Αύξηση καταθετικών επιτοκίων

Tο επιτόκιο για καταθέσεις προθεσμίας έως ενός έτους από νοικοκυριά, η οποία είναι η πιο σημαντική κατηγορία καταθέσεων, αυξήθηκε κατά 22 μονάδες βάσης στο 2,67% τον Απρίλιο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.

Σύμφωνα με στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας, τα πλείστα επιτόκια για καταθέσεις από νοικοκυριά παρέμειναν αμετάβλητα ή σημείωσαν πολύ μικρή πτώση. «Παράλληλα, το επιτόκιο των καταθέσεων προθεσμίας έως ενός έτους από μη χρηματοδοτικές εταιρείες αυξήθηκε κατά 18 μονάδες βάσης στο 2,42% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα».

Επιτόκια Δανείων
Τα επιτόκια δανείων προς νοικοκυριά παρουσίασαν μείωση σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα με εξαίρεση τα δάνεια για αγορά κατοικίας. Συγκεκριμένα:
-    Η μεγαλύτερη μείωση καταγράφηκε για το επιτόκιο που αφορά λοιπά δάνεια προς νοικοκυριά, το οποίο υποχώρησε στο 4,98% σε σύγκριση με 5,93% τον προηγούμενο μήνα.
-    Το επιτόκιο για καταναλωτικά δάνεια προς νοικοκυριά κατέγραψε, επίσης, σημαντική μείωση υποχωρώντας κατά 31 μονάδες βάσης στο 6,08%.
-    Από την άλλη πλευρά, το επιτόκιο για δάνεια προς νοικοκυριά για αγορά κατοικίας ανήλθε στο 4,66% συγκρινόμενο με 4,53% τον προηγούμενο μήνα.
-    Όσον αφορά στα επιτόκια δανείων προς μη χρηματοδοτικές εταιρείες, οι κυριότερες κατηγορίες σημείωσαν πτώση σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Η μεγαλύτερη μείωση καταγράφηκε για το επιτόκιο που αφορά δάνεια προς μη χρηματοδοτικές εταιρείες για ποσά άνω του €1.000.000, το οποίο κατήλθε στο5,70% σε σύγκριση με 5,82% τον προηγούμενο μήνα.

 

Δειτε Επισης

Εβδομαδιαίες απώλειες κατέγραψε το ΧΑΚ
Μέτρο ενίσχυσης με ετήσιο προϋπολογισμό €1.400.000 για ζημιές από θεομηνίες στην γεωργία
Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση
Κέρδη 1,51% κατέγραψε το ΧΑΚ
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Περιμένει παραγωγική συζήτηση με τα κόμματα για τις πολλαπλές συντάξεις ο Κεραυνός...«Αυτό νομίζω ότι είναι ανέκδοτο να το λέμε»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
ΔΝΤ: Η Κύπρος θα «πιάσει» νωρίτερα το όριο 60% στον δείκτη δημόσιου χρέους