Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

IδΕΚ: Βραβείο νέου ερευνητή 2022 στον Λένο Χατζηδημητρίου

Κυπριακό Βραβείο Έρευνας-Νέος Ερευνητής, στη θεματική ενότητα Φυσικές Επιστήμες & Μηχανική, απονεμήθηκε στον Δρ. Λένο Χατζηδημητρίου, στο πλαίσιο των Κυπριακών Βραβείων Έρευνας ΙδΕΚ 2022.

Ο Δρ. Λένος Χατζηδημητρίου είναι Λέκτορας Ερευνητής στο Κέντρο Αριστείας για Έρευνα και Καινοτομίας ΚΟΙΟΣ του Πανεπιστημίου Κύπρου και επικεφαλής της ερευνητικής υποδομής του κέντρου σε ευφυή συστήματα ηλεκτρικής ισχύος.

Σπούδασε ηλεκτρολόγος μηχανικός και μηχανικός υπολογιστών στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, ενώ απέκτησε το διδακτορικό του τίτλο στην Ηλεκτρολογική Μηχανική από το Πανεπιστήμιο Κύπρου, όπου ανέπτυξε ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο από λύσεις για την προηγμένη διασύνδεση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Το ερευνητικό του έργο επικεντρώνεται στον έλεγχο ηλεκτρονικών ισχύος για ανανεώσιμες πηγές, σε ευφυή συστήματα αποθήκευσης ενέργειας, στη διαχείριση και έλεγχο και ασφάλεια έξυπνων δικτύων ηλεκτρικής ισχύος. Έργο, με ιδιαίτερο αντίκτυπο και ουσιώδη συνεισφορά προς την πράσινη, ψηφιακή και ασφαλή μετεξέλιξη των συστημάτων ηλεκτροδότησης.  

Ο Δόκτωρ Χατζηδημητρίου έχει συμβάλει ουσιαστικά στην ανάπτυξη προηγμένων ερευνητικών υποδομών και εργαστηρίων στο Πανεπιστήμιο Κύπρου που χρησιμοποιούνται από εκατοντάδες φοιτητές και ερευνητές για σκοπούς εκπαίδευσης, έρευνας και καινοτομίας, επιτρέποντας την επιβεβαίωση καινοτόμων ερευνητικών αποτελεσμάτων σε πρωτότυπα και πιλοτικά συστήματα καθώς επίσης και σε ψηφιακά δίδυμα πραγματικών ενεργειακών υποδομών. 

Μέχρι σήμερα, ο Δόκτωρ Χατζηδημητρίου έχει δημοσιεύσει πέραν των 95 εργασιών σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά και διεθνή συνέδρια, ενώ έχει εξασφαλίσει 14 ανταγωνιστικές χρησμοδοτήσεις πέραν των 3.5 εκατομμυρίων ευρώ, από Ευρωπαϊκούς και εθνικούς φορείς.

Επιπλέον, είναι υπεύθυνος για τον επιστημονικό και τεχνικό συντονισμό πολλαπλών ερευνητικών έργων που χρηματοδοτούνται απευθείας από εταιρίες και οργανισμούς που δραστηριοποιούνται τομέα της ενέργειας, συμβάλλοντας ουσιαστικά στη μεταφορά της γνώσης από τα πανεπιστήμια προς τη βιομηχανία. Πέρσι έλαβε  λάβει χρηματοδότηση για την ίδρυση της νεοφυούς καινοτόμου επιχείρησης Wise Wire Energy Solutions Limited, για πρωτοποριακές ψηφιακές λύσεις που απευθύνονται στη διεθνή αγορά για την ευφυή διαχείριση συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας σε έξυπνα σπίτια και δίκτυα. 

Δειτε Επισης

Παρουσιάστηκε το Αμφιθέατρο Μακάριος Γ΄ της Σχολής Τυφλών «Άγιος Βαρνάβας»
Αναβάθμισε την καριέρα σου με μεταπτυχιακές σπουδές στη νομική
Altius Insurance και ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ ανανέωσαν τη συνεργασία τους για τέταρτη συνεχή χρονιά
Συντεχνία Ισότητα: Αποχή από την υπερωριακή εργασία για μια εβδομάδα στα ταχυδρομεία
«Yianis Christodoulou Foundation»: Εγκαινίασε έξι νέα έργα σε ειδικά δημόσια σχολεία της Κύπρου
Τρεις υποτροφίες 30.000 ευρώ σε φοιτητές/τριες του Πανεπιστημίου Κύπρου από τον Σερ Στ. Χατζηιωάννου
Η Danatcon μετεξελίσσεται και μετονομάζεται σε Human Centric
1ο Oncology Forum: Στο επίκεντρο του Ογκολογικού Κέντρου Τράπεζας Κύπρου ο άνθρωπος
Τα «Μοναδικά Χαμόγελα» παρουσιάζουν ένα διαφορετικό ταξίδι ζωής μέσα από την τέχνη
Έλα με την ομάδα σου στο Nicosia Corporate Cup powered by Stoiximan