Φίλιππος Πατσαλής: Το μεγαλύτερο επιστημονικό μου επίτευγμα

«Να είσαι ταπεινός, να λες δεν ξέρω, να προσπαθείς κάθε μέρα να μάθεις, αποδεχόμενος ότι δεν είσαι εσύ το κέντρο του κόσμου». 

Ταπεινός και προσγειωμένος, όπως άλλωστε αρμόζει σε κάθε σπουδαίο επιστήμονα, εμφανίστηκε στη διαδικτυακή εκπομπή «More Than a Business Leader», ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της NIPD Genetics, Φίλιππος Πατσαλής. 

Διαβάστε ακόμη:

Γ. Παντελή: Κίνητρο για επενδύσεις η μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης

Δυσβάστακτο το κόστος για σπίτια και διαμερίσματα (πίνακες)

Τα νέα brands στο Metropolis Mall

Ο Μιχάλης Ανδρέου μιλά για τον Ρένο Ανδρέου

Ο κ. Πατσαλής θεωρεί την ύπαρξη ηγεσίας, οράματος και πλάνου, ως συστατικά απαραίτητα για την επιτυχία. Όπως χαρακτηριστικά υποδεικνύει, «πρέπει να σκέφτεσαι μεγάλα και να εργάζεσαι πάρα πολύ σκληρά».

Αναφερόμενος στα επιτεύγματά του, ο Φίλιππος Πατσαλής υπογραμμίζει ότι η μεγαλύτερη επιστημονική του κατάκτηση είναι η ανάπτυξη νέων τεχνολογιών και μεθοδολογιών, οι οποίες οδηγούν στην έγκαιρη διάγνωση διαφόρων παθήσεων.

Πέραν του επιστημονικού, κρίνει ως σημαντική τη συνεισφορά του στην ανάπτυξη του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής, ενός Κέντρου που, όπως επεσήμανε, συγκαταλέγεται ίσως στα δέκα καλύτερα ερευνητικά κέντρα στην Ευρώπη.

Ο Φίλιππος Πατσαλής δηλώνει περήφανος για την ανάπτυξη της Σχολής Μοριακής Ιατρικής Κύπρου, αλλά και την ίδρυση και ανάπτυξη της NIPD Genetics, της πρώτης εταιρείας βιοτεχνολογίας η οποία, όπως τονίζει, δημιουργεί, αναπτύσσει και παρέχει δεκάδες χιλιάδες ιατρικές υπηρεσίες σε περισσότερες από 40 χώρες. 

Παράλληλα, ο κ. Πατσαλής αποκαλύπτει τα προσόντα που ψάχνει στους συνεργάτες του, τις συμβουλές που δίνει στα παιδιά του, αλλά και τους τρόπους με τους οποίους του αρέσει να χαλαρώνει. 

Όλα αυτά, στη συνέντευξη του Φίλιππου Πατσαλή που ακολουθεί: 

Η διαδικτυακή εκπομπή «More Than a Business Leader», που προβάλλεται από το InBusiness TV κάθε Δευτέρα, έχει ως στόχο την ανάδειξη ανθρώπων-ηγετών σε θέσεις κλειδιά, πολιτικών αξιωματούχων και επιχειρηματιών, οι οποίοι μιλούν για θέματα management, ηγεσίας, work-life balance, για τα χόμπι τους και άλλα πολλά ενδιαφέροντα.

Κάθε Δευτέρα, γνωρίζουμε τον άνθρωπο πίσω από τον επιχειρηματία ή πολιτικό και αναδεικνύουμε περισσότερες πτυχές της προσωπικότητάς του.

Τη σειρά «Μore Than a Business Leader» παρουσιάζει η Τράπεζα Κύπρου.

Δειτε Επισης

Αυξήθηκε κατά 1,4% η βιομηχανική παραγωγή το 2022
ΟΣΙΚΑ: Εξεύρεση προσωπικού και ακρίβεια στο... τραπέζι
Χορηγίες για ευρυζωνικές υπηρεσίες υπερυψηλής ταχύτητας έως 1 Gbps
Η Diplomat αναλαμβάνει τη διανομή LIPTON και PG Tips
Θέλει συστημική λύση για ΜΕΧ η ΚΤΚ - Το έργο και ο στόχος
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται έργα στο παραλιακό μέτωπο της Πάφου
Ετήσια Τελετή Βράβευσης Αρίστων Εφήβων Νεανίδων 2022
Στα €23 δισ. το χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης το 2022
Ενίσχυση ψηφιακών δεξιοτήτων και προώθηση του e-learning στο Δημόσιο
Cyprus: The new Global Tech and Innovation Hub Summit