Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Fiduciaries: Ελπίδες για σταθεροποίηση της κατάστασης

Μετά από ένα σχετικά καλύτερο Ιούλιο στην εγγραφή νέων εταιρειών, οι ελπίδες του κλάδου των fiduciaries έχουν εναποτεθεί στα αποτελέσματα του Αυγούστου, στοχεύοντας σε νούμερα προ αποφάσεων Eurogroup.

Οι εγγραφές νέων εταιρειών μετά τα γεγονότα του Μάρτη μειώθηκαν σχεδόν στο μισό, φτάνοντας από 1.259 εταιρείες τον Φεβρουάριο, στις 703 τον Μάιο και υποχωρώντας περαιτέρω στις 603 τον Ιούνιο. Ωστόσο, τον Ιούλιο τα αποτελέσματα βελτιώθηκαν, φτάνοντας τις 831 νέες εγγραφές και αναπτερώνοντας το φρόνημα του κλάδου.

«Οι εγγραφές νέων πελατών δεν έχουν σταματήσει, ούτε θεωρείται κάτι ‘σπάνιο’, ωστόσο έχουν περιοριστεί μετά τον Μάρτιο. Τα αποτελέσματα του Ιούλη όμως μας κάνουν πιο αισιόδοξους», ανέφερε ο γενικός διευθυντής του Συνδέσμου Εταιρειών Παροχής Διοικητικών Υπηρεσιών, Γιώργος Ιουλιανός.
Οι επαγγελματίες του κλάδου πάντως αναφέρουν ότι παρά τις μειωμένες νέες εργασίες οι περισσότερες εταιρείες δεν έχουν φύγει από την Κύπρο. Οι υφιστάμενες εταιρείες περιμένουν να δουν πως θα εξελιχθεί η κατάσταση και σίγουρα δεν έχουμε βιώσει μια μαζική αποχώρηση εταιρειών.

«Ακόμα και αν δεν δούμε περαιτέρω αύξηση τον Αύγουστο, εκτιμώ ότι θα σταθεροποιηθούμε σε ένα σχετικά καλό αριθμό νέων εγγραφών, κοντά στις 800 με 900 εταιρείες, που στην ουσία σημαίνει μείωση της τάξης του 30% σε σύγκριση με τις εγγραφές πριν από τα γεγονότα του Μάρτη», ανέφερε αρμόδιος του κλάδου.

Σύμφωνα και με τον πρόεδρο του Συνδέσμου, Γιώργο Σαββίδη, παρά το γεγονός ότι ο αριθμός των εταιρειών ξένων συμφερόντων που εγκατέλειψαν την Κύπρο είναι χαμηλός, δεν μπορούμε να εφησυχάστουμε. Οι ξένοι επενδυτές και επαγγελματίες αναμένουν τις εξελίξεις. Όπως είπε, λόγω του είδους των εταιρειών που προσελκύει η Κύπρος - ως επί το πλείστον ιθύνουσες (holding), χρηματοδοτικές και διαχείρισης επενδυτικού χαρτοφυλακίου - οι επιπτώσεις σε γενικές γραμμές είναι ασήμαντες. Αυτό, οφείλεται στις περιορισμένες αλλαγές που έγιναν στο φορολογικό πλαίσιο. «Αν επιβληθούν νέα μέτρα, με καινούριες φορολογίες ή αυξήσεις σε υφιστάμενες, τότε θα χάσουμε την δεύτερη ευκαιρία που μας έδωσαν», είπε.
 

Δειτε Επισης

Το κληρονομικό δίκαιο στην Κύπρο... Η διαθήκη, τα καταπιστεύματα και η σειρά των κληρονόμων
Cyprus Public Transport: Όλες οι σχολικές διαδρομές κανονικά από τη Δευτέρα
ΕΜΕΛ: Κανονικά από Δευτέρα τα μαθητικά δρομολόγια
St Intertrust: Στήριγμα των επιχειρήσεων στην πορεία προς ανάπτυξή τους
Η Lidl Κύπρου στηρίζει την Κύπρο του μέλλοντος
Αμερικανικό Πανεπιστήμιο Κύπρου: Μνημόνιο συνεργασίας με Υπουργείο Άμυνας
Επιχειρηματική αποστολή και φόρουμ ΚΕΒΕ στην Αυστρία
Στο Ντουμπάι η Μαρίνα Χατζημανώλη-Συμμετέχει σε συνέδριο για θέματα ναυτιλίας
Το City of Dreams Mediterranean υποδέχθηκε την εορταστική περίοδο σε μια μαγευτική εκδήλωση
Lidl, Murex, Exness: Πολύτιμες εισηγήσεις και συμβουλές σε όσους αναζητούν εργασία(vid)