Chuck Hull: Ο πατέρας της τρισδιάστατης εκτύπωσης

Μετά τη βράβευσή του στο Βερολίνο, ο εφευρέτης Chuck Hull - γνωστός ως ο πατέρας της τρισδιάστατης εκτύπωσης- δηλώνει την έκπληξή του για το τι ακριβώς κατάφερε να πετύχει η δημιουργία του. Ο 75χρονος Hull, ένας ταπεινός άνθρωπος που έχει  κατοχυρώσει 93 πατέντες στο όνομά του στις ΗΠΑ και 20 στην Ευρώπη, λέει ότι έχει σταματήσει να προβλέπει πώς θα εξελιχθεί η τεχνολογία, παρόλο που ο ίδιος είναι βέβαιος ότι οι εκτυπωτές που χρησιμοποιούν αυτή την τεχνολογία  θα είναι σύντομα σε κάθε σπίτι.

Ο Hull, αν και συνταξιούχος, είναι αντιπρόεδρος στην εταιρεία που ίδρυσε, καθώς και ο διευθύνων σύμβουλος της τεχνολογίας, και κατέχει μετοχές αξίας $20 εκ. Πέρυσι, τα 3D συστήματα έφεραν έσοδα στην εταιρεία άνω των 500 εκατ. δολαρίων και έχει τρεις βάσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, σε Hemel Hempstead, High Wycombe και Clevedon.

Μετά την κατοχύρωση της εφεύρεσης το 1986, ίδρυσε μια εταιρεία, ενώ βγήκε στους δρόμους με σκοπό να βρει επενδυτές και να εξασφαλίσει χρηματοδότηση. Κατάφερε τελικά να πάρει $6 εκ. δολάρια από ένα καναδό επενδυτή, χρησιμοποιώντας βιντεοκασέτες για να δείξει τον εξοπλισμό του. Το πρώτο εμπορικό προϊόν βγήκε το 1988 και αποδείχθηκε γερό χτύπημα ανάμεσα στους κατασκευαστές αυτοκινήτων, στον τομέα της αεροδιαστημικής και στις επιχειρήσεις σχεδιασμού ιατρικού εξοπλισμού.

Όταν οHull  ολοκλήρωσε την εφεύρεσή του, είπε στη γυναίκα του ότι θα χρειαστούν  25 με 30 χρόνια, προτού η τεχνολογία αυτή μπει σε κάθε σπίτι. Η πρόβλεψη αυτή αποδείχτηκε σωστή, καθώς η ευρεία εμπορική χρήση των 3D εκτυπωτών προέκυψε τα τελευταία χρόνια. Όπως δήλωσε, η πιο συγκινητική του στιγμή, ήταν όταν με τη βοήθεια της τεχνολογίας που ο ίδιος ανέπτυξε, άρχισαν να γίνονται με επιτυχία χειρουργικές επεμβάσεις διαχωρισμού σιαμαίων παιδιών. «Όταν ορισμένες από αυτές τις χειρουργικές επεμβάσεις έγιναν για πρώτη φορά με τη βοήθεια της τεχνολογίας μας, ήταν πραγματικά συγκινητικό για μένα».

Πηγή: Guardian

Δειτε Επισης

Paul Sies: Μετά την αποχώρηση από Cyprus Airways, αναλαμβάνει CEO στην Journey Mentor
Με τον Σταυρό του Τάγματος Αξίας της Γερμανίας τιμήθηκε ο Καθηγητής Νικόλαος Ζαμπόγλου
Παρασημοφόρηση του επίτιμου Προξένου του Βελγίου Μάριου Ε. Λανίτη από το βελγικό κράτος
Danos Group: Νέος Chief Marketing Officer ο Κυριάκος Κοιλιάρης
Δρ. Τριαντάφυλλος Στυλιανόπουλος: Ο Κύπριος ερευνητής που εξασφάλισε €2,5 εκ. επιχορήγηση από την Ε.Ε.
Μάριος Γιωργούδης: Η επόμενη μέρα της αποχώρησης από τη θέση του γενικού διευθυντή του TechIsland
Ξάνθος Σαρρής: Ένας μεγάλος επιχειρηματίας, ηγέτης, και άνθρωπος
Ο Κύπριος Hassabis που διαπρέπει στον τομέα του AI και έγινε... ιππότης στο Ηνωμένο Βασίλειο
Φεύγει από τη NAGA μετά από δέκα χρόνια o Ben Bilski-Προχωρά σε νέα εγχειρήματα
Το Foody αποκτά νέο Managing Director στην Κύπρο