Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Θεόδωρος Κρίγγου: Επεκτείνεται σε νέες αγορές ο Όμιλος Infocredit

Το 2023 αναμένεται να είναι μια χρονιά γεμάτη προκλήσεις λόγω της παγκόσμιας οικονομικής αβεβαιότητας, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Infocredit Group, Θεόδωρο Κρίγγου.

Σε συνέντευξή του στο InBusinessNews, στο πλαίσιο του «IN Business Forecasting 2023» ο κ. Κρίγγου, τονίζει ότι η βιωσιμότητα μέσω του τεχνολογικού μετασχηματισμού αποτελεί μονόδρομο για τις επιχειρήσεις, με τις επενδύσεις στην καινοτομία να διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο ως προς την κερδοφορία.

Σε ό,τι αφορά τον Όμιλο Infocredit, όπως ανέφερε ο κ. Κρίγγου, στο άμεσο μέλλον θα επεκταθεί σε νέες αγορές, ενώ βρίσκεται στο τελικό στάδιο της απόκτησης άδειας λειτουργίας από την Κεντρική Τράπεζα της Μάλτας.

Πώς αναμένετε να κινηθούν η κυπριακή οικονομία και η αγορά κατά το 2023;

Η παγκόσμια οικονομία συνεχίζει να βρίσκεται σε εύθραυστη κατάσταση. Ειδικότερα, η παγκόσμια οικονομική δραστηριότητα βιώνει μια επιβράδυνση ισχυρότερη από την αναμενόμενη, με τον πληθωρισμό να βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δεκαετιών.

Οι αυστηρότερες οικονομικές συνθήκες, οι δυσμενείς γεωπολιτικές εξελίξεις, οι συνεχιζόμενες διακοπές της εφοδιαστικής αλυσίδας και η ενεργειακή κρίση επιβαρύνουν τις οικονομικές προοπτικές.

Αν και η Κύπρος παραμένει ανθεκτική και δυναμική, η οικονομική δραστηριότητα αναμένεται να επιβραδυνθεί λόγω της παγκόσμιας επιβράδυνσης και των επίμονων πληθωριστικών πιέσεων.

Το 2023 αναμένεται να είναι μια χρονιά γεμάτη προκλήσεις λόγω της αναμενόμενης επιδείνωσης του διεθνούς οικονομικού περιβάλλοντος και της οικονομικής αβεβαιότητας, επηρεάζοντας αρνητικά το καταναλωτικό και επιχειρηματικό κλίμα, με την πλήρη έκταση των συνεπειών να μην έχουν ακόμη πραγματοποιηθεί, ειδικά στον τομέα του πιστωτικού κινδύνου.

Επομένως, η στενή παρακολούθηση, η έγκαιρη αντίδραση, ο προσεκτικός σχεδιασμός και χειρισμός είναι ζωτικής σημασίας για την επιβίωση και την ανάπτυξη των επιχειρήσεων.

Η βιωσιμότητα μέσω του μετασχηματισμού αποτελεί μονόδρομο για να αντιμετωπιστεί με επιτυχία το νέο επιχειρηματικό περιβάλλον.

Η οικονομική αβεβαιότητα αυξάνει τη ζήτηση για λύσεις πιστωτικού κινδύνου

Ποιες είναι οι προβλέψεις σας για τον τομέα σας για το 2023; Πιστεύετε ότι το 2023 θα κινηθεί με θετικό πρόσημο, αρνητικό πρόσημο ή το ίδιο με το 2022;

Η έγκαιρη και ακριβής πληροφόρηση έχει γίνει το πιο πολύτιμο εργαλείο της εποχής μας, αντισταθμίζοντας τον κίνδυνο, επιτρέποντας καλύτερη, ταχύτερη και ασφαλέστερη λήψη αποφάσεων.

Η υψηλή αστάθεια και αβεβαιότητα στο οικονομικό περιβάλλον αυξάνουν τη ζήτηση για έξυπνες επιχειρηματικές λύσεις και λύσεις διαχείρισης κινδύνων που επιτρέπουν στις εταιρείες να αξιολογούν την πιστοληπτική ικανότητα, την οικονομική προσιτότητα και τη συμπεριφορά των υπαρχόντων και δυνητικών πελατών και συνεργατών τους.

Οι επενδύσεις στην τεχνολογία και την καινοτομία διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο για την επιβίωση και βιωσιμότητα της κερδοφορίας τους.

