Θλίψη στον δικηγορικό και πολιτικό κόσμο-Απεβίωσε ο Χρ. Ταραμουντάς

Θλίψη στον πολιτικό και δικηγορικό κόσμο της Κύπρου σκορπά η είδηση του θανάτου του γνωστού δικηγόρου και επί σειρά ετών βουλευτή, Χριστόδουλου Ταραμουντά.

Ο Χριστόδουλος Ταραμουντάς γεννήθηκε στο Κάτω Δίκωμο στις 2 Μαΐου 1957. Σπούδασε νομικά στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Σε ανακοίνωσή του ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του προέδρου και των μελών του για τον αδόκητο θάνατο του Χριστόδουλου Ταραμουντά.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «ο εκλιπών υπήρξε ενεργό μέλος του ΠΔΣ επί σειρά ετών από θέσεις ευθύνης με ευδόκιμη δράση και προσφορά, τιμώντας τη δικηγορική κοινότητα.

Συνέβαλε στη συνολική προσπάθεια που καταβαλλόταν για την αντιμετώπιση σημαντικών προβλημάτων που απασχολούσαν τους δικηγόρους και άφησε τη σφραγίδα του σε βελτιωτικές ενέργειες και νομοθετήματα που αναβαθμίζουν το δικηγορικό επάγγελμα.

Από το 2012 μέχρι το 2021 διετέλεσε Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κερύνειας, μέλος του ΔΣ του ΠΔΣ και μέλος του Κυπριακού Ινστιτούτου Νομικής Πληροφόρησης. Παράλληλα, διετέλεσε μέλος του ΔΣ του Ταμείου Συντάξεως Δικηγόρων.

Ο Χριστόδουλος Ταραμουντάς γεννήθηκε στο Κάτω Δίκωμο στις 2 Μαΐου 1957. Μετά την ολοκλήρωση των γυμνασιακών του σπουδών και την υπηρεσία του στην ΕΦ, σπούδασε Νομική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Στις 9 Νοεμβρίου 1982 ενεγράφη στο Μητρώο Δικηγόρων του Ανωτάτου Δικαστηρίου και άσκησε τη δικηγορία για τέσσερις δεκαετίες.

Στην επαγγελματική του πορεία χειρίστηκε μεγάλο αριθμό υποθέσεων σε όλες τις βαθμίδες της Κυπριακής Δικαιοσύνης.

Θεωρώντας την ενεργή συμμετοχή στα κοινά ως ένα αδιαμφισβήτητο παράγοντα της δημοκρατίας, η ενασχόλησή του με την πολιτική ήταν για τον ίδιο κοινωνική υποχρέωση και προς τον στόχο αυτό επικεντρώνονταν οι προσπάθειες και πρωτοβουλίες του.

Την περίοδο 2001-2006 διετέλεσε βουλευτής Κερύνειας με τον ΔΗΣΥ και στη συνέχεια υπήρξε εκ των ιδρυτικών στελεχών του Ευρωπαϊκού Κόμματος.

Ως βουλευτής, διετέλεσε αναπληρωτής πρόεδρος των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Παιδείας, Νομικών και μέλος της Επιτροπής Προσφύγων, Εγκλωβισμένων, Αγνοουμένων και Παθόντων.

Την περίοδο 1995-2001 υπήρξε μέλος της Παγκύπριας Επιτροπής Προσφύγων (ΠΕΠ) και μέλος του Τμήματος Νεολαίας του Συνδέσμου Ηνωμένων Εθνών Κύπρου.

Ήταν νυμφευμένος με την κ. Στέφη Στεφάνου και έχει τρία παιδιά, τον Αλέξανδρο, τον Κωνσταντίνο και τη Μαρία.

Δειτε Επισης

Yakir Gabay: Ο Ισραηλινός επιχειρηματίας που επενδύει δισεκατομμύρια στην Κύπρο
Κυπριακής καταγωγής χρηματιστής ένοχος για απάτη στο Λονδίνο
Ο νέος Chief Operations Officer της Cyta και το όραμά του για τον Οργανισμό
Για δεύτερο internship στη NASA η νεαρή Κύπρια Ελένη Χαρίτωνος
Πανεπιστήμιο Λευκωσίας: Πενθεί για τον αδόκητο θάνατο της Χριστίνας Λοΐζου
Στις ΗΠΑ για την εκτόξευση του πυραύλου FALCON 9 της SPACEX θα βρεθεί φοιτήτρια του ΤΕΠΑΚ
Γιώργος Μετζάκης: Ο νέος Chief Commercial Officer της Cyta και το μεγάλο στοίχημα που θέλει να κερδίσει
Ξένια Χατζηιωαννίδου, η νέα Γενική Διευθύντρια της Innovation/Leo Burnett
Διεθνής αναγνώριση για την Κύπρια διευθύντρια της PERHA Group και Group HR Director της GR8 Tech
Τιμήθηκε ο Δρ. Α. Πουλλικκάς για το συγγραφικό έργο του στα ενεργειακά