Νικολαΐδης: Η Λεμεσός αναπτύσσεται με ολοένα και πιο αυξανόμενους ρυθμούς

Ο Δήμαρχος Λεμεσού, εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου Λεμεσού, παρουσίασε στα ΜΜΕ τον απολογισμό του έργου που έγινε από το Δήμο τα τελευταία τρία χρόνια.

Ο απολογισμός παρουσιάστηκε μέσα από μια πολυσέλιδη ειδική έκδοση, στις σελίδες της οποίας τίθενται στην κρίση των πολιτών οι  συλλογικές προσπάθειες του Δημοτικού Συμβουλίου και το έργο που έγινε, αλλά και οι στόχοι και σχεδιασμοί του Δήμου για το μέλλον.

Ο απολογισμός παρουσιάστηκε σε επτά ενότητες:
•    Έργα που ολοκληρώθηκαν
•    Έργα σε εξέλιξη
•    Κοινωνική Πολιτική
•    Πολιτισμός
•    Αθλητισμός
•    Ευρωπαϊκές και Διεθνείς σχέσεις
•    Άλλες Δράσεις και Έργα

Τα τελευταία 3 χρόνια, ολοκληρώθηκαν ή βρίσκονται κοντά στην ολοκλήρωση μια σειρά από έργα που είχαν ήδη σχεδιαστεί. Παράλληλα προωθήθηκαν νέες πολιτικές και σχεδιάστηκαν νέα έργα, τα πλείστα από τα οποία βρίσκονται σε πορεία υλοποίησης.


Η πόλη συνεχίζει να αναπτύσσεται με ολοένα και πιο αυξανόμενους ρυθμούς. Μια ανάπτυξη που στρέφεται  προς το σύνολο του δήμου, προς όλα τα κοινωνικά στρώματα, προς όλες τις συνοικίες της πόλης, αλλά και προς τον ευρύτερο αστικό χώρο της μείζονος Λεμεσού.

Ο δήμος έχει αρχίσει ένα διάλογο με τους άλλους δήμους της μείζονος Λεμεσού, τους φορείς και τους πολίτες, για να καταλήξομε σ’ ένα στρατηγικό σχεδιασμό, για τη Λεμεσό του μέλλοντος. Για μια πόλη φιλική στους πολίτες, έξυπνη, πράσινη, ελκυστική στις επιχειρήσεις, που θα υποστηρίζει την κοινωνική συνοχή, την καινοτομία, την επιχειρηματικότητα και θα αναδεικνύει το ρόλο της στην ευρύτερη περιοχή μας. Ο Δήμαρχος κάλεσε όλους τις οργανώσεις και τους δημότες να συμμετάσχουν σ’ αυτό το διάλογο.

Στον απολογισμό του ο Δήμαρχος έκανε αναφορά στα σημαντικά Πολεοδομικά έργα που ολοκληρώθηκαν, οδικά, πολιτιστικές υποδομές και δημόσιες πλατείες. Αναφερόμενος στα υπό εξέλιξη έργα έκανε μνεία στα συγχρηματοδοτούμενα έργα, αλλά και στα σημαντικά νέα έργα αναβάθμισης των συνοικιών της Λεμεσού που αρχίζουν εντός του 2020. Αναφέρθηκε επίσης στις αναπλάσεις των σημείων αναφοράς της πόλης, όπως το ΓΣΟ, η Πλατεία Ηρώων, η Δημοτική Αγορά και ο Δημόσιος Κήπος, καθώς επίσης και στην έναρξη των σημαντικών για τη Λεμεσό αντιπλημμυρικών έργων.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στις κοινωνικές πολιτικές του Δήμου και ειδικότερα σε θέματα αστέγων και προσιτής στέγης.

Σε ό, τι αφορά τις πολιτιστικές δράσεις, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε τόσο στην αναβάθμιση των υφιστάμενων ετήσιων θεσμών, όπως το Καρναβάλι και η Γιορτή του Κρασιού, όσο και στην εισαγωγή  νέων πολιτιστικών θεσμών και προγραμμάτων.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε επίσης στις αθλητικές δραστηριότητες του Δήμου και στον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πόλης Αθλητισμού. Έκανε επίσης ειδικές αναφορές στα έργα και προγράμματα εκσυγχρονισμού της δημοτικής μηχανής, ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, εξυπηρέτησης του δημότη, υγείας και περιβάλλοντος.

Τελειώνοντας ο Δήμαρχος εξήρε το πολύ σημαντικό έργο που παρήχθη στις δημοτικές επιτροπές, ευχαριστώντας τον Αντιδήμαρχο, τους Δημοτικούς Συμβούλους και τους Λειτουργούς του Δήμου. Εξέφρασε δε τη βαθιά του εκτίμηση προς όλους τους δημότες Λεμεσού που ως ενεργοί πολίτες συμμετέχουν στα κοινά του δήμου, και στηρίζουν το έργο που επιτελείται, μέσα από την ενθάρρυνση τους αλλά και με την κριτική τους. Τόνισε δε ότι η κοινή αγάπη για την πόλη είναι η πιο ισχυρή βάση για να συνεχίσει η Λεμεσός να πηγαίνει μπροστά.

Δειτε Επισης

Πέντε μέτρα στήριξης με κόστος 35,3 εκατομμύρια ευρώ-Πόσοι και ποιοι επωφελούνται
Νίκος Χριστοδουλίδης: Ακούω πολλές ανέξοδες εξαγγελίες... Κάποια οριζόντια και κάποια στοχευμένα τα μέτρα
Αποφασίζει για το νέο πακέτο μέτρων στήριξης το Υπουργικό-Οι προτάσεις που βρίσκονται στο τραπέζι
Σημαντικός προορισμός για επενδύσεις από την Εσθονία η Κύπρος-Τι είπε ο Πρόεδρος της χώρας σε φόρουμ του ΚΕΒΕ
Χωρίς ιδιαίτερη μεταβολή έκλεισε την Τετάρτη το ΧΑΚ
Δημοσιοποίηση χορηγιών και κατά χάριν δωρεών του κράτους για το 2023
Ανήλθε στα €0,98 δις και αυξήθηκε κατά €80 εκατ. το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού
Συνέχισε την πτωτική πορεία το οικονομικό κλίμα λόγω επιδείνωσης του επιχειρηματικού κλίματος
Cyprus Integrity Forum: Επιβεβαιώνεται το ξέπλυμα χρήματος στα κατεχόμενα
DBRS: Υποβάθμισε οριακά τις εκτιμήσεις για κυπριακή οικονομία-Στο 2,4% η ανάπτυξη