Θ. Θεοδοσίου: Επένδυση €70 εκατ. από PrimeTel σε δίκτυα νέας γενιάς

H PrimeTel υποδέχεται τη νέα χρονιά με στρατηγικές κινήσεις τεχνολογικής αναβάθμισης, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη το επενδυτικό πλάνο για δημιουργία σύγχρονων υποδομών νέας γενιάς, μια επένδυση που αναμένεται να ξεπεράσει τα €70 εκατ. Αυτό ανέφερε στο InBusinessNews o Θεοδόση Θεοδοσίου, Chief Commercial Officer της PrimeTel, o oποίος επισημαίνει ότι είναι κρίσιμο για την Κύπρο να συμμετέχει άμεσα στον ψηφιακό μετασχηματισμό της παγκόσμιας οικονομίας.

Διαβάστε ακόμα: ΥΠΕΣ: Η «προσιτή κατοικία» που θα χτυπήσει τα ψηλά ενοίκια

Διαβάστε ακόμα: Flamingo Paradise: Νέο τριάστερο ξενοδοχείο στον Πρωταρά
 
Ποιες είναι οι σημαντικές τάσεις/γεγονότα/εξελίξεις που θα πρέπει να παρακολουθούμε/προσέξουμε στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και του διαδικτύου το 2019;
Η ραγδαία ανάπτυξη του τομέα της τεχνολογίας και των τηλεπικοινωνιών έχει δημιουργήσει προσδοκίες και ενθαρρυντικές προοπτικές. Τα πάντα γύρω μας γίνονται όλο και πιο «έξυπνα» και η Κύπρος δεν μπορεί να απέχει από την ψηφιακή επανάσταση που συντελείται διεθνώς. Η μεγαλύτερη μας πρόκληση πέραν της ικανοποίησης των συνδρομητών μας είναι η συμβολή στην ανάπτυξη και εξέλιξη των τηλεπικοινωνιών στην Κύπρο.
 
Το νέο κύμα ψηφιακού μετασχηματισμού θέτει τις Τεχνολογίες Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών (ICT) στο επίκεντρο και τα δίκτυα νέας γενιάς αποτελούν βασικό πυλώνα ανάπτυξης. Ως αμιγώς Κυπριακή εταιρία αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη εκσυγχρονισμού των εθνικών υποδομών και θα είμαστε πρωτεργάτες σε αυτή την προσπάθεια ώστε να καλύψουμε σύντομα τη διαφορά με άλλες χώρες της δυτικής Ευρώπης.    
 
Πως κινήθηκε το 2018 για την PrimeTel και ποια γεγονότα ξεχωρίζετε;
Συνεχίζοντας το εξαιρετικό σερί των τριών τελευταίων χρόνων, η PrimeTel διατήρησε και το 2018 τον τίτλο της ταχύτερα αναπτυσσόμενης εταιρίας επικοινωνιών στην Κύπρο. Με σταθερά βήματα η εταιρία κερδίζει έδαφος και κατακτά την εμπιστοσύνη των συνδρομητών, αυξάνοντας τα μερίδια αγοράς σε όλες τις κατηγορίες δραστηριοποίησής της.

Οι τρέχουσες επενδύσεις σε δίκτυα νέας γενιάς και η ενδυνάμωση του τηλεοπτικού περιεχόμενου αναμένεται να δημιουργήσουν τις κατάλληλες προϋποθέσεις, ώστε η εταιρία να διατηρήσει τους γρήγορους ρυθμούς ανάπτυξης και για τα επόμενα χρόνια.
 
Ποιοι είναι οι στόχοι της PrimeTel για το 2019; Τι αναμένουμε από την PrimeTel το 2019 (νέα προϊόντα ή υπηρεσίες);
H PrimeTel υποδέχεται τη νέα χρονιά με στρατηγικές κινήσεις τεχνολογικής αναβάθμισης, υλοποιώντας σήμερα μια από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές επενδύσεις στην Κύπρο.  Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται επενδυτικό πλάνο για τη δημιουργία σύγχρονων υποδομών νέας γενιάς, το οποίο αναμένεται να ξεπεράσει τα 70 εκατομμύρια ευρώ.
 
Καταλαβαίνουμε πόσο κρίσιμο είναι για την Κύπρο να συμμετέχει άμεσα στον ψηφιακό μετασχηματισμό της παγκόσμιας οικονομίας και επενδύουμε στην αναβάθμιση των δικτύων και στην καινοτομία, δίνοντας έμφαση σε νέες τεχνολογίες αιχμής. Η επένδυση σε ευρυζωνικές υποδομές νέας γενιάς κρίνεται απαραίτητη ώστε να διατηρηθεί ζωντανή η ανταγωνιστικότητα της κυπριακής οικονομίας, ενώ η ανάπτυξη νέων ψηφιακών εφαρμογών και υπηρεσιών είναι αυτή που θα δώσει την απαραίτητη ώθηση στην επιχειρηματική ζωή.
 
