Powered by

Εγκαταλείπει την Ιαπωνία η Kraken

Την παύση παροχής των υπηρεσιών του στην Ιαπωνία τον επόμενο μήνα ανακοίνωσε σήμερα το ανταλλακτήριο crypto Kraken προσθέτοντας ακόμη ένα "επεισόδιο του δράματος" στον ήδη καταπονημένο το τελευταίο διάστημα κλάδο. 

Σε ανάρτησή της η Kraken ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει τις υπηρεσίες συναλλαγών κρυπτογράφησης μέσω τις ιαπωνικής θυγατρικής της, Payward Asia, και θα διαγραφεί από τον Οργανισμό Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Ιαπωνίας στις 31 Ιανουαρίου 2023.

Είναι η δεύτερη φορά που η Kraken εγκαταλείπει την ιαπωνική αγορά. Είχε προηγηθεί η αποχώρησή της το 2018 όταν αποχώρησε μετά από τέσσερα χρόνια λειτουργίας της. Επανήλθε το 2020 όταν εξασφάλισε την εγγραφή της από τη ρυθμιστική αρχή της Ιαπωνίας. 

Οι πελάτες της στην Ιαπωνία θα έχουν προθεσμία έως τις 31 Ιανουαρίου να αποσύρουν τα κεφάλαιά τους από την πλατφόρμα ενώ από τις 9 Ιανουαρίου δεν θα έχουν δικαίωμα να καταθέσουν χρήματα. 

Το Kraken είναι ένα από τα μεγαλύτερα ανταλλακτήρια κρυπτογράφησης στον κόσμο, που επεξεργάζεται όγκο συναλλαγών 408,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων την ημέρα.

Δειτε Επισης

Πάνε να...φάνε τον Πάουελ-Στο στόχαστρο του Λευκού Οίκου ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ
Επιβραδύνθηκε, αλλά συνεχίστηκε η μείωση των δημοσιονομικών εσόδων της Κίνας το πρώτο τρίμηνο
Francois Villeroy de Galhau: Χαμηλός ο κίνδυνος πληθωρισμού από τις εντάσεις στο εμπόριο-Κλειστά χαρτιά για τα επιτόκια
Νέα τέλη από ΗΠΑ για πλοία που συνδέονται με την Κίνα-Ποιους αφορά και πότε θα εφαρμοστούν
Αισιόδοξοι για εμπορική συμφωνία Ε.Ε.-ΗΠΑ σχετικά με τους δασμούς Τραμπ και Μελόνι
Fitch Ratings: Πτωτική αναθεώρηση των ρυθμών ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας λόγω δασμών
Οι δασμοί πλήττουν τις εξαγωγές της Ιαπωνίας-Μέτρια άνοδος 3,9% τον Μάρτιο
Νέο ρεκόρ χτυπά ο χρυσός μετά το «καμπανάκι» Πάουελ για τον εμπορικό πόλεμο-Αυξάνεται η ζήτηση
Μήνυμα Παγκόσμιας Τράπεζας σε αναπτυσσόμενες χώρες-Μειώστε τους δασμούς, πλήττεται η παγκόσμια ανάπτυξη
Καμπανάκι κινδύνου από ΠΟΕ για το παγκόσμιο εμπόριο-Προειδοποιεί για μεγαλύτερη ύφεση λόγω δασμών