Το UNIC χτίζει γέφυρες συνεργασίας με την αγορά εργασίας

Η Ημερίδα με τίτλο: “Χτίζοντας Γέφυρες Συνεργασίας με την Αγορά Εργασίας” πραγματοποιήθηκε από το Γραφείο Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Η εκδήλωση έγινε στο πλαίσιο δράσεων του Έργου «Γραφεία Διασύνδεσης Πανεπιστημίων με την αγορά εργασίας» και οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για τις δραστηριότητες και το έργο που έχει επιτελεστεί μέχρι σήμερα από το Γραφείο Διασύνδεσης. Η Ημερίδα επέτρεψε τη διεύρυνση του δικτύου συνεργασιών με τον επιχειρηματικό κόσμο, αναδεικνύοντας τις προκλήσεις και ευκαιρίες που προκύπτουν μέσα από την εδραίωση του θεσμού των τοποθετήσεων.

Η ομαλή μετάβαση από την εκπαίδευση στην απασχόληση ενισχύεται μέσω των τοποθετήσεων, γεγονός που επισημάνθηκε στο πλαίσιο της συζήτησης που φιλοξένησε η Ημερίδα. Οι μηχανισμοί που μπορούν να αναβαθμίσουν τις τοποθετήσεις και να τους προσδώσουν τα χαρακτηριστικά που θα τις κάνουν ακόμα πιο αποδοτικές, ήταν επίσης μέρος του διαλόγου.

Οι συμμετέχοντες είχαν εξάλλου τη δυνατότητα να συζητήσουν με τους αρμοδίους τον ρόλο των επιχειρήσεων και των ακαδημαϊκών στο εγχείρημα. Παρουσιάστηκε ο σκοπός και η δράση του Γραφείου Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας καθώς και τα οφέλη που αποκόμισαν οι φοιτητές και οι επιχειρήσεις μέσα από την διαδικασία τοποθετήσεων φοιτητών ως μέρος του προγράμματος σπουδών τους. Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η εμπειρία τοποθέτησης που μοιράστηκαν φοιτητές και επιχειρήσεις με το κοινό, στο πλαίσιο της οποίας διαφάνηκε η αξία του έργου του Γραφείου. Επιπροσθέτως, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ομιλία η οποία ανέδειξε τη σημασία της δημιουργίας κουλτούρας με στόχο την πρακτική εφαρμογή των ακαδημαϊκών γνώσεων.

Σχετικά με το Γραφείο Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας

Το Γραφείο Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας ξεκίνησε να προσφέρει ενεργά τις υπηρεσίες του το 2013, με αρχικό στόχο την προώθηση και αξιοποίηση των ερευνητικών αποτελεσμάτων του Πανεπιστημίου και τη μεταφορά τεχνογνωσίας σε επίπεδο καινοτόμων εφαρμογών.

Από τον Ιούνιο του 2018, το Γραφείο Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας έχει ενεργό εμπλοκή στη διαδικασία τοποθέτησης φοιτητών σε επιχειρήσεις για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας, με την τοποθέτηση να αποτελεί μέρος του προγράμματος σπουδών τους. Στο  πλαίσιο της λειτουργίας του, το Γραφείο Διασύνδεσης συμβάλλει στην υποστήριξη των φοιτητών σε θέματα εκπαιδευτικής ανάπτυξης, σχεδιασμού σταδιοδρομίας καθώς και στην επαφή τους με την αγορά εργασίας ούτως ώστε να προωθηθεί η επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων.

Η ενσωμάτωση των επιδοτούμενων τοποθετήσεων ως επιλεγόμενο μάθημα στο πλαίσιο  προγραμμάτων σπουδών του Πανεπιστημίου, οχυρώνει τις σχέσεις μεταξύ ακαδημαϊκής και επιχειρηματικής κοινότητας καθώς το διττό όφελος που προκύπτει μέσα από τις συνεργασίες αυτές, ενδυναμώνει την περαιτέρω εδραίωση και κουλτούρα των τοποθετήσεων. Αφενός δίνεται η ευκαιρία στους φοιτητές να εργαστούν σε πραγματικές συνθήκες εργασίας και να αποκτήσουν κάποια εμπειρία στο γνωστικό τους αντικείμενο, και αφετέρου οι συνεργαζόμενοι φορείς (επιχειρήσεις) έχουν τη δυνατότητα να συνεργαστούν με φοιτητές και να εντοπίσουν νέα ταλέντα που πιθανώς θα ήθελαν να προετοιμάσουν και να εντάξουν στο δυναμικό τους. 

 

Πληροφορίες Ημερίδας

Οργανωτής: Έργο «Γραφεία Διασύνδεσης Πανεπιστημίων με την αγορά εργασίας», Γραφείο Διασύνδεσης Πανεπιστημίου Λευκωσίας

Συντονισμός: ΙΜΗ

Χορηγοί επικοινωνίας: IN Business magazine, REPORTER

 

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την ΙΜΗ, τηλ.: +357 22505555, φαξ: 22679820, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com,  ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com 

 

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

 

 

 

Δειτε Επισης

Παγκόσμια ημέρα κατά του καπνίσματος
CYPIN: Οι τελευταίες εξελίξεις και καινοτομίες της Mitsubishi Heavy Industries
Επίσκεψη συνέδρων του Συνασπισμού Europa Uomo της Ευρώπης στο Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο
Ημερίδα ProW: Η ευζωία των νηπιαγωγών και η θετική σχολική κουλτούρα στο επίκεντρο
CNP CYPRIALIFE: Επιβράβευσε τις παραγωγικές επιτυχίες των κορυφαίων ασφαλιστικών της συμβούλων
O Σερ Στέλιος Χατζηιωάννου βραβεύει τη νεανική επιχειρηματικότητα στην Κύπρο
H Epic γιόρτασε την ευρωπαϊκή μέρα για τη θάλασσα με καθαρισμό παραλίας
Το ΙΝΓΚ στον αγώνα κατά της Νόσου του Huntington
Φωτογραφική έκθεση «Η εκστρατεία της Μικράς Ασίας»
O τηλεμαραθώνιος TELETHON επιστρέφει στο ΡΙΚ