Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

PWC: Πρώτη στις συναλλαγές παγκοσμίως

Πρώτη παγκοσμίως και στην Ευρώπη με βάση τον αριθμό των συναλλαγών βρίσκεται η PwC στη λίστα των κορυφαίων χρηματοοικονομικών συμβούλων, σύμφωνα με τη μελέτη της Mergermarket για το πρώτο εξάμηνο του 2013 (Mergermarket H1 2013 M&A Trend Report).

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, τα συμπεράσματα της μελέτης βασίζονται σε συναλλαγές άνω των 5 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν από 1/1/2013 έως 30/6/2013.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της μελέτης, η PwC εργάσθηκε παγκοσμίως σε 129 συναλλαγές και στην Ευρώπη 86 συναλλαγές. Σε σύγκριση με το 2012, η PwC διατήρησε τον ίδιο αριθμό συναλλαγών και ανέβηκε κατά δύο θέσεις, στοιχείο που καταδεικνύει ότι δεν επηρεάσθηκε από τη μείωση του όγκου των συναλλαγών σε παγκόσμια κλίμακα κατά το πρώτο εξάμηνο του 2013 (-12% σε σύγκριση με το πρώτο εξάμηνο του 2012 διεθνώς). Στην Ελλάδα, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2013, η PwC ολοκλήρωσε 2 συναλλαγές.

«Η PwC έρχεται πρώτη παγκοσμίως σε συναλλαγές μεσαίου και μικρού μεγέθους - γεγονός που την αναδεικνύει ως τον μεγαλύτερο σύμβουλο που διευκολύνει επενδύσεις σε εταιρείες αυτού του μεγέθους. Αυτό μας κάνει περήφανους. Οι εξελίξεις στην ελληνική αγορά θα τρέξουν γρήγορα και θα αναδειχθούν σημαντικές ευκαιρίες για την πραγματοποίηση πολλών συναλλαγών κάτω των €100 εκ.», δήλωσε ο Κώστας Σ. Μητρόπουλος, Εντεταλμένος Σύμβουλος της PwC στην Ελλάδα.

Μερικά από τα σημαντικότερα αποτελέσματα της μελέτης της Mergermarket:

• Η συνολική αξία των εξαγορών και συγχωνεύσεων παγκοσμίως κατά το πρώτο εξάμηνο του 2013 έφθασε τα 896,1 δισ. $ και ήταν χαμηλότερη κατά 12,5% σε σύγκριση με το πρώτο εξάμηνο του 2012 (1.024,1 δισ. $). Πρόκειται για τη χαμηλότερη αξία συναλλαγών εξαγορών και συγχωνεύσεων που έχει να σημειωθεί από το πρώτο εξάμηνο του 2011 (888,4 δισ. $).

• Στην Ευρώπη, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2013, οι συναλλαγές μειώθηκαν, φθάνοντας συνολικά το χαμηλότερο ποσό που έχει να σημειωθεί από το πρώτο εξάμηνο του 2010 (242,3 δισ. $). Εν τούτοις, η PwC διατήρησε τον ίδιο περίπου αριθμό συναλλαγών και ανέβηκε από τη δεύτερη στην πρώτη θέση.

• Σύμφωνα με τα στοιχεία της Mergermarket, οι πρόσφατες πολιτικές αναταραχές στην Τουρκία συνέβαλαν στη μείωση της αξίας των συμφωνιών από 6,6 δισ.$ και 37 συμφωνίες το πρώτο τρίμηνο του 2013 σε 2,1 δισ. $ και 26 συμφωνίες το δεύτερο τρίμηνο (-68%).

• Στην Ευρώπη, οι περισσότερες συναλλαγές πραγματοποιήθηκαν στην Αγγλία (62,4 δισ. $) και στην Ιρλανδία (15,9 δισ. $), αποτελώντας μαζί το 28% της αξίας των εξαγορών και συγχωνεύσεων που πραγματοποιήθηκαν στην Ευρώπη. Ακολουθούν οι γερμανόφωνες χώρες με συνολικό ποσοστό 18%.

• Στις αναδυόμενες αγορές σημειώθηκε μείωση της αξίας των συναλλαγών κατά 29%  σε σύγκριση με το πρώτο εξάμηνο του 2012.

• Η Κίνα είχε την περισσότερη δραστηριοποίηση ανάμεσα στις χώρες BRIC, ακολουθούμενη από τη Ρωσία και τη Βραζιλία.

• Αντίθετα με τις περιοχές της Ευρώπης και της Ασίας-Ειρηνικού, οι εξαγορές και συγχωνεύσεις αυξήθηκαν στις ΗΠΑ κατά 8% το πρώτο εξάμηνο του 2013 (338,8 δισ. $) σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2012 (313,7 δισ. $).

• Η Αφρική εμφάνισε τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών από το πρώτο εξάμηνο του 2010 (33,3 δισ. $, 173 συμφωνίες).

Πηγή:capital.gr

 

Δειτε Επισης

Στο τεύχος Δεκεμβρίου του IN Business: Οι βραβευθέντες των 10ων ΚΕΒΕ Business Leader Awards
Μαρίνα Χατζημανώλη: Μεγάλη επιτυχία η επανεκλογή της Κύπρου στο Συμβούλιο του ΔΝΟ
Τεράστια επιτυχία για την Κύπρο-Επανεξελέγη στο Συμβούλιο του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού
Η πράσινη μετάβαση και οι στόχοι της Ε.Ε. σε ημερίδα του Ινστιτούτου Κύπρου
Το Κέντρο Καινοτομίας IDEA δέχεται νέες αιτήσεις για startups
Ο Γιάννης Παναγιώτου στο 2ο Cyprus Job Fair-Το μήνυμά του σε όσους αναζητούν εργασία(pics)
Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου και Πανεπιστήμιο Κύπρου ενώνουν δυνάμεις
ΙδΕΚ: Αυξημένο ενδιαφέρον για το Disrupt-Νέα καταληκτική ημερομηνία και επιπρόσθετος προϋπολογισμός
Εθελοντική αιμοδοσία από την Imperio
Σήμερα η δεύτερη και τελευταία μέρα του Cyprus Job Fair: 50 εργοδότες με 1000 θέσεις εργασίας σε περιμένουν