Διογένους: Όπως το 2013 οι πωλήσεις αυτοκινήτων

«Στα ίδια με τα περσινά επίπεδα αναμένεται να κινηθούν τα αντίστοιχα επίπεδα πωλήσεων καινούργιων αυτοκινήτων το 2014. Υπολογίζουμε ότι θα κινηθούν κάπου στις 7 με 7,5 χιλιάδες αυτοκίνητα, όπως δηλαδή το 2013» τονίζει στο IN Business News o πρόεδρος του Συνδέσμου Εισαγωγής Μηχανοκίνητων Οχημάτων (ΣΕΜΟ), Αλέξανδρος Διογένους.

Παράλληλα, ο CEO της Unicars Cyprus, αναφέρει πως βασικότερο πρόβλημα της αγοράς είναι η έλλειψη χρηματοδότησης από πλευράς τραπεζών, οι οποίες λόγω των δυσμενών συνθηκών των οποίων διέρχονται δεν χορηγούν δάνεια σε δυνητικούς αγοραστές αυτοκινήτων.

«Πρέπει πάντως να τονίσω ότι πέραν των καταστάσεων στις τράπεζες και ευρύτερα στην αγορά και η διάθεση του κόσμου είναι υποτονική αναφορικά με τις προθέσεις του για αγορά οχήματος. Άλλωστε εάν έδιναν οι τράπεζες δάνεια δεν θεωρώ ότι θα γίνονταν περισσότερες από 500 με 700 επιπλέον πωλήσεις αυτοκινήτων το 2014» αναφέρει ο κ. Διογένους.

Την ίδια ώρα ο Αλέξανδρος Διογένους αναφέρει πως στην αγορά δεν θα πρέπει να αποκλείονται νέες κινήσεις συγχωνεύσεων ή άλλων συνεργασιών σε επίπεδο εισαγωγέων καινούργιων οχημάτων, παρόλο που τονίζει πως ήδη ο χάρτης έχει αλλάξει δραστικά τα τελευταία χρόνια.

Αναφερόμενος στη Unicars o κ. Διογένους τόνισε πως δεν αναμένει κάποιο νέο μοντέλο από την αυτοκινητοβιομηχανία που είναι ικανό να αλλάξει τον ρου της κυπριακής αγοράς. «Η εταιρεία ακολουθεί τη βασική της φιλοσοφία που είναι εξελικτική και ως τέτοια βγάζει κάθε μοντέλο αναλόγως των αναγκών της αγοράς και της εξέλιξης τεχνολογίας που προκύπτει» σημείωσε καταληκτικά.

Δειτε Επισης

Φεύγει από τη NAGA μετά από δέκα χρόνια o Ben Bilski-Προχωρά σε νέα εγχειρήματα
Το Foody αποκτά νέο Managing Director στην Κύπρο
Η Μαριάννα Χατζηαντωνίου εκτελεστική αντιπρόεδρος στην Energame
Νέα καθήκοντα και διευθυντής τομέα ραδιοφώνου στο Alpha radio ο Παναγιώτης Όθωνος
HUMED: Η πρωτοπόρος εταιρεία δύο φοιτητών που βάζουν την Κύπρο ψηλά στον διεθνή χάρτη της οδοντιατρικής
Νέος COO της Intership ο Capt. Michael P. Elwert
E&G Economides LLC: Η Βιργινία Αδαμίδου προάγεται σε Συνέταιρο της Εταιρείας
Θλίψη ΠΕΟ για τον θάνατο του ΓΓ ΣΕΒΕΤΤΥΚ Χαράλαμπου Πρατσή
Η πολυσχιδής προσφορά του Αλέκου Γαβριηλίδη στην αρχιτεκτονική της Κύπρου
PASCAL International Education: Oλιστική ανάπτυξη των παιδιών και συνεχής ανάπτυξη στο επίκεντρο της στρατηγικής