Τρ. Κύπρου: Να διοριστούν ξανά οι ίδιοι;

Οι παλιοί, πεπειραμένοι, πλήρως καταρτισμένοι, διαφανείς και αδιάφθοροι πέτυχαν στην Τράπεζα Κύπρου και θέλουν –ορισμένοι- να τους διορίσουν ξανά στο Δ.Σ. του Οργανισμού; Πολλά ακούγονται από την ημέρα που τα ονόματα των υποψηφίων για το νέο διοικητικό συμβούλιο της Τράπεζας Κύπρου είδαν το φως της δημοσιότητας. Κάποιοι τους χαρακτήρισαν άπειρους, άλλοι είπαν ότι από τη λίστα λείπουν τα βαριά ονόματα ενώ σχόλια έγιναν και για νέους –ηλικιακά- υποψήφιους, ενώ αρνητικά σχόλια ακούστηκαν και για υποψηφίους απλώς και μόνον επειδή είναι… γυναίκες.

Δηλαδή τι πρέπει να γίνει στο Δ.Σ. της Τράπεζας Κύπρου, να διοριστούν οι γνωστοί, διαπλεκόμενοι μεσήλικες που κατέστρεψαν και την τράπεζα και την οικονομία, ή αν δεν έχει κάποιος αποτυχίες εκατομμυρίων ή και δισεκατομμυρίων, πολιτικά κόμματα ή μεγαλο-developers πίσω του δεν είναι άξιος.

Η τράπεζα απέτυχε. Οι λόγοι αποτυχίας είναι ένα άλλο κεφάλαιο. Και οικονομικό και πολιτικό.

Το κεφαλαιώδες ζήτημα πλέον για την Τράπεζα Κύπρου είναι επαναπροσδιορίσει τους στόχους της, να έχει ξεκάθαρο πλάνο υλοποίησής τους και κυρίως να θέσει τους κανόνες που θα φέρουν αυτό που ίσως ποτέ να μην δούλεψε σωστά στον οργανισμό: χρηστή εταιρική διακυβέρνηση.

Τα μυαλά, πολλών υποψηφίων, η καριέρα, οι επαγγελματικές επιτυχίες και η εκτίμηση που απολαμβάνουν από σοβαρά στελέχη ή και φορείς της κυπριακής οικονομίας καθιστούν αυτούς ικανούς να ηγηθούν σωστά της Τράπεζας Κύπρου.

Οι φωνές προέρχονται από αυτούς τους ίδιους που τράβηξαν την Τράπεζα Κύπρου στον οικονομικό βούρκο που οι ίδιοι δημιούργησαν, που φωνάζουν ότι δεν θα βοηθήσει σε τίποτε ο διαχωρισμός της τράπεζας, που παίζουν παιχνίδια με «κοράκια» του εξωτερικού και που γενικώς φέρουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης για τη σημερινή κατάσταση τόσο της Τράπεζας Κύπρου όσο και της οικονομίας.
Ας αφεθούν να δουλέψουν απερίσπαστα αυτοί που θα εκλεγούν και να κριθούν από τα αποτελέσματα που θα καταγράψουν. Ανάλογα θα κριθούν και αυτοί που τους προτείνουν για να συμμετάσχουν στο Δ.Σ. Και τους Κύπριους, και τους Ελλαδίτες, και τους Ρώσους, και τους 40άρηδες και τις γυναίκες. Όλους. Ο καιρός γαρ εγγύς.

Δειτε Επισης

Η τεχνολογία στην υπηρεσία των αδειοδοτήσεων
Η αυξανόμενη σημασία των κριτηρίων ESG και οι οίκοι αξιολόγησης
Επανεξετάζοντας την Black Friday: 5 λόγοι γιατί οι μικρές τοπικές επιχειρήσεις δεν πρέπει να παρασυρθούν
Μελέτη PwC: Σημαντικά ευρήματα για την εξέλιξη των τηλεπικοινωνιών
Αναβαθμισμένο αίσθημα ασφάλειας σε ένα «έξυπνο» σπίτι
«Ναι» στην αντιπαροχή διαμερισμάτων
Οι καθυστερήσεις ταλαιπωρούν τον τομέα των ακινήτων
Η χρήση της τεχνολογίας στον τομέα των ξενοδοχείων για καλύτερη κερδοφορία
Οι νέες προκλήσεις στα προϊόντα καπνού
Η PwC είναι έτοιμη για τη νέα τεχνολογική εποχή