Sundar Pichai: O ισχυρός άντρας της Google

Πριν από δέκα χρόνια, ο γεννημένος στην Ινδία Sundar Pichai, ήταν διευθυντής προϊόντων της Google, και συγκεκριμένα ο επικεφαλής της γραμμής αναζήτησης στην επάνω δεξιά γωνία των web browsers. Στη συνέχεια έπεισε τα αφεντικά του να μετακινηθεί και να ασχοληθεί με το Chrome, το οποίο στο μεταξύ έγινε η πιο δημοφιλής μηχανή αναζήτησης στο διαδίκτυο και οδήγησε ώστε το λειτουργικό σύστημα Chrome να  τρέχει στη σειρά των φθηνών φορητών υπολογιστών που ονομάζονται Chromebooks. 

Στη συνέχεια, ο Pichai ανέλαβε το Gmail και το Google Docs, το 2011. Το 2013, ο CEO της εταιρείας Larry Page τον έβαλε υπεύθυνο για την Android, καθιστώντας τον ένα από τα πιο ισχυρά στελέχη της τεχνολογίας στον κόσμο. Ο Larry Page δήλωσε ότι ο Pichai «έχει βαθιές τεχνικές γνώσεις, ένα καλό μάτι και ισχυρό επιχειρηματικό πνεύμα. Αυτός είναι ένας σπάνιος συνδυασμός, ο οποίος τον κάνει ένα μεγάλο ηγέτη». 

Η Google δεν συζητά την κερδοφορία του Android και οι αναλυτές δυσκολεύονται να κάνουν εκτιμήσεις. Ωστόσο, το λειτουργικό σύστημα είναι ζωτικής σημασίας για την Google, τα έσοδα του οποίου ανερχόταν σε 60 δισεκατομμύρια δολάρια το 2013. Η Android τρέχει σε 1,2 δισεκατομμύρια συσκευές σε όλο τον κόσμο.  Οδηγεί τους χρήστες στην  κερδοφόρα μηχανή αναζήτησης της εταιρείας Google και τις διαφημίσεις για την υπηρεσία χαρτών της. Η αναζήτηση στην Google και οι χάρτες είναι διαθέσιμοι για τα τηλέφωνα από την Apple και τηn Microsoft, αλλά η  Google πληρώνει τέλη σε αυτές τις εταιρείες. Όσο περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν το Android, τόσο η Google αυξάνει τα έσοδα της.

Πηγή: Businessweek

Δειτε Επισης

Φεύγει από τη NAGA μετά από δέκα χρόνια o Ben Bilski-Προχωρά σε νέα εγχειρήματα
Το Foody αποκτά νέο Managing Director στην Κύπρο
Η Μαριάννα Χατζηαντωνίου εκτελεστική αντιπρόεδρος στην Energame
Νέα καθήκοντα και διευθυντής τομέα ραδιοφώνου στο Alpha radio ο Παναγιώτης Όθωνος
HUMED: Η πρωτοπόρος εταιρεία δύο φοιτητών που βάζουν την Κύπρο ψηλά στον διεθνή χάρτη της οδοντιατρικής
Νέος COO της Intership ο Capt. Michael P. Elwert
E&G Economides LLC: Η Βιργινία Αδαμίδου προάγεται σε Συνέταιρο της Εταιρείας
Θλίψη ΠΕΟ για τον θάνατο του ΓΓ ΣΕΒΕΤΤΥΚ Χαράλαμπου Πρατσή
Η πολυσχιδής προσφορά του Αλέκου Γαβριηλίδη στην αρχιτεκτονική της Κύπρου
PASCAL International Education: Oλιστική ανάπτυξη των παιδιών και συνεχής ανάπτυξη στο επίκεντρο της στρατηγικής