Στην εποχή της digital-first εμπειρίας

Η SEPAGA είναι ένα EMI (Ίδρυμα Ηλεκτρονικού Χρήματος) αδειοδοτημένο και ρυθμιζόμενο από την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου (Αρ. Άδειας 115.1.3.18/2018), που ιδρύθηκε το 2015 με γραφεία στη Λευκωσία. Η κύρια δραστηριότητα της SEPAGA είναι η έκδοση, διανομή και εξαγορά Ηλεκτρονικού Χρήματος.

Προσφέρουμε σε τοπικούς και διεθνείς εταιρικούς πελάτες μια σειρά από χρηματοοικονομικές λύσεις για τη διαχείριση κεφαλαίων και παγκόσμιων πληρωμών. Τέτοιου είδους λύσεις είναι τα unique IBANS, τα e-wallets, ηλεκτρονικές πληρωμές μέσω SWIFT ή SEPA και η μετατροπή συναλλαγμάτων.                                            

Συνδεόμαστε με Τραπεζικά Ιδρύματα, Παρόχους Υπηρεσιών Πληρωμών και Εταιρείες Επεξεργασίας Καρτών, ολοκληρώνοντας έτσι την υποδομή των υπηρεσιών μας. Μετά την επιτυχία και εξαγορά της SEPAGA από κοινοπραξία Κυπρίων επενδυτών, νέοι ορίζοντες ανοίγονται, αφού στόχος της εταιρείας, πλέον, είναι η περαιτέρω ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων στον τομέα των ηλεκτρονικών πληρωμών και η εξέλιξη της έρευνας και της τεχνολογίας στον χώρο του Fintech.

Εντός του 2023 προγραμματίζεται η παρουσίαση νέας διαδυκτιακής πύλης για τους πελάτες και χρήστες των υπηρεσιών, η οποία προσφέρει μια εύκολη, γρήγορη και ασφαλή εμπειρία με πολλές λύσεις και εργαλεία. Επίσης, λανσάρισμα θα κάνουν και λύσεις μέσω προηγμένης πλατφόρμας, για να εξυπηρετηθούν ανάγκες μικρών, μεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων στις καθημερινές τους ανάγκες για πληρωμές.

Νέες τάσεις και λύσεις

Ιδιαίτερα μετά την πανδημία του Covid-19, έχει αλλάξει η καθημερινότητα και οι συνήθειες όλων των ανθρώπων και των επιχειρήσεων, με αποτέλεσμα να παρατηρηθούν βασικές αλλαγές στο τρόπο διεξαγωγής πληρωμών τόσο σε B2B όσο και σε B2C επίπεδο.                                                                        Σημαντικές τάσεις της οικονομίας, πλέον, είναι η καθοδική χρήση μετρητών και επιταγών και η αύξηση της χρήσης ηλεκτρονικού χρήματος, η οποία ενισχύει τη διαφάνεια στις χρηματικές αλλαγές, μειώνοντας σημαντικά τις παράνομες δραστηριότητες.

Η μετεξέλιξη σε μια κοινωνία χωρίς μετρητά μηδενίζει αποστάσεις, χρόνο και ενέργεια, παράγοντες τους οποίους θεωρούμε καίριους δείκτες για το μέλλον.

Στόχος της τεχνολογίας και των υπηρεσιών είναι οι καινοτόμες λύσεις, που θα βοηθούν στην εξυπηρέτηση του κοινού σε ελάχιστο χρόνο και με την ελάχιστη προσπάθεια, καταναλώνοντας μηδαμινή ενέργεια.

