Ο Μιχάλης Ανδρέου μιλά για τον Ρένο Ανδρέου

Είναι επιχειρηματίες, ηγετικά στελέχη και σημαντικές προσωπικότητες, που κληροδότησαν γενναιόδωρα το επιχειρηματικό και κοινωνικό γίγνεσθαι.

Στο επετειακό τεύχος για τα 15 χρόνια του περιοδικού IN Business, δικοί τους άνθρωποι, από το οικογενειακό, επαγγελματικό και ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον, θυμούνται και γράφουν γι' αυτούς σε μια ελάχιστη προσπάθεια απότισης του οφειλόμενου φόρου τιμής.   

Διαβάστε ακόμα:

Γ. Παντελή: Κίνητρο για επενδύσεις η μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης

Δυσβάστακτο το κόστος για σπίτια και διαμερίσματα (πίνακες)

Φίλιππος Πατσαλής: Το μεγαλύτερο επιστημονικό μου επίτευγμα

Τα νέα brands στο Metropolis Mall

Ο Μιχάλης Ανδρέου, owner/operator, McDonald’s™ Κύπρου, θυμάται και γράφει για τον Ρένο Ανδρέου(1954-2021, επιχειρηματίας):  

Ο αγαπητός σε όλους κύριος Ρένος 

  • Για όλους εμάς όμως, ο Ρένος, ο αδελφός μου, ήταν μία ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης και δύναμης.

Άνθρωπος της αγάπης και της προσφοράς, γεμάτος καλοσύνη και ανθρωπιά. Όσοι τον γνώριζαν από παλιά, μιλούσαν με θαυμασμό για το μεγαλείο της ψυχής του. Όσοι τον γνώριζαν για πρώτη φορά, μιλούσαν για έναν επιχειρηματία με όραμα, γενναιοδωρία και ζεστή καρδιά. Για τη μεγάλη οικογένεια της McDonald’s™ Κύπρου όμως, θα είναι πάντοτε ο αγαπητός κ. Ρένος. Ο general manager της αγαπημένης αλυσίδας εστιατορίων που ενέπνεε συνεχώς το προσωπικό με την ανιδιοτελή αφοσίωσή του στις αξίες της εταιρείας.

Γεννημένος στο χωριό Αγγλισίδες, μετά από ένα μεγάλο πέρασμα από τον τομέα των εστιατορίων του Birmingham, επέστρεψε στην Κύπρο το 1992. Τέσσερα χρόνια μετά, ιδρύσαμε μαζί με τον ίδιο και τη σύζυγό μου την εταιρεία Family Restaurants Andreou Co. Χρονιά σταθμός το 1997. Με σκληρή δουλειά ανοίξαμε το πρώτο εστιατόριο McDonald’s στις Φοινικούδες. Έγνοια του ήταν η άψογη εξυπηρέτηση των πελατών και η άριστη ποιότητα φαγητού. Προτεραιότητά του οι δικοί του άνθρωποι που τον αποκαλούσαν πατέρα, παππού, θείο.

Λάτρευε τη σύζυγο και τα παιδιά του, είχε αδυναμία στα εγγόνια του και ήταν μία μεγάλη αγκαλιά για τα ανίψια και τα αδέλφια του. Για τον ίδιο, όλοι μας αποτελούσαμε μία ανεξάντλητη πηγή αγάπης. Για όλους εμάς όμως, ο Ρένος, ο αδελφός μου, ήταν μία ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης και δύναμης.

«Μαζί θα τα καταφέρουμε». Αυτή ήταν η φράση που τον συνόδευε σε όλη την πορεία του ως επίτιμου προέδρου του Ronald McDonald House Charities® Κύπρου. Δυστυχώς, δεν πρόλαβε να δει ολοκληρωμένο το πρώτο Ronald McDonald House στην πρωτεύουσα, όμως η προσφορά του στο φιλανθρωπικό ίδρυμα RMHC Kύπρου θα μείνει αποτυπωμένη στις ψυχές όλων.   

Ιούλιος 2021. Έφυγε νικημένος από τον καρκίνο. Παρόλο που ο χαμός του σκόρπισε θλίψη, θα έχει πάντοτε μία ξεχωριστή θέση στις καρδιές μας ως ο Ρένος της αγάπης και της προσφοράς.

Δειτε Επισης

Πρόξενος του Καζακστάν στην Κύπρο κι επίσημα ο Γιώργος Λακκοτρύπης
Επιστροφή της Joanna Κασουλίδου στη DeLeMa McCann
Νέος Head of Public Affairs της Red Wolf ο Σωκράτης Ιωακείμ
Panos Panay: Ο Αμερικανοκύπριος που αποχωρεί από την Microsoft μετά από 19 χρόνια
Διεθνής διάκριση και βραβείο στον Κώστα Γουλιάμο-Χαιρετίζει το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Στο δυναμικό της Red Wolf PR & Advertising ο Ονούφριος Σωκράτους
Νέα προσθήκη στην Purpose Communications με Ρένα Τσαγγάρη ως PR Manager
Θλίψη στην κυπριακή ναυτιλία.... Έφυγε από τη ζωή η Λία Παπαϊακώβου
Όμιλος εταιρειών ΕΥΡΗΚΑ: Μια ιστορική αναδρομή στον Ιδρυτή Ξάνθο Σαρρή
Διεθνής διάκριση σε ακαδημαϊκό μέλος του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Γεωπληροφορικής ΤΕΠΑΚ