Πρόεδρος: Χαιρέτισε αποφάσεις, ευχαρίστησε πολιτικούς αρχηγούς

Σε γραπτή δήλωση προχώρησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, για την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων αναφορικά με την υπερψήφιση του πλαισίου αφερεγγυότητας.

"Χαιρετίζω την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων για το πλαίσιο αφερεγγυότητας η οποία λήφθηκε σε πνεύμα υπευθυνότητας και συλλογικότητας, προς όφελος της κοινωνίας ευρύτερα" τονίζει ο κ. Αναστασιάδης.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρει: "Επιθυμώ να εκφράσω τις θερμότατες μου ευχαριστίες προς τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ κ. Νικόλα Παπαδόπουλο, τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ κ. Μαρίνο Σιζόπουλο και βεβαίως τις κοινοβουλευτικές ομάδες των έν λόγω κομμάτων που υπερψήφισαν τα νομοσχέδια, χωρίς να παραγνωρίζω τη στάση των υπολοίπων κομμάτων που έστω και αν καταψήφισαν το νομοσχέδιο συνέβαλαν στην τελική τους μορφή".

"Η νομοθεσία που εγκρίθηκε σήμερα από τη Βουλή είναι προϊόν σκληρής και επίπονης προσπάθειας της Κυβέρνησης με τη συνεργασία  εμπειρογνωμόνων των  κοινοβουλευτικών κομμάτων που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της Κυβέρνησης, των τροποποιήσεων στα νομοσχέδια προς περαιτέρω διασφάλιση των ευάλωτων ομάδων, καθώς επίσης και σκληρής διαπραγμάτευσης με τους δανειστές μας" συνεχίζει ο κ. Αναστασιάδης.

Εξάλλου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε: ¨Είναι εμφανές τόσο από την τελική μορφή της νομοθεσίας όσο και από δηλώσεις εκπροσώπων της πλειοψηφίας των κοινοβουλευτικών κομμάτων ότι παρέχεται επαρκής προστασία στις ευάλωτες ομάδες των συμπατριωτών μας και, ταυτόχρονα, διορθώνεται μια ανωμαλία που τυχαίνει εκμετάλλευσης από κάποιους που, ενώ μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, εκμεταλλεύονται το ισχύον σύστημα".

Μάλιστα, υπογράμμισε ότι η απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων, ανάμεσα σε άλλα, ενισχύει την προσπάθεια της Κυβέρνησης για έξοδο στις αγορές και κατ’ επέκταση για  πλήρη απεξάρτηση από τους δανειστές μας, επιτρέπει τη συμμετοχή μας στο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και ανοίγει το δρόμο για την εκταμίευση του υπόλοιπου της δόσης.

"Η Κυβέρνηση πιστεύει πως μόνο μέσα σε πνεύμα συλλογικότητας, κάτι που απαιτεί και η κυπριακή κοινωνία, θα καταφέρουμε να μην επιτρέψουμε να είμαστε υπόλογοι σε μνημονιακές υποχρεώσεις από τις οποίες μπορούμε να απαλλαγούμε το συντομότερο, με τη συνεργασία όλων" δήλωσε καταληκτικά ο κ. Αναστασιάδης.

Δειτε Επισης

Με μικρά κέρδη ξεκίνησε την εβδομάδα το ΧΑΚ
Η more.com στην οικογένεια χορηγών του FIBA EuroBasket 2025
Οι οικονομικές επιπτώσεις της εισβολής και ο σημαντικός ρόλος της ΚΤΚ για την ανοικοδόμηση από τα ερείπια
Ε.Ε.: Χαλλούμι ΠΟΠ και αύξηση εμπορίου μέσω Πράσινης Γραμμής στις προσπάθειες προετοιμασίας της επανένωσης
Ικανοποίηση συντεχνιών για συμφωνία πλαίσιο και αυξήσεις στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα
Απαντά στις ανησυχίες για τις αυξήσεις στο δημόσιο το Υπ. Οικονομικών-Στόχος η βιωσιμότητα του κρατικού μισθολογίου
Ανδρέας Αλέξη: Οι επιπτώσεις στην οικονομία από την γήρανση του πληθυσμού και οι επείγουσες μεταρρυθμίσεις
Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις αυξήσεις στο δημόσιο ο επιχειρηματικός κόσμος -Οι μεγάλες ανησυχίες
Ανησυχία ΚΕΒΕ για τη διόγκωση του κρατικού μισθολογίου-Κίνδυνος να καταστεί μη βιώσιμο
Με αμελητέα κέρδη έκλεισε το ΧΑΚ