Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Aon Hewitt: Αλλάζουν μορφή τα Ταμεία

H Aon Hewitt, o παγκόσμιος οργανισμός συμβουλευτικών υπηρεσιών της Aon plc (NYSE: AON), δημοσίευσε τα ευρήματα της Παγκόσμιας Έρευνας Συνταξιοδοτικού Κινδύνου του 2013 που αφορούν Ευρωπαϊκές επιχειρήσεις. Η έρευνα περιλαμβάνει απαντήσεις από συνταξιοδοτικά ταμεία σε 7 χώρες της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου, που αντιπροσωπεύουν περιουσιακά στοιχεία ύψους €232 δις και σχεδόν δύο εκατομμύρια μέλη.

Το επίπεδο χρηματοδότησης για πολλά ταμεία έχει επιδεινωθεί από το 2011 (έτος διενέργειας της τελευταίας έρευνας). Παρά τις γενικά θετικές επενδυτικές αποδόσεις, οι υποχρεώσεις των συνταξιοδοτικών ταμείων έχουν αυξηθεί λόγω της μείωσης των επιτοκίων των κυβερνητικών ομολόγων σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα.

Περισσότερα από 90% των ταμείων που συμμετείχαν στην έρευνα έχουν μια μακροπρόθεσμη στρατηγική, η οποία κατά πλειοψηφία είναι χαμηλού κινδύνου σε σχέση με τις υποχρεώσεις (αυτάρκεια στη χρηματοδότηση) για την χρηματοδοτούσα επιχείρηση. Συγκεκριμένα, οι ερωτηθέντες έχουν κατά κανόνα υλοποιήσει πλάνα για να φτάσουν στον μακροπρόθεσμο στόχο τους που είναι η εξαγορά των υποχρεώσεων ή η αυτάρκεια στη χρηματοδότηση.     

Η πιο συχνή απάντηση των ερωτηθέντων για τα αυξημένα ελλείμματα είναι η επιτάχυνση υλοποίησης της στρατηγικής μείωσης του επενδυτικού κινδύνου και η αποδοχή του περισσότερου χρόνου που χρειάζεται για την επίτευξη των μακροπρόθεσμων στόχων τους και η αύξηση της διασποράς της επενδυτικής πολιτικής.

Όσον αφορά την αλλαγή του σχεδιασμού του ταμείου, οι ερωτηθέντες υπέδειξαν πως είναι πιο πιθανό από ποτέ να προχωρήσουν σε κλείσιμο ή πάγωμα του ταμείου και να αντικαταστήσουν τα ταμεία καθορισμένου ωφελήματος με ταμεία καθορισμένης εισφοράς.

Δειτε Επισης

Το κληρονομικό δίκαιο στην Κύπρο... Η διαθήκη, τα καταπιστεύματα και η σειρά των κληρονόμων
Cyprus Public Transport: Όλες οι σχολικές διαδρομές κανονικά από τη Δευτέρα
ΕΜΕΛ: Κανονικά από Δευτέρα τα μαθητικά δρομολόγια
St Intertrust: Στήριγμα των επιχειρήσεων στην πορεία προς ανάπτυξή τους
Η Lidl Κύπρου στηρίζει την Κύπρο του μέλλοντος
Αμερικανικό Πανεπιστήμιο Κύπρου: Μνημόνιο συνεργασίας με Υπουργείο Άμυνας
Επιχειρηματική αποστολή και φόρουμ ΚΕΒΕ στην Αυστρία
Στο Ντουμπάι η Μαρίνα Χατζημανώλη-Συμμετέχει σε συνέδριο για θέματα ναυτιλίας
Το City of Dreams Mediterranean υποδέχθηκε την εορταστική περίοδο σε μια μαγευτική εκδήλωση
Lidl, Murex, Exness: Πολύτιμες εισηγήσεις και συμβουλές σε όσους αναζητούν εργασία(vid)