Beeology by Haridemos: Ένα κυπριακό brand με οικολογική φιλοσοφία

Όταν η έμπνευση συναντά την αγάπη και τον σεβασμό προς τη φύση, δημιουργούνται μικρά γευστικά θαύματα. Προϊόντα που ξυπνούν τις πιο γλυκές αναμνήσεις και συστήνουν τις πιο αληθινές γεύσεις.

Διαβάστε ακόμη:

Αυτό συνέβη στην περίπτωση του Αλέκου Χαριδήμου, του δημιουργού της εταιρείας Beeology by Haridemos. Ενός νέου επαγγελματία με όραμα, ο οποίος αποφάσισε να κυνηγήσει το όνειρό του και να δημιουργήσει τη δική του επιχείρηση προσφέροντας premium κυπριακά προϊόντα. Στόχος του να αναδείξει τις γεύσεις και τα αρώματα της κυπριακής φύσης.

 

Η Beeology by Haridemos είναι μικρή, οικογενειακή επιχείρηση που προσφέρει υψηλής ποιότητας μέλι και προϊόντα κυψέλης κλείνοντας μέσα σε κάθε συσκευασία της, την ποιότητα και την αυθεντικότητα. Γεγονός που έχει αναγνωρισθεί διεθνώς καθώς όλα τα μέλια του brand έχουν βραβευτεί στον διεθνή διαγωνισμό τυφλής γευσιγνωσίας Great Taste Awards 2021.

Τo μέλι της Beeology παράγεται στην Κύπρο σε σύγχρονη μελισσοκομική μονάδα, με βιολογικές μεθόδους και σε περιορισμένες ποσότητες. Πρόκειται για  αγνό, γνήσιο και άθερμο προϊόν, απαλλαγμένο από φυτοφάρμακα, εντομοκτόνα ή άλλα χημικά στοιχεία. Αξιοποιώντας τις ιδιαιτερότητες της κυπριακής φύσης και της κάθε περιοχής, η Beeology παράγει αρωματικά μέλια με τοπική προέλευση.

Το Μέλι Ποικίλης Ανθοφορίας συλλέγεται από την πεδινή και ημιορεινή Λευκωσία (Άγιος Ιωάννης, Ψιμολόφου, Καπέδες, Καμπιά), το Μέλι Ανθέων - Σουμάκι (ρούδι / rhus coriaria)προέρχεται από τον ομώνυμο θάμνο, ο οποίος συναντάται κυρίως στις περιοχές Παλαιχωρίου, Ασκά και Αγρού, ενώ το Μέλι Θυμαριού συλλέγεται από θυμαρότοπους της κυπριακής υπαίθρου (Μιτσερό, Αγροκηπιά, Αρεδιού, Πάχνα, Παραμάλι, Αλέκτορα).

 

Σε συνεργασία με ντόπιους παραγωγούς, η Beeology by Haridemos προσφέρει και άλλα μοναδικά τοπικά προϊόντα όπως άγρια ρίγανη που συλλέγεται με το χέρι από τις βουνοκορφές της Τηλλυρίας και αποξηραμένα σύκα, τα οποία προέρχονται από τον Πύργο Τηλλυρίας.

Τα προϊόντα της Beeology by Haridemos, εκτός από το γεγονός ότι δίνουν γεύση σε κάθε στιγμή του εικοσιτετράωρου αποτελούν και το ιδανικό δώρο για κάθε περίσταση. Για τα Χριστούγεννα η Beeology έχει δημιουργήσει γιορτινά premium gift boxes, τα οποία θα ενθουσιάσουν τους συνεργάτες και το προσωπικό της κάθε εταιρείας. Τα Beeology Giftboxes περιλαμβάνουν ξεχωριστούς συνδυασμούς premium προϊόντων.

 

Αλέκος Χαριδήμου: H ιστορία του δημιουργού του brand Beeology by Haridemos

Ο Αλέκος Χαριδήμου ανήκει στη νέα γενιά επιχειρηματιών που τόλμησαν να κάνουν το όνειρο τους πραγματικότητα. Σπούδασε Ελληνική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και από μικρός αγαπούσε τη φύση και τα ζώα. Το 2015 όταν μετακόμισε στον Άγιο Ιωάννη Μαλούντας, ξεκίνησε να ασχολείται με την μελισσοκομία αρχικά σε ερασιτεχνικό επίπεδο.

Ο κόσμος της μέλισσας του κέντρισε το ενδιαφέρον και αποτέλεσε πηγή έμπνευσης. Η αγάπη του για τη φύση και το μεράκι του τον έσπρωξαν να δημιουργήσει τη Beeology by Haridemos. Έτσι αποφάσισε να ακολουθήσει την ιδέα του και να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα.

Στόχος του είναι να προσφέρει στον καταναλωτή 100% γνήσια προϊόντα, τα οποία σέβονται τη φύση, τις μέλισσες και κατ’ επέκταση τον άνθρωπο. Η επαφή του καταναλωτή με τα προϊόντα του όπως λέει ο ίδιος «Θέλω να του ξυπνούν γλυκιές μνήμες από την παιδική του ηλικία, δηλαδή τις αγνές, γνήσιες και καθαρές γεύσεις», αναφέρει. 

 

Πέραν από τα υψηλής ποιότητας προϊόντα, οι premium συσκευασίες των προϊόντων της Beeology αντανακλούν την ποιότητα και γνησιότητά τους.

«Η εταιρεία μας σχεδιάζει και δημιουργεί ξεχωριστά, premium πακέτα δώρων, τα οποία σας προσκαλούν να τα ανακαλύψετε με τους αγαπημένους σας. Οι συσκευασίες των προϊόντων και των πακέτων δώρων της Beeology είναι φιλικές προς το περιβάλλον και προωθούν την επαναχρησιμοποίηση», τονίζει ο Αλέκος Χαριδήμου.

Μπορεί κανείς να ανακαλύψει όλα τα προϊόντα Beeology by Haridemos στο e-shop https://beeologycy.com.

Δειτε Επισης

Βραβεία Καινοτομίας & Έρευνας από ΟΕΒ και ΙδΕΚ: Οι γεμάτες έμπνευση δηλώσεις των βραβευθέντων (vid)
Οδηγός προστασίας δεδομένων για μικρομεσαίες επιχειρήσεις
Αυξήθηκε κατά 1,4% η βιομηχανική παραγωγή το 2022
ΟΣΙΚΑ: Εξεύρεση προσωπικού και ακρίβεια στο... τραπέζι
Χορηγίες για ευρυζωνικές υπηρεσίες υπερυψηλής ταχύτητας έως 1 Gbps
Η Diplomat αναλαμβάνει τη διανομή LIPTON και PG Tips
Θέλει συστημική λύση για ΜΕΧ η ΚΤΚ - Το έργο και ο στόχος
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται έργα στο παραλιακό μέτωπο της Πάφου
Ετήσια Τελετή Βράβευσης Αρίστων Εφήβων Νεανίδων 2022
Στα €23 δισ. το χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης το 2022