Φοιτητές και επιχειρήσεις σε σύζευξη με πολλαπλά οφέλη

Πολυδιάστατα οφέλη για φοιτητές, επιχειρήσεις και την οικονομία γενικότερα, καθώς συμβάλλουν στην καταπολέμηση της ανεργίας ανάμεσα στους νέους δημιουργώντας συνθήκες ευκολότερης πρόσβασης και ένταξής τους στην αγορά εργασίας, προκύπτουν μέσα από τη λειτουργία των Γραφείων Διασύνδεσης των Πανεπιστημίων, που έχουν δημιουργηθεί και δραστηριοποιούνται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έργου με τίτλο: «Γραφεία Διασύνδεσης Πανεπιστημίων με την Αγορά Εργασίας». 
 
Έχοντας ως στόχο τη δημιουργία προοπτικής και νέων θέσεων εργασίας για τους φοιτητές των Πανεπιστημίων, την ανάπτυξη των δεξιοτήτων των φοιτητών, τη διασύνδεσή τους με τον επιχειρηματικό κόσμο και τη μεταφορά γνώσης και καινοτομίας για ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ Πανεπιστημίων και επιχειρήσεων προς όφελος της οικονομίας της χώρας, βασική δράση των Γραφείων αποτελεί η τοποθέτηση φοιτητών σε οργανισμούς και επιχειρήσεις, ώστε να εξοικειωθούν με το εργασιακό περιβάλλον.
 
Μέσω της τοποθέτησής τους, οι φοιτητές έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία σχετική με το αντικείμενο σπουδών τους και να αφομοιώσουν την επιστημονική και θεωρητική γνώση μέσα από την εφαρμογή της σε πραγματικές συνθήκες εργασίας. Επιπρόσθετα, οι φοιτητές αποκτούν πολύτιμη εργασιακή πείρα, που θα τους φανεί χρήσιμη στην αναζήτηση εργασίας. Αξίζει να σημειωθεί πως μέσα από το Έργο, στους φοιτητές παρέχεται επίδομα για κάλυψη των βασικών τους εξόδων.
 
Την ίδια ώρα, πέραν του οφέλους που προκύπτει για τους φοιτητές, εξίσου τεράστιο είναι το όφελος και για τις επιχειρήσεις, καθότι τους παρέχεται η  δυνατότητα να έρθουν σε επαφή, μέσω των φοιτητών, με τις τελευταίες τεχνολογικές και επιστημονικές εξελίξεις στον χώρο της δικής τους οικονομικής δραστηριότητας.
 
Ταυτοχρόνως, τους δίνεται η δυνατότητα να εντοπίσουν και να προσελκύσουν νέα ταλέντα, κάτι που αποτελεί μια συνεχή πρόκληση για όλους τους οργανισμούς και τις επιχειρήσεις. Στο προαναφερθέν πλαίσιο, το Έργο αναμένεται περαιτέρω να συμβάλλει στη μείωση της ανεργίας των νέων αποφοίτων, καθώς και στην ανάπτυξη της επιχειρησιακής και εμπορεύσιμης καινοτομίας μέσω της διευκόλυνσης διάχυσης νέων ιδεών ανάμεσα σε οργανισμούς και Πανεπιστήμια. 
 
Στο Έργο συμμετέχουν τα τρία δημόσια και τα πέντε ιδιωτικά Πανεπιστήμια που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο, και συγκεκριμένα: το Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Πανεπιστήμιο Frederick, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Πανεπιστήμιο Νέαπολις Πάφου και το UCLan Cyprus.
Tα Γραφεία Διασύνδεσης, για να μπορέσουν να προχωρήσουν στην απαραίτητη «σύζευξη» φοιτητών και οργανισμών, έχουν δημιουργήσει ένα μεγάλο δίκτυο που περιλαμβάνει οργανισμούς από τον ιδιωτικό, δημόσιο και ημικρατικό τομέα, καθώς και από φορείς από την τοπική αυτοδιοίκηση.
 
Ο συνολικός προϋπολογισμός του Έργου ανέρχεται στα 7.1 εκατομμύρια ευρώ με συμμετοχή των Διαρθρωτικών Ταμείων της Ευρωπαϊκής Ένωσης  μέσω του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου κατά 85%, και τη συμμετοχή της Κυπριακής Δημοκρατίας μέσω εθνικών πόρων κατά 15%. Το Έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2023, με όραμα τα Γραφεία Διασύνδεσης να συνεχίσουν τη λειτουργία τους και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και μετά την ολοκλήρωσή του.
 
Περισσότερες πληροφορίες για τα Γραφεία Διασύνδεσης μπορείτε να βρείτε στον πιο κάτω σύνδεσμο: www.liaisonoffices.ac.cy
 

Δειτε Επισης

Επίσκεψη συνέδρων του Συνασπισμού Europa Uomo της Ευρώπης στο Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο
Ημερίδα ProW: Η ευζωία των νηπιαγωγών και η θετική σχολική κουλτούρα στο επίκεντρο
CNP CYPRIALIFE: Επιβράβευσε τις παραγωγικές επιτυχίες των κορυφαίων ασφαλιστικών της συμβούλων
O Σερ Στέλιος Χατζηιωάννου βραβεύει τη νεανική επιχειρηματικότητα στην Κύπρο
H Epic γιόρτασε την ευρωπαϊκή μέρα για τη θάλασσα με καθαρισμό παραλίας
Το ΙΝΓΚ στον αγώνα κατά της Νόσου του Huntington
Φωτογραφική έκθεση «Η εκστρατεία της Μικράς Ασίας»
O τηλεμαραθώνιος TELETHON επιστρέφει στο ΡΙΚ
Atlantica Hotels & Resorts: Aποκλειστική συνεργασία με το Real Madrid Foundation
Διήμερο πλήρως επιχορηγημένο εργαστήριο για οικογενειακές επιχειρήσεις