powered by

Pascal: Μαθητές σε παγκόσμιο διαγωνισμό Formula One

Το PASCAL English School Lefkosia συμμετέχει στον παγκόσμιο διαγωνισμό “Formula One in schools: The Formula One technology challenge”.

Ο θεσμός αυτός διοργανώνεται ετησίως από τη Formula One in Schools Ltd, μία μη κερδοσκοπική εταιρία, για να παράσχει μια εκπαιδευτική εμπειρία μέσα από τη μαγευτική έλξη της Φόρμουλα Ένα. Κάθε ομάδα προετοιμάζει ένα επιχειρηματικό πλάνο, αναπτύσσει προϋπολογισμό και συγκεντρώνει χορηγίες. Επιπλέον, χρησιμοποιώντας ηλεκτρονικό σχεδιαστικό πρόγραμμα, σχεδιάζει ένα αυτοκίνητο της Φόρμουλα Ένα. Μετά από τη δημιουργία του μοντέλου αυτοκινήτου, οι ομάδες διαγωνίζονται μεταξύ τους σε αγώνα ταχύτητας. Οι ομάδες κρίνονται βάσει του επιχειρηματικού τους σχεδίου, τις χορηγίες που έχουν εξασφαλίσει, την ταχύτητα, το σχεδιασμό και την αεροδυναμική του αυτοκινήτου τους, καθώς και την προφορική τους παρουσίαση.  Οι ομάδες διαγωνίζονται πρώτα σε εθνικό επίπεδο και έπειτα σε παγκόσμιο επίπεδογια το τρόπαιο Bernie Ecclestone F1 in Schools World Championship.

Ο εθνικός διαγωνισμός στην Κύπρο είναι κάτω από την αιγίδα της Ένωσης Κυπρίων Φυσικών.

Η ομάδα του PASCAL έχει ονομαστεί “Ultrasonic Hawks”και έχει επιτύχει να περάσει την πρώτη φάση του διαγωνισμού με επιτυχία και έχει περάσει στη φάση της υλοποίησης. Τώρα, οι μαθητές δουλεύουν πυρετωδώς για το σχεδιασμό του αυτοκινήτου και την προετοιμασία τελικού Portfolio.

Η ιστοσελίδα των μαθητών είναι: www.ultrasonichawks.com ενώ ήδη έχει κυκλοφορήσει και εφαρμογή για android τηλέφωνα.

Δειτε Επισης

Επιτυχία στο 8ο Cyprus International Tax conference: Διαμορφώνοντας το Μέλλον της Κυπριακής Φορολογίας(video)
Μιχάλης Καρής: Τα δύο νέα ραδιοφωνικά projects του SUPER FM και οι ευκαιρίες για τις επιχειρήσεις
Ενδυναμώνουν την θέση της Κύπρου στον επενδυτικό χάρτη τα πολεοδομικά κίνητρα για αναπτύξεις στην εκπαίδευση
Junior Achievement Κύπρου: Οι βραβευθέντες του «StartUp 2025» και οι καινοτόμες επιχειρηματικές τους ιδέες
Η Altia Πλατινένιος Χορηγός του ΟΠΑΠ Μαραθωνίου Λεμεσού 2025
Στο European Shipping Summit στις Βρυξέλλες η Μαρίνα Χατζημανώλη
Συμφωνία Πανεπιστημίου Κύπρου-Τράπεζας Κύπρου για υποτροφίες και εργασία
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα Κυπριακά Βραβεία Αρχιτεκτονικής, Αρχιτεκτονικής Εσωτερικού Χώρου & Ανάπτυξης Γης 2024
Διαδραστικό εργαστήριο για οικογένειες στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου
Η Capacitor Partners υποψήφια στα 17α InBusiness Awards στην κατηγορία «Μικρομεσαία Επιχείρηση»