Tory Burch: Η ισχυρή γυναίκα του κόσμου της μόδας

Μία από τις πιο ισχυρές γυναίκες του κόσμου σύμφωνα με το περιοδικό Forbes και η δεύτερη νεότερη αυτοδημιούργητη δισεκατομμυριούχος της Αμερικής, η Tory Burch είχε την ιδέα να δημιουργήσει ένα brand εμπνευσμένο από τον ίδιο της τον εαυτό, αλλά και τις προσωπικές της ενδυματολογικές ανάγκες. Διάσημη, πλέον, για τις Reva μπαλαρίνες -εμπνευσμένες από το όνομα, αλλά και το στυλ της μητέρας της-, καθώς και για την trademark τουνίκ της -εμπνευσμένη από κάποιο καφτάνι που βρήκε σε παρισινό fleamarket-, η Tory Burch δημιούργησε ένα lifestyle brand προσιτής πολυτέλειας για Alpha Females σαν εκείνη. 

Το fashion brand Tory Burch φέρει την ταυτότητα του προσωπικού της preppy bohemian στυλ με '50s και '60s επιρροές, όχι μόνο στον σχεδιασμό των ρούχων ή στον αναπάντεχο συνδυασμό των εμπριμέ και των χρωμάτων, αλλά και στο concept των μπουτίκ Tory Burch ανά τον κόσμο, που δίνουν περισσότερο την αίσθηση ενός εξαιρετικά προσεγμένου και φιλόξενου διαμερίσματος στο Μανχάταν, παρά ενός καταστήματος.

 H Tory Burch σπούδασε Ιστορία Τέχνης, αλλά επαγγελματικά την κέρδισαν οι Δημόσιες Σχέσεις και ο κόσμος της μόδας, με προϋπηρεσία σε οίκους, όπως ο Ralph Lauren και η Vera Wang. Το 2004 αποφάσισε να λανσάρει το label της δουλεύοντας την πρώτη της συλλογή στην κουζίνα του σπιτιού της στο Upper East Side του Μανχάταν. Έναν χρόνο αργότερα φιλοξενείται στην εκπομπή της Όπρα Γοουίνφρι, η οποία την παρουσιάζει ως το «next big thing» της αμερικάνικης μόδας. Την επόμενη ημέρα η επισκεψιμότητα του site της εκτοξεύεται στα 8 εκατομμύρια επισκέπτες κι η φήμη της απογειώνεται. 

Σήμερα, η 47άχρονη Tory Burch, χωρισμένη πλέον, με τρεις γιους και τρεις θετές κόρες, διευθύνει μια επιχείρηση αξίας 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων με 111 μπουτίκ σε 55 χώρες και παρουσία σε 1.000 επιλεγμένα πολυκαταστήματα ανά τον κόσμο. Επίσης, έχει ιδρύσει το Tory Burch Foundation που υποστηρίζει τη γυναικεία επιχειρηματικότητα.

Δειτε Επισης

Π. Χριστοδούλου: Επιτυγχάνεται η πολυπόθητη εναρμόνιση των όρων εργοδότησης του προσωπικού
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Συμφωνία σταθμός ανάμεσα σε Ελληνική και ΕΤΥΚ για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης
Τράπεζα Κύπρου: Ξεκινά το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών-Όλες οι πληροφορίες
Νικόδημος Δαμιανού: Απτά αποτελέσματα στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης εντός του έτους
AstroBank: Προς πώληση αγροτικά τεμάχια
Ανεξαρτησίας: Ο μονόδρομος, ο δύσκολος στόχος για πεζόδρομο και ο ανταγωνισμός από τα malls
Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση
Με τον Σταυρό του Τάγματος Αξίας της Γερμανίας τιμήθηκε ο Καθηγητής Νικόλαος Ζαμπόγλου