Αντωνίου: Θα δώσω απαντήσεις

Η πορεία μου στις Κυπριακές Αερογραμμές αποβλέπει αποκλειστικά στο να προσφέρω από τη θέση μου για τη σωτηρία του Εθνικού Μεταφορέα, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου των Κυπριακών Αερογραμμών Τώνης Αντωνίου, ο οποίος δήλωσε ότι ο ίδιος δεν απολαμβάνει οφέλη όπως οι πρώην Πρόεδροι της εταιρείας. Κληθείς να σχολιάσει το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας “Πολίτης”, το οποίο κάνει λόγο για κατασπατάληση πόρων και παράτυπων ενεργειών του Προέδρου των ΚΑ, με εξώδικα πρόστιμα, σέρβις αυτοκινήτου, εκπτώσεις εισιτηρίων, φιάλες κρασιών, απευθείας αναθέσεις έργων κ.λπ., ο κ. Αντωνίου είπε ότι πήρε μια επιστολή από τον Υπουργό Οικονομικών την περασμένη Τρίτη, ο οποίος τον παρακαλεί και του κοινοποιεί κάποια στοιχεία σε κλειστό φάκελο, για να του απαντήσει συγκεκριμένα ερωτήματα.

“Αυτά τα ερωτήματα”, είπε, “θα απαντηθούν σήμερα ολοκληρωμένα, θα δοθούν στον Υπουργό Οικονομικών και από εκεί και πέρα θα κρίνουμε κατά πόσο είναι αληθή ή όχι. Εγώ δηλώνω κατηγορηματικά ότι οτιδήποτε υπάρχει σε αυτά τα μικρά πράγματα, τα οποία δεν μιλούμε για πάρα πολύ σοβαρά θέματα, θα στοιχειοθετηθούν”.

Πρόσθεσε πως “υπάρχουν πολλές ανακρίβειες”, και ότι “θα δικαιολογηθούν”. “Να κάνετε λίγη υπομονή”, είπε, “διότι όταν δοθούν στον ΥΠΟΙΚ θα καλέσω τους δημοσιογράφους για να ενημερωθείτε σωστά”.

Απαντώντας σε ερώτηση, είπε πως δεν χρεώθηκε απολύτως τίποτα προσωπικό στις Κυπριακές Αερογραμμές, για να προσθέσει πως ο Πρόεδρος των Κυπριακών Αερογραμμών σε σχέση με όλους τους πρώην Προέδρους της εταιρείας δεν απολαμβάνει οικονομικά οφέλη από την εταιρεία.

“Θέλω να είμαι κατηγορηματικός. Χρησιμοποιώ το δικό μου αυτοκίνητο καθημερινώς και Σαββατοκύριακα, δεν έχω αποδεχτεί αυτοκίνητο της εταιρείας , δεν έχω αποδεχτεί μισθούς ως Εκτελεστικός, όπως κάποιοι άλλοι, δεν έχω αποδεχθεί τίποτα απολύτως. Σας δηλώνω απερίφραστα ότι η πορεία μου στις Κυπριακές Αερογραμμές αποβλέπει αποκλειστικά στο να προσφέρω από μια θέση, στην οποία πιστεύω ότι και εγώ και το ΔΣ πιστεύουμε ότι έχουμε τις ικανότητες, για να σώσουμε τον κρατικό αερομεταφορέα”, είπε.

Δειτε Επισης

Paul Sies: Μετά την αποχώρηση από Cyprus Airways, αναλαμβάνει CEO στην Journey Mentor
Με τον Σταυρό του Τάγματος Αξίας της Γερμανίας τιμήθηκε ο Καθηγητής Νικόλαος Ζαμπόγλου
Παρασημοφόρηση του επίτιμου Προξένου του Βελγίου Μάριου Ε. Λανίτη από το βελγικό κράτος
Danos Group: Νέος Chief Marketing Officer ο Κυριάκος Κοιλιάρης
Δρ. Τριαντάφυλλος Στυλιανόπουλος: Ο Κύπριος ερευνητής που εξασφάλισε €2,5 εκ. επιχορήγηση από την Ε.Ε.
Μάριος Γιωργούδης: Η επόμενη μέρα της αποχώρησης από τη θέση του γενικού διευθυντή του TechIsland
Ξάνθος Σαρρής: Ένας μεγάλος επιχειρηματίας, ηγέτης, και άνθρωπος
Ο Κύπριος Hassabis που διαπρέπει στον τομέα του AI και έγινε... ιππότης στο Ηνωμένο Βασίλειο
Φεύγει από τη NAGA μετά από δέκα χρόνια o Ben Bilski-Προχωρά σε νέα εγχειρήματα
Το Foody αποκτά νέο Managing Director στην Κύπρο