Χρ. Ψηλογένη: Στόχος να βρεθεί στην πράσινη κατηγορία η Κύπρος

Ως ιδιαίτερα θετική εξέλιξη για τον τουρισμό χαρακτηρίζει την ένταξη της Κύπρου στην πορτοκαλί κατηγορία του ECDC η Γενική Διευθύντρια του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου(ΣΤΕΚ) Χρυσαίμιλη Ψηλογένη, τονίζοντας πως ζητούμενο είναι η συνέχιση της βελτίωσης των επιδημιολογικών δεικτών και η ένταξη της χώρας μας στην πράσινη κατηγορία.

«H μετάταξη της Κύπρου στην πορτοκαλί κατηγορία του ECDC μετά από αρκετούς μήνες στην κόκκινη κατηγορία, αποτελεί μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη, η οποία μας κατατάσσει στην ίδια κατηγορία με τους πλείστους τουριστικούς προορισμούς της περιοχής», σημείωσε μιλώντας στο InBusinessNews η κ. Ψηλογένη, επισημαίνοντας πως το σημαντικό πλέον είναι να συνεχιστεί η προσπάθεια για διατήρηση και βελτίωση των σχετικών επιδημιολογικών δεικτών, ώστε σταδιακά να βρεθούμε στην πράσινη κατηγορία. 

Διαβάστε ακόμη:

Στ. Καραμοντάνης: Αυτοί οι λίγοι που καταστρέφουν τα πάντα...

Allea Group: Μετά το Grand Hyatt, ετοιμάζει το Nilufar στην Πάφο

Αναφορικά με την καλοκαιρινή περίοδο, αλλά και τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο, κινήθηκαν υπό τις περιστάσεις σε αρκετά ικανοποιητικά επίπεδα. Ενώ αναλόγως της εξέλιξης της πανδημίας, θα διαφανούν τα περιθώρια για καλύτερα αποτελέσματα στο μέλλον.  

«Όσον αφορά την κατάσταση στον ξενοδοχειακό τομέα, οι τελευταίοι μήνες ήταν αρκετά πιο καλοί απ’ ότι στις αρχές του έτους, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχει επανέλθει η ομαλότητα. Πέραν της καλοκαιρινής περιόδου, αρκετά θετικά κινήθηκε, υπό τις περιστάσεις ο Σεπτέμβριος, ενώ και ο Οκτώβριος φαίνεται πως θα είναι με θετικό πρόσημο», εξήγησε η κ. Ψηλογένη. 

«Σίγουρα», συνέχισε, «η χειμερινή περίοδος διαχρονικά κινείται σε πιο χαμηλά επίπεδα, πόσο μάλλον φέτος με την πανδημία ακόμα να επηρεάζει την ταξιδιωτική κίνηση. Ωστόσο, υπάρχουν  κάποιες ελπίδες ότι μπορεί τα αποτελέσματα να είναι καλύτερα των αναμενόμενων». 

Καταλήγοντας, η Γενική Διευθύντρια του ΣΤΕΚ ανέφερε πως υπάρχει αισιοδοξία για επιστροφή σε προ πανδημίας επίπεδα. «Η έμφαση όλων πρέπει να είναι στην τουριστική περίοδο του 2022, η οποία, αν το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα, αισιοδοξούμε πως θα αποτελέσει την χρονιά κατά την οποία θα αρχίσουμε σταδιακά να επιστρέφουμε σε προ πανδημίας επίπεδα», σημείωσε.

Δειτε Επισης

Κώστας Κουμής: Η γαλλική αγορά μεγάλωσε τα τελευταία χρόνια για την Κύπρο
Νέο Caffè Nero στο Πάρκο Ακαδημίας: Διάλειμμα από την πόλη
Η κλιματική αλλαγή θα αλλάξει ριζικά τον τουρισμό-Οι νέες τάσεις που αναμένεται να επικρατήσουν
Πάνε για να σπάσουν το φράγμα του 2019 τα έσοδα από τον τουρισμό το 2023
Φέρνει χρήμα ο τουρισμός... Αυξημένα τα έσοδα κατά τους πρώτους επτά μήνες
Cyprus Airways: Για τεχνικούς λόγους η καθυστέρηση πτήσης από Γαλλία
Coffee Berry: Ενισχύουν το πολυδιάστατο έργο του Οργανισμού «Γκολ στη Ζωή»
Νέος πρόεδρος και μέλος στο Δ.Σ. της Cyprus Airways
Το παλιό αρχοντικό στο κέντρο της Λεμεσού που μετατράπηκε σε boutique hotel (pics)
Άσκηση στον χώρο αφίξεων του αεροδρομίου Λάρνακας-Η έκκληση προς το κοινό