Υψηλές ταχύτητες μέσω οπτικών ινών στο σπίτι
Το ιδιόκτητο, αυτόνομο δίκτυο οπτικών ινών της PrimeTel εξυπηρετεί ήδη περισσότερες από 2000 μεγάλες επιχειρήσεις και οργανισμούς σε όλα τα αστικά κέντρα της Κύπρου παρέχοντας, ασφαλείς συνδέσεις οπτικών ινών και ταχύτητες που φτάνουν μέχρι και 1000 Mbps. Μέσα στο 2019, η διαδικασία επέκτασης αναμένεται να επιταχυνθεί ραγδαία, καλύπτοντας σταδιακά όλα τα μεγάλα αστικά κέντρα σε Παγκύπρια βάση, ώστε να μπορέσει σύντομα να προσφέρει υψηλές ταχύτητες και κορυφαία ποιότητα επικοινωνίας σε κάθε σπίτι. 
 
Αναβαθμισμένο Τηλεοπτικό Περιεχόμενο
Με στόχο τη συνεχή βελτίωση της εμπειρίας των συνδρομητών μας καλωσορίζουμε τη νέα χρονιά με μια φρέσκια ματιά στον τηλεοπτικό ψηφιακό κόσμο. Στηρίζοντας έμπρακτα την προσπάθεια για ενοποίηση του κυπριακού ποδοσφαίρου η PrimeTel, εξασφάλισε στους συνδρομητές της το πιο πλούσιο αθλητικό περιεχόμενο στην Κύπρο μέσα από 10 συνολικά αθλητικά κανάλια που θα προβάλλουν ζωντανά όλους τους αγώνες 7 ομάδων του Κυπριακού πρωταθλήματος, μεγάλες ευρωπαϊκές διοργανώσεις και περισσότερους από 40 αγώνες εβδομαδιαίως. Παράλληλα αναβαθμίζεται σημαντικά η εμπειρία χρήσης με νέα κανάλια σε υψηλή ευκρίνεια (HD), ανανεωμένο λογισμικό και αποκωδικοποιητή τηλεόρασης Android αλλά και την νέα εφαρμογή TV2GO, που προσφέρει τη δυνατότητα θέασης εν κινήσει από το κινητό ή το tablet. 
 
Το Πρώτο Pre5G δίκτυο κινητής στην Κύπρο
Εδώ και αρκετούς μήνες η ομάδα της PrimeTel εργάζεται εντατικά στο σχεδιασμό του νέου Pre 5G δικτύου που θα μεταμορφώσει την εμπειρία χρήσης των συνδρομητών, με ταχύτητες που θα ξεπεράσουν τα 700Mbps. Η ριζική αναβάθμιση του υπάρχοντος δικτύου θα επιτρέψει στην PrimeTel να γίνει μια από τις πρώτες εταιρίες στην Ευρώπη σε θέση να προσφέρει σύντομα πραγματική μετάβαση σε υπηρεσίες 5G. Σε εξέλιξη βρίσκεται η περαιτέρω επέκταση και αναβάθμιση του δικτύου σε παγκύπρια βάση καλύπτοντας όλα  αστικά κέντρα αλλά και τις πιο απομακρυσμένες περιοχές της Κύπρου.

Δειτε Επισης

Επ. Θεσμών: 6+1 προτάσεις νόμου για πολλαπλές συντάξεις-όριο συνταξιοδότησης κρατικών αξιωματούχων
Η Ευρωβουλή ενέκρινε την οδηγία για την εργασία σε διαδικτυακές πλατφόρμες
Παρατείνεται για ακόμη ένα χρόνο η χρηματοδότηση των ελλειμμάτων του ΟΚΥπΥ-Ο λόγος της απόφασης
Αυξάνεται στα €250 το πασχαλινό επίδομα για χαμηλοσυνταξιούχους
Βουλή: Ζητά επαναπροκήρυξη Σχεδίου ρύθμισης οφειλών προσφύγων
Θετικά τα αποτελέσματα ελέγχου της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή σε περίπτερα
Θεσμοθετεί απευθείας διάλογο με το επιχειρείν η Κυβέρνηση-Επιβεβλημένη η ενίσχυση της φήμης της Κύπρου
Αποχωρεί από την ΟΕΒ μετά από 41 χρόνια ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής Κώστας Χριστοφίδης
Αντώνης Αντωνίου: Τι χρειάζεται για να υπάρξει ένα βιώσιμο και ελκυστικό επενδυτικό οικοσύστημα
Σταύρος Σταύρου: Ανησυχεί το ΚΕΒΕ...Ο αυξημένος κίνδυνος και πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις