς το περιβάλλον στόλου οχημάτων, κτλ.) οι εταιρίες θα επιτύχουν μείωση του περιβαλλοντικού τους αποτυπώματος, θα υιοθετήσουν την έννοια της κυκλικής οικονομίας και υπό προϋποθέσεις θα μειώσουν το λειτουργικό τους κόστος.

Όλα αυτά απαιτούν επενδύσεις από πλευράς των εταιρειών που φυσικά έχουν και το ανάλογο κόστος. Αρκετές εταιρείες έχουν καταφέρει να βρουν την απαιτούμενη χρηματοδότηση, ώστε να προχωρήσουν σε αυτές τις αναγκαίες ενέργειες και έχουν αντιληφθεί πως η αξιολόγηση μιας επένδυσης είτε αφορά τον ψηφιακό τους μετασχηματισμό είτε την πράσινη εφοδιαστική δεν αφορά μόνο το αρχικό κόστος, αλλά κυρίως το πόσο γρήγορα θα έρθουν πίσω τα χρήματα της επένδυσης (Return-on-investment, ROI).

Άνοδος τεχνολογιών

Η άνοδος διαφόρων τεχνολογιών αιχμής, όπου τα δεδομένα πλέον υποβάλλονται σε επεξεργασία και αναλύονται κοντά στο σημείο συλλογής τους, συμπίπτει με τον πολλαπλασιασμό των συσκευών που κάνουν χρήση του Internet of Things (IoT). Είναι η τεχνολογία που απαιτείται όταν υπάρχει ζήτηση για επεξεργασία χαμηλού λανθάνοντος χρόνου και αυτοματοποιημένης λήψης αποφάσεων σε πραγματικό χρόνο. Το Edge computing βρίσκεται τώρα στη βιομηχανία παραγωγής. Για παράδειγμα, ορισμένοι οργανισμοί έχουν υιοθετήσει περονοφόρα ανυψωτικά οχήματα για τις αποθήκες τους.

Οι πωλητές βαρέων εξοπλισμών μπορούν πλέον να χρησιμοποιήσουν υπολογιστικό άκρο για να αναλύσουν πότε ένα ανταλλακτικό χρειάζεται συντήρηση ή αντικατάσταση.

Τα οικοσυστήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας αγκαλιάζουν το Διαδίκτυο των πραγμάτων (IoT). Οι αισθητήρες εντός συσκευών IoT, καταμετρούν πληροφορίες όπως η τοποθεσία, η κίνηση, η θερμοκρασία, η υγρασία και πολλοί άλλοι παράγοντες. Μερικά παραδείγματα χρήσεων του IoT στις αλυσίδες εφοδιασμού περιλαμβάνουν την παρακολούθηση στοιχείων, τη διαχείριση αποθέματος και τη διαχείριση στόλου. Η αύξηση της αγοράς του IoT στην εφοδιαστική αναμένεται να είναι σύμφωνα με έρευνες από 13,6% έως το 2024.

Οι πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο που συλλέγονται από το IoT μπορούν να βοηθήσουν τις απαιτήσεις των πελατών στην εξυπηρέτηση, ενώ παράλληλα μπορούν να ελαχιστοποιήσουν το χρόνο διακοπής λειτουργίας και να ενισχύσουν τη συνολική απόδοση της αλυσίδας εφοδιασμού. Τα δεδομένα που συλλέγονται από αισθητήρες IoT σε φορτηγά μπορούν να επιτρέψουν στις εταιρείες να κατανοήσουν καλύτερα τη συμπεριφορά του οδηγού, καθώς και να υπολογίσουν πότε και πόσο πρέπει να είναι οι στάσεις του οδηγού και τον αντίκτυπο της κίνησης στην εκτιμώμενη ώρα άφιξης. Με προβλεπόμενες παγκόσμιες πωλήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου 3,9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων το 2020 και αυξημένη ζήτηση για γρήγορη παράδοση, η χρήση του IoT στην εφοδιαστική είναι πιθανό να αυξηθεί.

