Χορηγία Κατηγορίας Οικονομία

G20: Επίσημα οικονομία, ανεπίσημα Συρία

Οι ηγέτες των 20 ισχυρότερων οικονομικά κρατών του πλανήτη, ξεκινούν τη Σύνοδο Κορυφής της ομάδας των G-20 στο παλάτι του Κωνσταντίνου στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας, με βασικό στόχο στην ατζέντα των συζητήσεων, την ενίσχυση της παγκόσμιας οικονομίας.

Όμως το κυρίαρχο θέμα της Συνόδου, παρότι δεν βρίσκεται στην επίσημη ατζέντα, είναι η κρίση στη Συρία, καθώς ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα επιθυμεί να κερδίσει τη διεθνή υποστήριξη για μια στρατιωτική επέμβαση στη Συρία, ώστε, όπως έχει πει, να τιμωρήσει το καθεστώς του Μπασάρ αλ-Ασαντ για τη χρήση χημικών όπλων κατά αμάχων.


Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν η χώρα του οποίου είναι σύμμαχος της Συρίας και αντίθετη στη στρατιωτική δράση κατά της Δαμασκού, θα υποδεχτεί τους 20 ηγέτες στο ιστορικό σημείο Στρέλνα, με θέα στον κόλπο της Φινλανδίας.

Η τοποθεσία της Συνόδου έξω από την Αγία Πετρούπολη, επιλέχτηκε σύμφωνα με τους όρους της ύψιστης ασφάλειας των 20 ηγετών, που θα είναι προφανώς απομονωμένοι από το ευρύ κοινό και τις πιθανές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.

Αν και διαδηλώσεις κατά διεθνών συνόδων που συχνά φιλοξενεί η Ρωσία είναι πολύ λιγότερες στη χώρα αυτή, από ότι στα δυτικά κράτη, εν τούτοις το Κρεμλίνο έχει λάβει πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας για την συνάντηση.

Μεταξύ αυτών είναι και η σχεδόν πλήρης απενεργοποίηση του αεροδρομίου Πούλκοβο της Αγίας Πετρούπολης, που είναι ο τρίτος μεγαλύτερος αεροπορικός κόμβος στη Ρωσία.

Η συνάντηση είναι η πρώτη που θα έχουν οι G-20 μετά το αποκορύφωμα της οικονομικής κρίσης του 2008 και η οποία πιθανώς δεν θα διακατέχεται, από την αναγκαιότητα της επείγουσας λήψης μέτρων για την ανάσχεση της κρίσης.

Αντ 'αυτού, οι ηγέτες αναμένεται να μιλήσουν για σχέδια ανάκαμψης της παγκόσμιας οικονομίας η οποία πάντως εξακολουθεί να παραμένει ασταθής, καθώς και για τη σημασία της ενίσχυση της ανάπτυξης και των θέσεων εργασίας.

Επίσης, στην ημερήσια διάταξη είναι οι διεθνείς προσπάθειες για την πρόληψη της φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής.

Δειτε Επισης

Στα $113 αυξάνει τον κατώτατο μηνιαίο μισθό η Αίγυπτος
Θετικά πρόσημα στην Ασία, εν αναμονή... κεντρικών τραπεζών και πληθωρισμού
ΗΠΑ: Μειώθηκε στο 3,7% η ανεργία, η αγορά εργασίας παραμένει ισχυρή
Κρίση προϋπολογισμού στη Γερμανία- Αισιόδοξος για την έκβαση των συνομιλιών ο Όλαφ Σολτς
Πρώτες σε αγορές χρυσού τον Οκτώβριο οι Κεντρικές Τράπεζες Κίνας, Τουρκίας, Πολωνίας
Ο Πρόεδρος της Κίνας συναντά Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και Σαρλ Μισέλ
Τρίτη ημέρα απωλειών στη Wall Street
ΗΠΑ: Οι εργαζόμενοι της Washington Post θα απεργήσουν για μία ημέρα
Σε συνεργασία Ρωσίας-Ιράν για να ξεπεραστούν οι δυτικές κυρώσεις καλεί η Μόσχα
Η απεργία της Tesla Σουηδίας εξαπλώνεται στη γειτονική Δανία