Η νέα πλατφόρμα της Infocredit Group

Ποιες είναι οι σημαντικές τάσεις, γεγονότα και εξελίξεις που θα πρέπει να προσεχθούν στον τομέα δραστηριοποίησής σας για το 2023;

Ο Όμιλος Infocredit ανταποκρίνεται στον παλμό της αγοράς και εξελίσσεται διαρκώς παρέχοντας ολοκληρωμένες υπηρεσίες και λύσεις που ικανοποιούν τις σύγχρονες επιχειρηματικές ανάγκες και προκλήσεις. Προσφέρει υψηλής ποιότητας καινοτόμες, ευέλικτες λύσεις, όπως υπηρεσίες Διαχείρισης Κινδύνων και Κανονιστικής Συμμόρφωσης, Ανάκτησης Οφειλών και υπηρεσίες ESG (Environmental, social, and corporate governance).

Ο Όμιλος Infocredit προσπαθεί πάντα να προσφέρει στις επιχειρήσεις νέες λύσεις και υπηρεσίες, επιτρέποντας κρίσιμες εμπορικές και πιστωτικές αποφάσεις και προστατεύοντάς τις από επισφαλή σενάρια και ριψοκίνδυνες συναλλαγές. Η νέα μας λύση για τη διαφάνεια και τον μετριασμό του κινδύνου είναι η ανάπτυξη της πλατφόρμας αξιολόγησης συναλλακτικής συμπεριφοράς eCheck360 (Open Banking Platform).

Μέσω της πλατφόρμας παρέχεται η δυνατότητα ανάλυσης του ιστορικού συναλλαγών των πελατών σε πραγματικό χρόνο, αξιολογώντας την πιστοληπτική τους ικανότητα με τεχνικές μηχανικής εκμάθησης και τεχνητής νοημοσύνης. 

Η πλατφόρμα δίνει την δυνατότητα στις επιχειρήσεις να αποκτήσουν σφαιρική εικόνα της πιστοληπτικής ικανότητας, της οικονομικής προσιτότητας και συμπεριφοράς των πελατών τους, σε ελάχιστα μόνο δευτερόλεπτα, για λήψη καλύτερων, ταχύτερων και ασφαλέστερων αποφάσεων.

Επέκταση σε νέες αγορές                                  

Τι να αναμένουμε για τον δικό σας όμιλο το 2023; Ποιοι είναι στόχοι σας;

Ο Όμιλος Infocredit, έχοντας πρωταρχικό στόχο και γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών του, θα συνεχίσει να εξελίσσεται προσφέροντας νέα προϊόντα και υπηρεσίες που ανταποκρίνονται ή και υπερβαίνουν τις προσδοκίες των πελατών του. 

Ο Όμιλος, στο άμεσο μέλλον, θα επεκταθεί σε νέες αγορές και βρίσκεται στο τελικό στάδιο σύναψης νέων στρατηγικών συμμαχιών και επέκτασης των υφιστάμενων. 

Επιπλέον, η απόκτηση άδειας λειτουργίας του Malta Credit Bureau από την Κεντρική Τράπεζα της Μάλτας βρίσκεται στο τελικό στάδιο της διαδικασίας αδειοδότησης.

 

Δειτε Επισης

Συνεργασία U Travel-Capacitor Partners: Ρεκόρ στις online πωλήσεις των ταξιδιωτικών πακέτων του Tomorrowland
7ο Cyprus HealthCare Conference: Η πορεία προς ισότιμο και καθολικό σύστημα υγείας
Η νέα επιστημονική επιτροπή του ΠΑΣΥΚΑΦ
Φαίδωνας Φαίδωνος: Πάνω από 600 οι φοιτητές ΤΕΠΑΚ στην Πάφο τη νέα χρονιά
Τομείς συνεργασίας συζήτησαν Βαφεάδης και Χατζημανώλη με DP World στο Ντουμπάι
Επιχειρηματικό φόρουμ Κύπρου-Εσθονίας: Προώθηση διμερών συνεργασιών
Οι εποπτικές προτεραιότητες της ΕΚΚ για το 2024-Επικέντρωση σε ΚΕΠΕΥ με διασυνοριακές δραστηριότητες
Εργασιακή ευημερία: Βασικός παράγοντας για τη βιώσιμη επιτυχία των οργανισμών
Ανανέωση διεθνούς διαπίστευσης EFMD για το Πρόγραμμα ΜΒΑ του Πανεπιστημίου Κύπρου
Η Freedom24 Super Grand Χορηγός για τον πρώτο Ολυμπιονίκη της Κύπρου Παύλο Κοντίδη