ΑΠΚυ: Δημιουργία ισορροπίας μεταξύ μάθησης και απόκτησης εργασιακής εμπειρίας

Η ενεργή υποστήριξη των φοιτητών/φοιτητριών για την προσέγγιση της μελλοντικής τους σταδιοδρομίας και η ομαλότερη προώθησή τους στην αγορά εργασίας αποτελεί βασικό στόχο του Γραφείου Διασύνδεσης του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου το οποίο έχει πετύχει να εντατικοποιήσει την επικοινωνία του με τον επιχειρηματικό κόσμο, ώστε να προσφέρει στους φοιτητές και τις φοιτήτριες του μια πρώτη ή μια περαιτέρω επαγγελματική εμπειρία, συναφή με το αντικείμενο των σπουδών τους, μέσω των τοποθετήσεων σε φορείς του ιδιωτικού, δημοσίου και ημικρατικού τομέα.

Μέσα στα πλαίσια δράσεων του Γραφείου Διασύνδεσης του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου δίνεται βήμα σε φοιτητές/φοιτήτριες και οργανισμούς για να μοιραστούν τις εμπειρίες τους στη διαδικτυακή Ημερίδα που διοργανώνει το Γραφείο Διασύνδεσης του ΑΠΚυ  στις 30 Ιουνίου 2021

Πορεία του Γραφείου Διασύνδεσης του ΑΠΚυ

Στο πλαίσιο της Ημερίδας, η κυρία Έλενα Γρηγορίου, προϊστάμενη της Μονάδας Υποστήριξης Φοιτητών και Προγραμμάτων Σπουδών του ΑΠΚυ θα μιλήσει για την σύσταση και λειτουργία του Γραφείου Διασύνδεσης μέσω του οποίου το ΑΠΚυ στοχεύει στην ενδυνάμωση της προσφοράς υπηρεσιών υψηλής ποιότητας προς την φοιτητική κοινότητα, αλλά και για το πως η τοποθέτηση σε εργασιακούς φορείς στοχεύει στη δημιουργία ισορροπιών μεταξύ της φοιτητικής κοινότητας και της αγοράς εργασίας.

Επαφή Ακαδημαϊκών και Επιχειρήσεων

Για τις προκλήσεις ένταξης του Έργου τοποθετήσεων φοιτητών/φοιτητριών σε οργανισμούς και επιχειρήσεις στα εξ αποστάσεως προγράμματα σπουδών θα μιλήσει ο κύριος Σωκράτης Κάτσικας, Καθηγητής, πρώην Πρύτανης και Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος Γραφείου Διασύνδεσης του AΠΚυ. Ο κύριος Κάτσικας θα συζητήσει, επιπρόσθετα, το πώς η τοποθέτηση σε οργανισμούς και επιχειρήσεις μπορεί να οδηγήσει σε αναδιοργάνωση προγραμμάτων σπουδών ούτως ώστε να ευθυγραμμίζονται με τις πραγματικές ανάγκες της αγοράς εργασίας.

Επαφή Πανεπιστημίου και Επιχειρήσεων

Ο κύριος Πάνος Παστός, Chief Operating Officer (COO) της Delfi Partners and Company θα μιλήσει για την ευθυγράμμιση της επιχειρηματικής κοινότητας και του εκπαιδευτικού συστήματος με τις απαιτήσεις ενός νέου αναπτυξιακού μοντέλου της χώρας. Επίσης, θα αναφερθεί στην ανάγκη στήριξης των νέων ανθρώπων ώστε να μπορούν να επιβιώσουν και να εξελιχθούν μέσα σε μια περίπλοκη, πλέον, και συχνά αποθαρρυντική αγορά εργασίας.

Η κυρία Χρυστάλλα Παναγή, Διευθύντρια τους Τμήματος Διαχείρισης Έργων Eurosuccess Consulting θα μιλήσει για την πρώτη επαφή με το Έργο «Γραφεία Διασύνδεσης Πανεπιστημίων με την Αγορά Εργασίας» και για τις προκλήσεις που τίθενται επί τάπητος ιδιαίτερα στα πλαίσια της υγειονομικής κρίσης.

Από την πλευρά του ο κύριος Μίμης Σοφοκλέους, Επιστημονικός Διευθυντής στο Παττίχειο Δημοτικό Μουσείο Ιστορικό Αρχείο Λεμεσού θα μιλήσει για την συνεργασία με το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Ο κύριος Μάρκος Χριστοδουλίδης, απόφοιτος του ΑΠΚυ στο μεταπτυχιακό Διοίκησης Μονάδων Υγείας και Γενικός Διευθυντής του Νοσοκομείου Τίμιος Σταυρός, θα μιλήσει για την σχέση του με το ΑΠΚυ που συνεχίζεται με τη συνεργασία στα πλαίσια του Έργου «Γραφεία Διασύνδεσης Πανεπιστημίων με την Αγορά Εργασίας».

Η εμπειρία μετράει

Για την δική τους εμπειρία αναμένεται να μιλήσουν απόφοιτοι/απόφοιτες και φοιτητές/φοιτήτριες του ΑΠΚυ και συγκεκριμένα οι Αρσινόη Παπαλλά, Νεκταρία Γεωργίου, Ανδρέας Ανδρέου και Αλέξης Γενεόπουλος.

 

Περισσότερες πληροφορίες για την Ημερίδα, μπορείτε να βρείτε εδώ.

Η συμμετοχή στην Ημερίδα είναι δωρεάν με απαραίτητη την εγγραφή. Για ηλεκτρονικές εγγραφές πατήστε εδώ.   

Πληροφορίες Ημερίδας

Οργανωτές: Έργο «Γραφεία Διασύνδεσης Πανεπιστημίων με την αγορά εργασίας», Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Συντονισμός: ΙΜΗ

Χορηγοί επικοινωνίας: IN Business magazine, REPORTER

 

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την ΙΜΗ, τηλ.: +357 22505555, φαξ: 22679820, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com,  ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

 

Δειτε Επισης

Καρδιοχειρουργοί του Mediterranean Hospital παρακολούθησαν διάλεξη του διακεκριμένου καθηγητή Claus Preusse
Άνευ ανθυποψηφίου συνεχίζει στη θέση του γενικού γραμματέα της ΠΑΣΥΔΥ ο Στρατής Ματθαίου
Η Golden Gallery by Kapatays δίπλα στα Μωρά Θαύματα
Εκδήλωση Ασφάλειας και Υγείας 2024: «Δεν υπάρχει άλλος χρόνος-Εξασφαλίζουμε υγιή και ασφαλή εργασία τώρα»
Η New Deal και η Rakuten Viber λανσάρουν επίσημη συνεργασία για την αγορά της Κύπρου
Η 1η ΕΜΟΔΕ του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος εκπαιδεύει Εθελοντές του SupportCY
Μαρία Δημητρίου: Η δύναμη της τηλεόρασης
Πώς η τεχνολογία μεταμορφώνει τον ιατρικό τομέα
Coca-Cola HBC Κύπρου: Στηρίζει με πράξεις αγάπης και φροντίδας, τη δράση «Πακέτα Αγάπης» του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού
CyEmployers: Διασύνδεση δεξιοτήτων που αποκτούνται από την Ανώτερη Εκπαίδευση με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας