Έλενα Γρηγορίου: Στηρίζουμε τους επαγγελματίες του σήμερα

Κομβικό σημείο στη γεφύρωση του χάσματος μεταξύ ακαδημαϊκής και φοιτητικής κοινότητας με τις ανάγκες της επιχειρηματικής κοινότητας και της αγοράς εργασίας, καθώς και της αφομοίωσης της νέας τεχνογνωσίας που αναπτύσσεται στις επιχειρήσεις, συνιστά η λειτουργία Γραφείων Διασύνδεσης σε οκτώ Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της Κύπρου.  Βασικός στόχος των Γραφείων Διασύνδεσης η ενεργή υποστήριξη των φοιτητών για την προσέγγιση της μελλοντικής τους σταδιοδρομίας και η ομαλότερη προώθησή τους στην Αγορά Εργασίας.

Η Έλενα Γρηγορίου, προϊστάμενη της Μονάδας Υποστήριξης Φοιτητών και Προγραμμάτων Σπουδών  και εκπρόσωπος του ΑΠΚυ στο Έργο «Γραφεία Διασύνδεσης Πανεπιστημίων με την Αγορά Εργασίας», μιλά για την διαδικτυακή ημερίδα του Γραφείου Διασύνδεσης στις 30 Ιουνίου αλλά και για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το Γραφείο εν μέσω της υγειονομικής κρίσης.

 

Στόχοι

«Σε ένα ιδιάζον πλαίσιο το οποίο δημιούργησε η πανδημία, στοχεύουμε στη συνέχιση της προσφοράς ποιοτικής δια βίου ανώτατης μάθησης. Τη δεδομένη περίοδο, το ΑΠΚυ καλείται να στηρίξει τους φοιτητές και τις φοιτήτριες που το εμπιστεύονται». 

«Συμπληρώνοντας σχεδόν 20 χρόνια λειτουργίας, έχουμε ως επίκεντρό μας τον άνθρωπο, τον εργαζόμενο, τον γονέα, προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε στην φοιτητική μας κοινότητα ποιοτική εκπαίδευση, υψηλής ποιότητας υπηρεσίες και στήριξη».

«Μέσω του Γραφείου Διασύνδεσης στοχεύουμε στην ενδυνάμωση της προσφοράς υπηρεσιών υψηλής ποιότητας προς την φοιτητική μας κοινότητα. Η τοποθέτηση σε επιχειρήσεις και οργανισμούς, για την απόκτηση μιας πρώτης ή μιας περαιτέρω εργασιακής εμπειρίας στοχεύει στη δημιουργία ισορροπίας μεταξύ μάθησης και εφαρμογής γνώσεων σε πραγματικές συνθήκες».

 

Φοιτητική Κοινότητα

«Η φοιτητική μας κοινότητα αποτελείται από άτομα που ως επί το πλείστο είναι επαγγελματικά αποκατεστημένα, μεγαλύτερα σε ηλικία από τους «παραδοσιακούς» φοιτητές/φοιτήτριες. Το Γραφείο Διασύνδεσης του ΑΠΚυ αντεπεξήλθε, ιδιαίτερα εν μέσω της υγειονομικής κρίσης, σε ένα Έργο με αρκετές προκλήσεις. Καταφέρνοντας να κερδίσει την εμπιστοσύνη της φοιτητικής κοινότητας, το Γραφείο προωθεί το όραμά μας ως ΑΠΚυ για συνεχή ανάπτυξη αφήνοντας ένα θετικό αποτύπωμα σε όσους συμμετείχαν στο Έργο.

Το αίσθημα ανασφάλειας και αβεβαιότητας που δημιούργησε η υγειονομική κρίση έφεραν στο επίκεντρο την επιτακτική ανάγκη της αλλαγής. Αυτό ακριβώς είναι και το Γραφείο Διασύνδεσης για το ΑΠΚυ: η επιτομή της αλλαγής».

