Y&R: 90 χρόνια ‘Αντίσταση στα Συνηθισμένα’

90 χρόνια μετά την ίδρυση της εταιρείας Y&R από τους John Orr Young & Raymond Rubicam με έναν μόνο πελάτη, η εταιρεία γιορτάζει τα ενενηκοστά της γενέθλια στο χώρο, ως μία από τις μεγαλύτερες, πιο εμβληματικές και πιο δυναμικές διαφημιστικές εταιρείες στον κόσμο.

Για να τιμήσει το ορόσημο αυτό αλλά και μια βιομηχανία που η Y&R βοηθάει διαρκώς στη μεταμόρφωση της, προσκαλεί άτομα από όλο τον κόσμο να κάνουν post τι σημαίνει γι’ αυτούς διαφήμιση σε μια ανοιχτή συζήτηση που θα καταλήξει σε μια ψηφιακή πινακίδα σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους του κόσμου, την πλατεία Times Square στη Ν. Υόρκη, στις 23 Μαΐου 2013 από τις 2 μέχρι τις 3.30 μ.μ.

«Ο ιδρυτής Raymond Rubicam, λάτρευε να λέει ‘Η δουλειά μας είναι να αντιστεκόμαστε στο συνηθισμένο’. Αυτό είναι μια μεγάλη εντολή με την οποία ‘μπολιάστηκε’ η κουλτούρα της εταιρείας ότι οι αξίες αλλάζουν, κάτι που οδηγείται μέσα από δημιουργικούς τρόπους σκέψης και δουλειάς. Η ικανότητα μας του ‘επανεφεύρειν’ – για τους πελάτες μας και για τους εαυτούς μας – είναι ένας από τους λόγους που είμαστε ανάμεσα στα ελάχιστα διαφημιστικά γραφεία που αντέξαμε στον χρόνο», είπε ο David Sable, Οικουμενικός Διευθύνων Σύμβουλος της Y&R.

Για να γιορτάσει την επέτειο, η Y&R συνεργάζεται με τη Hyperactive, μια από τις πιο κινητήριες δυνάμεις της εταιρείας, που κατέχει αποκλειστική τεχνολογία που συλλαμβάνει τα άβαταρς από το Twitter και το Facebook και μέσω αλγόριθμων δημιουργεί ένα μωσαϊκό, καθώς οι άνθρωποι στέλνουν tweets και κάνουν posts. Οι χρήστες μπορούν να βρουν τα posts τα δικά τους αλλά και άλλων, αλλά και να αποκαλύψουν το κρυμμένο περιεχόμενο καθώς αλληλεπιδρούν με το μωσαϊκό. Στις 23 Μαΐου, μεταξύ των ωρών 2 και 3.30μ.μ., το μωσαϊκό θα εμφανιστεί σε μια τεράστια Clear Channel Spectacolor πινακίδα στην Times Square στη Ν. Υόρκη. Όσοι ‘τουϊτάρουν’ στο δρόμο θα δουν τα posts τους ζωντανά στην πινακίδα και η εικόνα του μωσαϊκού θα αποκαλυφθεί.

Ο States Stable λέει ότι «τα πάντα στον κόσμο είναι digital, αλλά το digital δεν είναι τα πάντα. Η ιδέα αυτής της ‘ανοιχτής’ συζήτησης πάνω σε μια μοναδική ψηφιακή πινακίδα είναι ένας συμβολισμός της ψηφιακής έκθεσης του κόσμου στον οποίο ζούμε, όπου γεφυρώνουμε συνεχώς τον φυσικό και τον ψηφιακό κόσμο. Και πού θα γιορτάζαμε καλύτερα τη σύγκλιση αυτή παρά σε μια από τις πιο εμβληματικές τοποθεσίες παγκοσμίως;».

Δείτε και εσείς τους εορτασμούς της Y&R απευθείας από τη Ν. Υόρκη την Πέμπτη 23 Μαΐου 2013, από τις 2 μέχρι και τις 3.30μ.μ. αποκλειστικά στο yr.com.
 

Δειτε Επισης

CIM Summit 2024: Πλατφόρμα ενημέρωσης και ανταλλαγής ιδεών
Davood Shamsi: Με εμπειρία σε Apple και JP Morgan στο 3ο Digital Cyprus Conference
ΟΕΒ, Τράπεζα Κύπρου και Deloitte στο Λονδίνο-Παρουσίαση επαγγελματικών ευκαιριών για επαναπατρισμό Κύπριων
Το κοινό «αγκάλιασε» την εκστρατεία του Bean Bar απέναντι στον καρκίνο του μαστού
Σύσταση Δικτύου Επιχειρήσεων Καινοτομίας από την ΟΕΒ
Εγκαίνια Παλαιάς Δημοτικής Αγοράς στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας
Ο νέος πρόεδρος των πολιτικών μηχανικών-Το κεντρικό Δ.Σ. του ΣΠΟΛΜΗΚ για την τριετία 2024-2027
Σημαντικές κοινωνικές δράσεις από ACTTA για τη συμπλήρωση 70 χρόνων από την ίδρυσή του
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για νέους «Νοιώθω Αυτοπεποίθηση»-Μια συνεργασία Dove και Hope For Children
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Διαχειριστών Κοινόκτητων Οικοδομών Κύπρου