Σε κομβικό σημείο

Εν έτει 2022, βρισκόμαστε σε ένα κομβικό σημείο της οικονομίας και της τεχνολογίας, καθώς οι νέες γενεές - έχοντας ως εργαλεία τα κινητά τηλέφωνά τους, ηλεκτρονικούς υπολογιστές και tablets, ηλεκτρονικά ρολόγια και εφαρμογές - προχωρούν σε καθημερινές ηλεκτρονικές πληρωμές για όλες τις ανάγκες τους. Καθώς κινούμαστε σε αυτούς τους ρυθμούς, θεωρούμε ότι σύντομα στην Κύπρο θα παρατηρήσουμε κατάργηση τραπεζικών επιταγών και μείωση στο ελάχιστο της χρήσης μετρητών.

Για σκοπούς σύγκρισης, μπορεί κανείς να αναγνωρίσει τη δραστική αλλαγή στους τρόπους διεξαγωγής πληρωμών μέσα από στοιχεία που περιλαμβάνει η έκθεση AFP Electronic Payments Survey Report του 2019, τα οποία καταγράφουν μια σημαντική μείωση πληρωμών με επιταγές από το 2004 που ανερχόταν στο 81%, μόλις στο 42% το 2019.

Αλληλένδετες προσδοκίες

Γενικότερα, οι προσδοκίες των επιχειρήσεων καθορίζονται σε μεγάλο βαθμό από αυτές των καταναλωτών, που με τη σειρά τους επηρεάζονται από τις τεχνολογικές εταιρείες και όχι από τις τράπεζες.

Στο πλαίσιο αυτό, τεχνολογικές εταιρείες, όπως για παράδειγμα το Facebook, έχουν αυξήσει τις προσδοκίες των καταναλωτών για μια εμπειρία σε πραγματικό χρόνο, ενώ οι επιχειρήσεις αποκτούν κι αυτές με τη σειρά τους τις ανάλογες προσδοκίες. Εξάλλου, κι αυτές στελεχώνονται από  ανθρώπους που είναι και καταναλωτές στην καθημερινή τους ζωή. Συγκεκριμένα, επικρατεί η ολοένα αυξανόμενη προσδοκία ότι οι Β2Β συναλλαγές και πληρωμές (σε συνεργάτες, προμηθευτές κ.ά.) θα έπρεπε να πραγματοποιούνται σε πραγματικό χρόνο, ανά πάσα στιγμή και με άμεση ανάδραση. Αυτή η ανάγκη σε πραγματικό χρόνο υφίσταται σε παγκόσμιο επίπεδο, επομένως οι διασυνοριακές πληρωμές δεν πρέπει να διαφέρουν, καθιστώντας απαραίτητο ένα σύστημα πληρωμών που λειτουργεί 24/7. Επιπρόσθετα, δεδομένου του μεγέθους της αγοράς, η υιοθέτηση πληρωμών μέσω κινητού από τις επιχειρήσεις είναι μια μεγάλη τάση από μόνη της.

Απαιτητικό περιβάλλον

Με τις απαιτήσεις και τις ανάγκες των καταναλωτών να έχουν αυξηθεί σε ένα γρήγορο, μεταβαλλόμενο και απαιτητικό περιβάλλον, οι πρωτοποριακές λύσεις και τα προϊόντα που διευκολύνουν τις επιχειρήσεις στις καθημερινές τους εργασίες είναι καίριας σημασίας. Ως εκ τούτου, πολλές επιχειρήσεις ανά το παγκόσμιο έχουν στραφεί σε fintech εταιρείες, που τους επιτρέπουν ένα πιο σύγχρονο και άμεσο τρόπο επεξεργασίας επιχειρηματικών πληρωμών, που συνάδει με τη digital-first εποχή που ζούμε.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:

Διεύθυνση: Στασικράτους 29, 3ος όροφος, SAMICO HOUSE, 1065, Λευκωσία

Τηλέφωνo: +357 22 283100

E-mail: sepaga@sepaga.com

Δειτε Επισης

Πάνω από 90% του συνόλου των πληρωμών διενεργούνται ηλεκτρονικά
Η τελευταία λέξη στις συναλλαγές
Ψηφιακή Στροφή
Πληρωμές νέας γενιάς
Digital Payments: Το νέο πρότυπο