 

Στήριξη Επαγγελματιών

«Με περισσότερες από 75 τοποθετήσεις μέχρι στιγμής, με κάποιες εξ αυτών να έχουν οδηγήσει σε μόνιμη εργοδότηση, ανοίγεται για εμάς ένας διαφορετικός δρόμος: αυτός της στήριξης των επαγγελματιών του σήμερα.

Στην διαδικτυακή μας ημερίδα στις 30 Ιουνίου θα δώσουμε βήμα σε φοιτητές και φοιτήτριες μας που συμμετείχαν στο Έργο. Δίνουμε, επίσης, βήμα σε οργανισμούς για να μοιραστούν μαζί μας τις εμπειρίες τους».

 

Who is who

Η Έλενα Γρηγορίου είναι η Προϊστάμενη Μονάδας Υποστήριξης Φοιτητών και Προγραμμάτων Σπουδών στο ΑΠΚυ από το 2007. Είναι κάτοχος πτυχίου Mangement of Information Systems (1989) και μεταπτυχιακού ΜΒΑ (1991) από το University of Indianapolis. Έχει εμπειρία πέραν των 20 χρόνων στη διοίκηση δημόσιων Πανεπιστημίων της Κύπρου. Είναι υπεύθυνη για θέματα σπουδών (αιτήσεις, εγγραφές, αποφοιτήσεις, εξετάσεις, αρχείο φοιτητών), φοιτητικής μέριμνας (υποτροφίες, ψυχική υγεία φοιτητών, εκδηλώσεις φοιτητών)  και του Γραφείου Διασύνδεσης (τοποθέτηση φοιτητών/φοιτητριών μέσω των προγραμμάτων σπουδών σε οργανισμούς και επιχειρήσεις).

Γραφείο Διασύνδεσης Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου

Το Γραφείο Διασύνδεσης του ΑΠΚυ ξεκίνησε να προσφέρει υπηρεσίες στην πανεπιστημιακή κοινότητα του ιδρύματος το 2016. Το Γραφείο λειτουργεί στο ευρύτερο πλαίσιο του Έργου «Γραφεία Διασύνδεσης Πανεπιστημίων με την Αγορά Εργασίας», το οποίο χρηματοδοτείται από τα Διαρθρωτικά Ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συγκεκριμένα από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και εθνικούς πόρους, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Απασχόληση, Ανθρώπινοι Πόροι και Κοινωνική Συνοχή 2014 – 2020».

Περισσότερες πληροφορίες για την Ημερίδα, μπορείτε να βρείτε εδώ.

Η συμμετοχή στην Ημερίδα είναι δωρεάν με απαραίτητη την εγγραφή. Για ηλεκτρονικές εγγραφές πατήστε εδώ.   

Πληροφορίες Ημερίδας

Οργανωτές: Έργο «Γραφεία Διασύνδεσης Πανεπιστημίων με την αγορά εργασίας», Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Συντονισμός: ΙΜΗ

Χορηγοί επικοινωνίας: IN Business magazine, REPORTER

 

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την ΙΜΗ, τηλ.: +357 22505555, φαξ: 22679820, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com,  ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

Δειτε Επισης

Παγκόσμια ημέρα κατά του καπνίσματος
CYPIN: Οι τελευταίες εξελίξεις και καινοτομίες της Mitsubishi Heavy Industries
Επίσκεψη συνέδρων του Συνασπισμού Europa Uomo της Ευρώπης στο Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο
Ημερίδα ProW: Η ευζωία των νηπιαγωγών και η θετική σχολική κουλτούρα στο επίκεντρο
CNP CYPRIALIFE: Επιβράβευσε τις παραγωγικές επιτυχίες των κορυφαίων ασφαλιστικών της συμβούλων
O Σερ Στέλιος Χατζηιωάννου βραβεύει τη νεανική επιχειρηματικότητα στην Κύπρο
H Epic γιόρτασε την ευρωπαϊκή μέρα για τη θάλασσα με καθαρισμό παραλίας
Το ΙΝΓΚ στον αγώνα κατά της Νόσου του Huntington
Φωτογραφική έκθεση «Η εκστρατεία της Μικράς Ασίας»
O τηλεμαραθώνιος TELETHON επιστρέφει στο ΡΙΚ