Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Professional Services: Νέοι τομείς δράσης

Ποιες οι θετικές προοπτικές για τον κλάδο παροχής επαγγελματικών υπηρεσιών στην Κύπρο

Οι νέες ευκαιρίες που παρουσιάζονται για ανάπτυξη και ενδυνάμωση του τομέα των επαγγελματικών υπηρεσιών αποτελούν σήμερα σημείο αναφοράς για τους επαγγελματίες που απασχολούνται σε αυτόν. Αποτελούν παράλληλα μοναδικές ευκαιρίες για προσέλκυση ξένων επενδυτών και ανάπτυξη στον τόπο μας, στόχος πλέον δύσκολος, ιδιαίτερα μετά τις πρόσφατες οικονομικές εξελίξεις στην Κύπρο.
Αυτές τις νέες ευκαιρίες είναι που αποσκοπεί να αναδείξει το 5th Cyprus Professional Services Conference, το οποίο διοργανώνεται από την ΙΜΗ, την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου στο ξενοδοχείο Hilton Park στη Λευκωσία.

Κλάδοι με μέλλον

Ο υπό δημιουργία κλάδος του φυσικού αερίου παρουσιάζει ίσως τις μεγαλύτερες και για πολλούς τις καλύτερες προοπτικές. Αυτές θα αναδείξει στο συνέδριο ο Lior Pick, Adv. (CPA) TEP Lior Pick & Co Law Offices, Israel. Ένας άλλος τομέας, που φαίνεται να δημιουργεί αξιόλογες ευκαιρίες για τον κλάδο παροχής επαγγελματικών υπηρεσιών είναι αυτός της πνευματικής ιδιοκτησίας (intellectual property). Τις πιο πρόσφατες εξελίξεις, καθώς επίσης και τις προοπτικές αξιοποίησης της πνευματικής ιδιοκτησίας θα παρουσιάσουν στο συνέδριο από κοινού οι Tony Hadjiloucas, Partner, Global Compliance Services, και Dinos Kapsalis, Tax Partner, PwC, Cyprus.

Με τη δική του σειρά, ο Chris Economides, CEO, BMCH Hellas S.A. – Broadcast Media Consultants, Greece, θα μιλήσει για τη δημιουργία και ανάπτυξη της κινηματογραφικής βιομηχανίας στην Κύπρο, μια προοπτική που κατά καιρούς συζητήθηκε, αλλά ποτέ δεν έτυχε της απαιτούμενης σημασίας. Αν κάτι τέτοιο προωθηθεί ορθά, τότε μπορεί να αποφέρει σημαντικά οφέλη για τον κλάδο παροχής επαγγελματικών υπηρεσιών και όχι μόνο. Άλλωστε, η περίπτωση της μικρής Μάλτας μπορεί να αποτελέσει ένα πολύ καλό παράδειγμα προς μίμηση.

Ακόμα, η ανάπτυξη των family offices και η διαχείριση των περιουσιακών στοιχείων πλουσίων ιδιωτών είναι μια άλλη καλή προοπτική για τον κλάδο των υπηρεσιών, που θα μπορούσε να αποβεί πολύ προσοδοφόρα. Το θέμα αυτό θα παρουσιάσει η Maria Kyriacou, Barrister-at-law, Head of Nicosia Office, Andreas Neocleous & Co LLC, Cyprus.
Τέλος, ο Angelos M. Gregoriades, Board Member, Head of Tax Services, KPMG Cyprus, Board Member of CIPA and Chairman of the CIPA Investment Funds Advisory Group, Cyprus θα μιλήσει για το πώς η δημιουργία του Cyprus Investment Funds Association (CIBA) θα βοηθήσει τον κλάδο, όπως επίσης και για τις πρόσφατες εξελίξεις που αφορούν στα ACIDS και ICES. 

Το συνέδριο

Το συνέδριο απευθύνεται σε ελεγκτικούς οίκους, δικηγορικά γραφεία, fiduciary services firms, τράπεζες, οικονομικούς οργανισμούς και κυβερνητικά τμήματα.
Διοργανώνεται από την εταιρεία ΙΜΗ και το περιοδικό Gold με χορηγό την Ελληνική Τράπεζα και ακαδημαϊκό χορηγό την Global Training. Υποστηρικτής του συνεδρίου είναι η εταιρεία Electra Hotels και χορηγοί επικοινωνίας το inbusinessnews.com και το περιοδικό In Business.                                                            

Για περισσότερες πληροφορίες, εγγραφές και κόστος συμμετοχής επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.imh.com.cy ή επικοινωνήστε στο τηλ.: 22505555, φαξ: 22679820, e-mail: events@imh.com.cy
 

Δειτε Επισης

Στο τεύχος Δεκεμβρίου του IN Business: Οι βραβευθέντες των 10ων ΚΕΒΕ Business Leader Awards
Μαρίνα Χατζημανώλη: Μεγάλη επιτυχία η επανεκλογή της Κύπρου στο Συμβούλιο του ΔΝΟ
Τεράστια επιτυχία για την Κύπρο-Επανεξελέγη στο Συμβούλιο του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού
Στην 1η θέση του Συμβουλίου του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού η Ελλάδα
Η πράσινη μετάβαση και οι στόχοι της Ε.Ε. σε ημερίδα του Ινστιτούτου Κύπρου
Το Κέντρο Καινοτομίας IDEA δέχεται νέες αιτήσεις για startups
Ο Γιάννης Παναγιώτου στο 2ο Cyprus Job Fair-Το μήνυμά του σε όσους αναζητούν εργασία(pics)
Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου και Πανεπιστήμιο Κύπρου ενώνουν δυνάμεις
ΙδΕΚ: Αυξημένο ενδιαφέρον για το Disrupt-Νέα καταληκτική ημερομηνία και επιπρόσθετος προϋπολογισμός
Εθελοντική αιμοδοσία από την Imperio