Ανοδικά κινούνται οι τιμές πετρελαίου στις αγορές της Ασίας

Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν νωρίς το πρωί της Τετάρτης (8 Σεπτεμβρίου) στις ασιατικές αγορές, ενώ οι επενδυτές εμφανίζονται επιφυλακτικοί για το ενδεχόμενο επίτευξης συμφωνίας, σχετικά με την ομαλοποίηση της ροής του πετρελαίου προς τις διεθνείς αγορές.

Οι τιμές του πετρελαίου διεθνούς προέλευσης, τύπου Brent για τις παραδόσεις Νοεμβρίου, αυξήθηκαν κατά 33 σεντς στα 47,59 δολάρια το βαρέλι, μετά τη μείωσή τους κατά 37 σεντς.

Οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου για τις παραδόσεις Οκτωβρίου, αυξήθηκαν κατά 31 σεντς στα 45,14 δολάρια το βαρέλι, μετά την αύξησή τους κατά 39 σεντς στη συνεδρίαση της Τρίτης (6 Σεπτεμβρίου).

Οι τιμές του πετρελαίου κατέγραψαν τη Δευτέρα υψηλό εβδομάδας, μετά τη συμφωνία μεταξύ της Ρωσίας και της Σαουδικής Αραβίας για τη συνεργασία τους στη σταθεροποίηση της διεθνούς αγοράς πετρελαίου. 

Ωστόσο, στη συνέχεια, μειώθηκαν κυρίως εξαιτίας του κλίματος αβεβαιότητας που ακολούθησε την ανακοίνωση. 

Οι χώρες-μέλη και μη μέλη του ΟΠΕΚ, που παράγουν πετρέλαιο αναμένεται να έχουν έναν κύκλο ανεπίσημων συνομιλιών στην Αλγερία στις 26-28 Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, είναι αρκετοί αυτοί στην αγορά του πετρελαίου, που εκφράζουν αμφιβολίες για την επίτευξη τελικής συμφωνίας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Δειτε Επισης

Πετρέλαιο: Εβδομαδιαία πτώση 2% λόγω υπερπροσφοράς και εμπορικής αβεβαιότητας
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Σε δύο εβδομάδες ο οδικός χάρτης Ε.Ε. για απεξάρτηση από τη ρωσική ενέργεια
Κέρδη για το πετρέλαιο με φόντο τα αντικρουόμενα μηνύματα για τον εμπορικό πόλεμο
Δυνατή η πλήρης απαλλαγή από εκπομπές άνθρακα ως το 2060-Η μελέτη του Frederick
Ανησυχεί για την ιδιοκατανάλωση ο ΣΕΑΠΕΚ...«Επικίνδυνη στασιμότητα, επενδυτική αβεβαιότητα και προγραμματιστική ασφυξία»
ENI: Ιστορική η συμφωνία Κύπρου-Αιγύπτου για τον «Κρόνο»...Τα αποτελέσματα της εταιρείας για το πρώτο τρίμηνο
Πτώση 2% για το πετρέλαιο με φόντο το ενδεχόμενο επιτάχυνσης της παραγωγής από τον ΟΠΕΚ+
Νέες κυρώσεις ΗΠΑ κατά Ιράν με στόχο τις εξαγωγές LNG
Ανάκαμψη στις τιμές του πετρελαίου με φόντο τις νέες κυρώσεις στο Ιράν και την άνοδο των αγορών
Φυσικό αέριο: Σταθεροποίηση τιμών εν μέσω επάρκειας LNG και ενίσχυσης των αποθεμάτων