Καινοτομία και βιωσιμότητα

Οι πιέσεις που δέχονται οι αλυσίδες εφοδιασμού, η ανάγκη όπως οι επιχειρήσεις εφοδιαστικής αλυσίδας καταστούν πιο βιώσιμες, καθώς και η ανάγκη εξεύρεσης του κατάλληλου εργατικού δυναμικού και ψηφιοποίησης των επιχειρήσεων, καθιστούν πρωταρχικό μέλημα η αναζήτηση πολύτιμων στρατηγικών καινοτομίας διαδικασιών, προϊόντων και επιχειρηματικών μοντέλων που οδηγούν σε βελτιωμένες λειτουργίες και ανταγωνιστικά προϊόντα και υπηρεσίες. Για το πώς οι επιχειρήσεις θα πρέπει να αξιολογούν, να εφαρμόζουν και να αναπτύσσουν τέτοιες στρατηγικές, θα μιλήσει ενώπιον του 15ου Συνεδρίου & Έκθεσης Εφοδιαστικής Αλυσίδας & Logistics ο Johannes Berg, Managing Director των Digital Hub Logistics Γερμανίας.

Το 15ο Συνέδριο & Έκθεση Εφοδιαστικής Αλυσίδας & Logistics που πραγματοποιείται στις 22 Φεβρουαρίου 2022 έχει σαν στόχο να αναδείξει τις προοπτικές και τις προκλήσεις που δημιουργούνται στην εφοδιαστική αλυσίδα στην μετά την COVID-19 περίοδο, δεδομένου ότι η εφοδιαστική αλυσίδα υπέστη την μεγαλύτερη διαταραχή στην λειτουργία της από την εποχή του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Συνέδριο, κάντε κλικ εδώ.

Το Συνέδριο και η Έκθεση απευθύνονται σε επιχειρηματίες, διευθυντές και στελέχη από επιχειρήσεις εμπορίου και λιανεμπορίου, όπως υπεραγορές, καταστήματα ένδυσης και υπόδησης, πολυκαταστήματα, αλυσίδες ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών, εμπορικές-προμηθευτικές εταιρείες, εταιρείες γενικού ή εξειδικευμένου εμπορίου. Ενδιαφέρει ιδιαίτερα, διευθυντές ή στελέχη εφοδιαστικής αλυσίδας, διαχείρισης αποθηκών, επιχειρήσεις στόλου οχημάτων, logistics, ανθρώπινου δυναμικού, operations, οικονομικής διεύθυνσης, εμπορικούς και τεχνικούς διευθυντές, υπεύθυνους πωλήσεων, marketing, παραγωγής κλπ.

Για να δηλώσετε συμμετοχή, κάντε κλικ εδώ.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Οργανωτής: ΙΜΗ

Χορηγοί & Εκθέτες: Christoudias Logistics, Demetriades Group, FedEx, Frotcom Cyprus, G.A.P. Vassilopoulos Group, Hellenic Bank, ΙMR/ Πανεπιστήμιο Λευκωσίας™, Infocredit Group, Mantis και SAP

Με την Στήριξη: ECR Cyprus, Κυπριακός Φορέας Εφοδιαστικής Αλυσίδας και Επιχειρησιακών Λειτουργιών (ΚΥΦΕΑΣ), Σύνδεσμος Τελωνιακών Πρακτόρων και Διαμεταφορέων Κύπρου (CCFAA) και ΜΙΕΕΚ

Χορηγοί Επικοινωνίας: Περιοδικό ΙΝ Βusiness, πόρταλ REPORTER

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την ΙΜΗΤηλέφωνο: 22505555

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com

Ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

Δειτε Επισης

Με πρωτοβουλία ΚΕΒΕ προβολή της ανώτερης εκπαίδευσης της Κύπρου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Η Γ. ΣΚΕΜΠΕΤΖΗΣ & ΥΙΟΙ ΛΤΔ στην έκθεση HORECA Gastronomia
Τρία χρόνια Capacitor Partners: Επέκταση σε νέες αγορές και υπηρεσίες
Ο όμιλος Υπεραγορών MAS φέρνει στους μικρούς αγωνιστές τη χαρά, με χρώματα αγάπης
Η Harman Kardon παρουσίασε στο κοινό των Αρχιτεκτονικών Βραβείων τα νέα της ηχεία
Πνευματικά Δικαιώματα: Τα κριτήρια που καθορίζουν τις αμοιβές
DHD Insurance: Ενημερωτική ημερίδα για την αξιολόγηση κινδύνων για τις σύγχρονες επιχειρήσεις
Αμοιβές καλλιτεχνών: Έτοιμα τα μαγαζιά να συνεργαστούν-Ποιες οι κόκκινες γραμμές
Όλα όσα έγιναν στα 2α Κυπριακά Βραβεία Αρχιτεκτονικής (photos)
Πνευματικά δικαιωμάτα: Oι συμφωνίες, οι διαφωνίες και ο κομβικός ρόλος μιας απούσας Βουλής