Τόνυ Έλληνας: Έκανε την τοπική καινοτομία, διεθνή επιτυχία

Στελέχη κορυφαίων επιχειρήσεων ανά τον κόσμο που ειδικεύονται στον τομέα της παροχής υπηρεσιών βασίζονται στο κυπριακό λογισμικό Quorum για να ολοκληρώσουν τις εργασίες τους οργανωμένα και μεθοδικά. Το Quorum είναι ένα προηγμένο λογισμικό σύστημα εταιρικής και γραμματειακής διαχείρισης από την κυπριακή εταιρεία ανάπτυξης λογισμικών InfoScreen και χρησιμοποιείται κυρίως από Δικηγορικά και Ελεγκτικά Γραφεία και Υπηρεσίες Θεματοφυλακής. Το Quorum εκτιμάται πως καλύπτει το 70% της αγοράς στους προαναφερθέντες τομείς στην Κύπρο και χρησιμοποιείται από πελάτες σε 16 χώρες. 

Ο ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Τόνυ Έλληνας δήλωσε: «Ο τομέας των υπηρεσιών έχει μέλλον στην Κύπρο και βασίζεται στην ανθρώπινη γνώση. Μπορείς να κάνεις θαύματα με μία ομάδα δύο ατόμων, οπότε αν το έχεις τότε απλά κάντο. Γίνε ο καλύτερος σε αυτό που κάνεις και ακολούθησε το όνειρο. Αν έχεις πάθος, δεν υπάρχει περίπτωση να χάσεις.»

H InfoScreen αναπτύχθηκε περαιτέρω με τη βοήθεια ευρωπαϊκής επιχορήγησης που έλαβε το 2010, και που προσφέρεται τώρα μέσω του νέου προγράμματος Horizon 2020 της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Με τον ίδιο τρόπο κυπριακά startups μπορούν να κάνουν αίτηση και να λάβουν τέτοιου είδους επιχορηγήσεις και επιπλέον στήριξη μέσα στο πλαίσιο του Startup Europe, του σχεδίου δράσης της Ψηφιακής Ατζέντας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, υπό την αιγίδα της Αντιπροέδρου Neelie Kroes. Στόχος του Startup Europe είναι η ενδυνάμωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και η στήριξη των web και ICT start-ups για να μπορέσουν να ακμάσουν στην Ευρώπη και να συνεισφέρουν στην καινοτομία, στην ανάπτυξη και στη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Η InfoScreen, μέσω της καινοτόμου τεχνολογικής λύσης που εισήγαγε, έπαιξε σημαντικό ρόλο στον εκμοντερνισμό και στην αναβάθμιση του τομέα των Εταιρικών Υπηρεσιών στην Κύπρο. Η εισαγωγή του Quorum, επέτρεψε στις εταιρείες που απασχολούνται σε αυτό τον τομέα, να προσφέρουν μία διεθνώς ανταγωνιστική υπηρεσία, αναβαθμίζοντας τον κλάδο και διατηρώντας το κόστος λειτουργίας στα ίδια επίπεδα. Η εταιρεία κατάφερε να δημιουργήσει αρκετές νέες θέσεις εργασίας στην Κύπρο, τη Σερβία και το Χονγκ Κονγκ και τώρα σκοπεύει να διευρύνει περαιτέρω την παρουσία της σε διεθνείς αγορές, ειδικότερα στην Ασία. Πίσω από αυτή την εθνική επιτυχία, βρίσκεται μία δυνατή ομάδα ανθρώπων με άριστη γνώση για το προϊόν τους, που μοιράζονται έναν κοινό στόχο και δουλεύουν μαζί οργανωμένα και μεθοδικά για συνεχή αναβάθμιση και βελτίωση. 

 

Δειτε Επισης

Με τον Σταυρό του Τάγματος Αξίας της Γερμανίας τιμήθηκε ο Καθηγητής Νικόλαος Ζαμπόγλου
Παρασημοφόρηση του επίτιμου Προξένου του Βελγίου Μάριου Ε. Λανίτη από το βελγικό κράτος
Danos Group: Νέος Chief Marketing Officer ο Κυριάκος Κοιλιάρης
Δρ. Τριαντάφυλλος Στυλιανόπουλος: Ο Κύπριος ερευνητής που εξασφάλισε €2,5 εκ. επιχορήγηση από την Ε.Ε.
Μάριος Γιωργούδης: Η επόμενη μέρα της αποχώρησης από τη θέση του γενικού διευθυντή του TechIsland
Ξάνθος Σαρρής: Ένας μεγάλος επιχειρηματίας, ηγέτης, και άνθρωπος
Ο Κύπριος Hassabis που διαπρέπει στον τομέα του AI και έγινε... ιππότης στο Ηνωμένο Βασίλειο
Φεύγει από τη NAGA μετά από δέκα χρόνια o Ben Bilski-Προχωρά σε νέα εγχειρήματα
Το Foody αποκτά νέο Managing Director στην Κύπρο
Η Μαριάννα Χατζηαντωνίου εκτελεστική αντιπρόεδρος στην Energame