Συνεργατισμός: Το μέλλον των εμπορικών του επιχειρήσεων

Εντός δύο βδομάδων αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις αναφορικά με το μέλλον των εμπορικών επιχειρήσεων του Συνεργατισμού. Ο οίκος KPMG έχει επιλεγεί έπειτα από τη διαδικασία των προσφορών ώστε να ετοιμάσει σχετική μελέτη. Όπως ανέφερε στο InBusinessNews ο πρόεδρος της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας Νικόλας Χατζηγιάννης, «θα περιμένουμε τις εκτιμήσεις του οίκου, θα τις αξιολογήσουμε και θα πάρουμε μετέπειτα αποφάσεις για την καλύτερη διαχείριση των εμπορικών μας επιχειρήσεων». Κάποιες από τις  υπηρεσίες που πρόσφερε ο Συνεργατισμός στα μέλη του, ήταν η παροχή ζωοτροφών, καυσίμων, φυτοφαρμάκων, λιπασμάτων, κλπ.  

Σημειώνεται ότι οι εμπορικές εργασίες δεν μπορούν να παραμείνουν στο Συνεργατικό Κίνημα λόγω του σχεδίου αναδιάρθρωσης αλλά και βάσει του περί τραπεζικών εργασιών νόμου. Όπως προνοεί το μνημόνιο για την ανακεφαλαιοποίησή του που υπογράφηκε με την Τρόικα, σαν χρηματοπιστωτικό Ίδρυμα οφείλει να κρατήσει μόνο τις τραπεζικές εργασίες. Δηλαδή, η Συνεργατική Κεντρική θα οδηγηθεί στο κλείσιμο εμπορικών συνεργατικών καταστημάτων και παντοπωλείων στις κοινότητες. 

«Ως το 2016 θα πρέπει να φύγουν από τα χέρια του Συνεργατισμού οι μετοχές που βρίσκονται σε δευτεροβάθμιες συνεργατικές εταιρείες» , ανέφερε ο κ. Χατζηγιάννης. «Στόχος μας είναι να μην αφήσουμε κενό στις δραστηριότητες που εκτελούνται, επειδή μας ενδιαφέρει να στηρίξουμε την ύπαιθρο», διαβεβαιώνοντας μάλιστα ότι υπάρχουν τα χρονικά περιθώρια για βρεθούν λύσεις. Ωστόσο, ανέφερε ότι επειδή οι εμπορικές εργασίες είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την ιστορία του Συνεργατισμού, στόχος είναι να μεγιστοποιηθεί η αξία που έχουν  για το Συνεργατικό Κίνημα και οι πράξεις που θα γίνονται να μην δημιουργήσουν κενό στην αγορά το οποίο, όπως είπε, λόγω μείωσης του ανταγωνισμού θα οδηγήσει τις τιμές πάνω. 

Δειτε Επισης

Μειώνεται η ζήτηση για επιχειρηματικά δάνεια, αμετάβλητη για στεγαστικά
Ν. Χριστοδουλίδης: Γιατί αυξάνονται οι τιμές και τα μέτρα συγκράτησης του πληθωρισμού (βίντεο)
Εισαγωγή νέων Γραμματίων Δημοσίου Κυπριακής Δημοκρατίας στο ΧΑΚ
Η επιστροφή της Τράπεζας Κύπρου
Στα κέρδη την Τετάρτη το ΧΑΚ, μεγάλο ενδιαφέρον για τραπεζικές μετοχές
Πανίκος Νικολάου: Ψήφος εμπιστοσύνης στην Τράπεζα Κύπρου η έγκριση για πληρωμή μερίσματος
Με τις... ευλογίες Κεραυνού η Eurobank A.E.-Είδε Ζανιά και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου
Ξεκαθαρίζει και δίνει το στίγμα πορείας της ΕΚΤ για τα επιτόκια η Λαγκάρντ-Καμία προδέσμευση
Τα hedge funds επενδύουν στην αγορά κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης
Τράπεζα Κύπρου: Μέρισμα σε μετρητά ύψους €112 εκατ. και επαναγορά ιδίων μετοχών ύψους μέχρι €25 εκατ.