Χορηγία Κατηγορίας Οικονομία

Tesla: Για ποιον σοβαρό λόγο προχώρησε σε ανάκληση αυτοκινήτων της

Οι ρυθμιστικές αρχές απαίτησαν την ανάκληση περίπου 54.000 αυτοκινήτων της Tesla, καθώς διαπιστώθηκε πρόβλημα στο λογισμικό πλήρους αυτόνομης οδήγησης με αποτέλεσμα κάποια οχήματα να μην σταματούν, όπως προβλεπόταν, σε διασταυρώσεις και σε πινακίδες Stop.

Βάσει των απαιτήσεων της National Highway Traffic Safety Administration η ανάκληση αφορά οχήματα και των τεσσάρων μοντέλων της εταιρείας –S, 3, X και Y- καθώς με την ενεργοποίηση του συστήματος Full Self Driving Beta κάποια αυτοκίνητα δεν σταματούσαν τελείως στις διασταυρώσεις, αλλά συνέχιζαν να… «ρολάρουν».

Στόχος της εταιρείας ήταν το λογισμικό να μιμείται την συμπεριφορά των οδηγών, που πολλές φορές «ρολάρουν» προσεκτικά σε κάποιες διασταυρώσεις, ακόμη και όταν υπάρχει πινακίδα Stop, αντί να ακινητοποιήσουν το όχημα. Η συγκεκριμένη τακτική στην οδήγηση επιτρέπεται σε πολλές χώρες διεθνώς, αλλά απαγορεύεται ρητά στις ΗΠΑ, όπου σε πινακίδα Stop ο οδηγός οφείλει να σταματήσει τελείως την πορεία του αυτοκινήτου.

Εξάλλου η ίδια η εταιρεία ανακοίνωσε πως δεν είχε λάβει καμία ενημέρωση για την πρόκληση κάποιου ατυχήματος ή κάποιου τραυματισμού σαν αποτέλεσμα της παρατυπίας στο λογισμικό. Όμως, μετά από διαπραγματεύσεις με τις αμερικανικές αρχές δέχτηκε να αποσύρει τα οχήματα και να τροποποιήσει το λογισμικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον περασμένο Νοέμβριο η Tesla είχε και πάλι αναγκαστεί να προχωρήσει σε ανάκληση περίπου 12.000 οχημάτων της στις ΗΠΑ, που είχαν πουληθεί μετά το 2017, επίσης λόγω προβλήματος στο λογισμικό που αφορούσε τα φρένα ασφαλείας. Και βέβαια οι αρχές έχουν ξεκινήσει από την περασμένη εβδομάδα έρευνα που αφορά συνολικά 580.000 αυτοκίνητα της Tesla με αφορμή την απόφαση της εταιρείας να προσφέρει τη δυνατότητα στους επιβάτες να μπορούν να παίξουν παιχνίδια στην μπροστινή οθόνη στο ταμπλό του οχήματος.

Δειτε Επισης

Η κλιματική αλλαγή «έκοψε» 3 δισ. δολάρια από την παγκόσμια οικονομία
Η Greenpeace κάνει λόγο για «πράσινο ξέπλυμα» μεγάλων εταιρειών πετρελαίου και φυσικού αερίου
Νέο δίκτυο κρυπτονομισμάτων στη χρηματοδότηση ομάδων κατά του Ισραήλ
Κίνα: Ετήσια αύξηση 6,9% κατέγραψαν τα μεικτά έσοδα της βιομηχανίας τηλεπικοινωνιών
Διευρύνουν τις απώλειες οι τιμές πετρελαίου μετά την αναβολή της συνεδρίας ΟΠΕΚ
Ολοταχώς για νέα συρρίκνωση και στο δ΄ τρίμηνο η οικονομία της Ευρωζώνης
Αμετάβλητα στο 4% διατήρησε τα επιτόκια η Κεντρική Τράπεζα της Σουηδία
American Express: Οι πέντε κορυφαίοι προορισμοί με την ταχύτερη ανάπτυξη το 2023
Το Ευρωκοινοβούλιο άναψε πράσινο για τον προϋπολογισμό της Ε.Ε.
Κίνα: Εδραίωση του ρόλου της Mastercard στις χρηματοοικονομικές τραπεζικές συναλλαγές