Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Πάφος: Τουριστικά ανοίγματα στη Δανία

Με αφορμή την εξέλιξη και το χρίσμα της Πάφου και Arhus ως πολιτιστικές συμπρωτεύουσες τo 2017 και εν όψη της σχέση που θα πρέπει αν αναπτυχτεί μεταξύ των δύο περιοχών/χωρών, με πρωτοβουλία της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου(ΕΤΑΠ) άρχισαν επαφές με τουριστικούς εταίρους για εξέταση του ενδεχόμενου ενίσχυσης των πτήσεων από και προς Κύπρο και ανάπτυξη του τουρισμού μεταξύ των προορισμών.

Παρ’ ότι εδώ και αρκετά χρόνια κατά την καλοκαιρινή περίοδο από τις πόλεις Albond, Billund, Copenhagen   εκτελούνται ναυλωμένες πτήσεις  προς Πάφο ή και Λάρνακα, η ΕΤΑΠ Πάφου θεώρει την εξέλιξη και το χρίσμα της Πάφου και Arhus ως πολιτιστικές συμπρωτεύουσες τo 2017,  να είναι μια χρυσή ευκαιρία για περεταίρω ανάπτυξη  του τουρισμού τα επόμενα χρόνια.

Συγκεκριμένα η ΕΤΑΠ άρχισε επαφές τόσο με  Δανούς διοργανωτές ταξιδιών που ναυλώνουν πτήσεις κάθε χρόνο καθώς και με τους Κύπριους αντιπρόσωπους τους και εξετάζουν διάφορους τρόπους ενίσχυσης της συνεργασίας και περαιτέρω προώθησης των 2 περιοχών/χωρών .

Αναμένεται ότι τις επόμενες εβδομάδες θα προγραμματιστεί και συμμετοχή της ΕΤΑΠ στην  τουριστική έκθεση που διεξάγεται κάθε χρόνο στην πόλη Ηerning-Δανίας  ενώ μέσα από τις επαφές στόχος είναι να συμφωνηθούν συγκεκριμένες δράσεις από τους εμπλεκομένους εταίρους για υλοποίηση.  

Η Πάφος προσελκύει κάθε χρόνο ποσοστό περίπου 20% των Δανών που επισκέπτονται το νησί ( 6000 άτομα από τις 31000 συνολικά)  ενώ  πολύ δημοφιλής παραμένουν ανταγωνιστικές  χώρες όπως Τουρκία, Ισπανία, Ιταλία, Ελλάδα  όπου οι Δανοί επισκέπτονται κάθε χρόνο κατά εκατοντάδες χιλιάδες.
 

Δειτε Επισης

Όλα όσα έγιναν στα 2α Κυπριακά Βραβεία Αρχιτεκτονικής (photos)
Πνευματικά δικαιωμάτα: Oι συμφωνίες, οι διαφωνίες και ο κομβικός ρόλος μιας απούσας Βουλής
Ειρήνη Μυλωνά-Χρυσοστόμου: Η προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων βασικό κομμάτι της βιομηχανίας
Μ. Παναγίδης: Η Πνευματική Ιδιοκτησία είναι συνυφασμένη με το επιχειρείν
Ε. Σταματούδη: Σημαντικές οι αμοιβαίες υποχωρήσεις στο ζήτημα πνευματικής ιδιοκτησίας
Η DP World προωθεί έμπρακτα την επαγγελματική ανέλιξη των γυναικών
Π. Λευτέρη: Πνευματικά Δικαιώματα-Win win μέσα από ειλικρινή συζήτηση
Μεγάλη συζήτηση για τραπεζικό τομέα και ψηφιακό μετασχηματισμό
Άθως Δίκαιος: Η μεγαλύτερη πρόκληση, το όραμα και η σύγχρονη αρχιτεκτονική
Οι βραβευθέντες των 2ων Κυπριακών Βραβείων Αρχιτεκτονικής