Google: Aβάσιμοι οι ισχυρισμοί για ζημιά στους καταναλωτές

«Οι ισχυρισμοί περί ζημίας για τους καταναλωτές και τους ανταγωνιστές, έχουν αποδειχθεί ότι είναι αβάσιμοι» τονίζει μεταξύ άλλων η Google στην επίσημή ανακοίνωσή της σε συνέχεια της απόφασης της Κομισιόν να απευθύνει στην εταιρεία κοινοποίηση αιτιάσεων ισχυριζόμενη ότι η εν λόγω εταιρεία έχει καταχραστεί τη δεσπόζουσα θέση της στις αγορές υπηρεσιών γενικής διαδικτυακής αναζήτησης στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (ΕΟΧ) με τη συστηματική ευνοϊκή μεταχείριση της δικής της υπηρεσίας σύγκρισης τιμών στις οικείες σελίδες με τα αποτελέσματα γενικής αναζήτησης.

Ακόμη η Google σημειώνει ότι «αν κοιτάξει κανείς στις αγορές, έχουμε δει πολλές καταγγελίες και δημοσιεύματα να προτείνουν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή να προβούν στην Κοινοποίηση Αιτιάσεων, είναι σαφές ότι (α.) υπάρχει τεράστιος ανταγωνισμός (συμπεριλαμβανομένου αυτού από το Amazon και το eBay, δύο από τις μεγαλύτερες ιστοσελίδες αγορών στον κόσμο) και (β.) η υπηρεσία αγορών της Google δεν έχει ζημιώσει τον ανταγωνισμό». 

Τέλος η Google, εκφράζει τη διαφωνία της με την απόφαση  να εκδοθεί Κοινοποίηση Αιτιάσεων. «Όμως σεβόμενοι την απόφαση αναμένουμε να μας δοθεί η ευκαιρία να εξηγήσουμε τα επιχειρήματά μας τις προσεχείς εβδομάδες» καταλήγει.

Αναφορικά με το Android, η Google σε δεύτερη ανακοίνωσή της, τονίζει ότι έχει συμβάλει στη δημιουργία περισσότερων επιλογών και καινοτομιών στις κινητές συσκευές από ποτέ. Σημειώνει επίσης ότι «το Android έχει υπάρξει βασικός παράγοντας στην παρακίνηση του ανταγωνισμού, στη μείωση των τιμών και στην αύξηση των επιλογών για όλους (υπάρχουν διαθέσιμες πάνω από 18.000 διαφορετικές συσκευές σήμερα)»

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έθεσε ερωτήματα σχετικά με τις συμφωνίες με τους συνεργάτες μας. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι οι συμφωνίες αυτές είναι εθελοντικές – μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Android χωρίς την Google- αλλά παρέχουν πραγματικά οφέλη στους χρήστες του Android, στους προγραμματιστές και στο ευρύτερο οικοσύστημα» επισημαίνει μεταξύ άλλων η εταρεία.

«Είμαστε ευγνώμονες για την επιτυχία του Android και καταλαβαίνουμε ότι με την επιτυχία έρχεται λεπτομερής εξέταση. Αλλά δεν είναι μόνο η Google που έχει επωφεληθεί από την επιτυχία του Android. Το μοντέλο του Android έχει επιτρέψει στους κατασκευαστές να ανταγωνίζονται πάνω στις δικές τους μοναδικές καινοτομίες. Οι προγραμματιστές μπορούν να φτάσουν τεράστια κοινά και να δημιουργήσουν ισχυρές επιχειρήσεις. Οι καταναλωτές έχουν πλέον πρωτοφανείς επιλογές σε ακόμα χαμηλότερες τιμές. Ανυπομονούμε να συζητήσουμε λεπτομερώς αυτά τα θέματα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή εντός των επόμενων μηνών» καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή:www.capital.gr

Δειτε Επισης

Το «Find Me Falling» στο νούμερο ένα του Netflix Weekly Top 10-«Μεγάλη τιμή για την Κύπρο, μόνο η αρχή του ταξιδιού»
Google: Τι σημαίνει η απόφαση για τα cookies σε επιχειρήσεις και διαφημιστές
Η Demstar Business Solutions ψηφιοποιεί τις διαδικασίες του ΣΕΛΚ-Το έργο ψηφιοποίησης που αναλαμβάνει
«Κατέρρευσε» το deal εξαγοράς της Wiz από τη Google έναντι $23 δις
Πώς ο ψηφιακός μετασχηματισμός μεταμορφώνει την επιχείρησή σας
Στο μικροσκόπιο της Ε.Ε. η Meta για το «πληρωμή ή συγκατάθεση»
Τα αποτελέσματα τεχνολογικών γιγάντων θα αποκαλύψουν τα οικονομικά οφέλη της τεχνητής νοημοσύνης
Τα τριμηνιαία αποτελέσματα τεχνολογικών γιγάντων δίνουν εικόνα για τα οικονομικά οφέλη της τεχνητής νοημοσύνης
Απολογήθηκε ο CEO της Crowdstrike για το blackout-Επανέρχονται τα συστήματα
Microsoft: Επιδιορθώθηκε το πρόβλημα, συνεχίζουν να επηρεάζονται εφαρμογές και υπηρεσίες