Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Ένας στρατηγός, μια σύμβουλος και ένας CEO από το Ισραήλ

Το Ισραήλ είναι η πρώτη χώρα στην περιοχή μας που κατάφερε να ανακαλύψει, να εξορύξει και να εκμεταλλευτεί τους υδρογονάνθρακες της. Είναι μια χώρα με σημαντική γεωπολιτική θέση που αναμφισβήτητα επηρεάζει πάρα πολύ την ισορροπία δυνάμεων στην Ανατολική Μεσόγειο. Παράλληλα, αποτελεί ένα σημαντικό μελλοντικό σύμμαχο για την Κύπρο στην προσπάθεια της για ανάπτυξη του κλάδου ενέργειας της και ιδιαίτερα τη βιομηχανία φυσικού αερίου. Η εμπειρογνωμοσύνη της γειτονικής μας χώρας σε θέματα ενέργειας είναι υψηλού επιπέδου και αυτό είναι ο λόγος που τρεις διακεκριμένοι ειδικοί, ένας στρατηγός εν αποστρατεία, μια σύμβουλος και ένας CEO, θα φιλοξενηθούν στην Κύπρο στο πλαίσιο του  2nd Cyprus Natural Gas Conference (www.cyprusgasconference.com), το οποίο διοργανώνεται από την ΙΜΗ το διήμερο 20 και 21 Ιουνίου στο ξενοδοχείο Hilton Park στη Λευκωσία.

Η Gina Cohen, σύμβουλος σε θέματα φυσικού αερίου, με παρουσία στα σημαντικότερα συνέδρια για το θέμα θα μιλήσει τα στάδια ανάπτυξης των αγορών φυσικού αερίου, ένα θέμα που αποκτά ιδιαίτερη σημασία αν αναλογιστεί κανείς σε πόσο πρώιμο στάδιο βρίσκονται οι αγορές που μας περιβάλλουν σε συνδυασμό με τις δυνατότητες ανάπτυξης που παρουσιάζονται. Η κυρία Cohen, μέσα από την παρουσίαση της, θα καταδείξει πως τυχόν αποτυχία στο να κατανοήσει κάποιος την εξέλιξη των αγορών φυσικού αερίου θα οδηγήσει σε λάθος λήψη αποφάσεων και θα κάνει συγκεκριμένη αναφορά στα παραδείγματα του Ισραήλ, της Αιγύπτου και της Κύπρου.

Ο γνωστός, λόγω της συχνής του παρουσίας στην Κύπρο, Dr. Amit Mor, Energy and Environment Economist and Financial Analyst, CEO and Owner, Eco Energy Ltd θα παρουσιάσει τις μελλοντικές γεωπολιτικές προκλήσεις για την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου αναφορικά με την ανάπτυξη του κλάδου του φυσικού αερίου, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην ισορροπία δυνάμεων και πως αυτή ενδεχομένως επηρεάζεται από τις σχέσεις χωρών όπως η Κύπρος, η Τουρκία, το Ισραήλ και ο Λίβανος.

Τέλος, ο στρατηγός εν αποστρατεία Dr. Ephraim Sneh, M.D., Chairman, S. Daniel Abraham Center for Strategic Dialogue, Netanya Academic College, θα παρουσιάσει πως μια χώρα όπως η Κύπρος θα πρέπει να προχωρήσει στο σχεδιασμό και στην εφαρμογή ενός πλάνου που θα εξασφαλίζει την προστασία και την ασφάλεια των επενδύσεων που θα γίνουν στον τόπο μας. Σε μια ιδιαίτερα ταραγμένη περιοχή όπως αυτή της Ανατολικής Μεσογείου, το θέμα αυτό αποκτά εξαιρετική σημασία, αφού αναφερόμαστε σε επενδύσεις πολλών δισεκατομμυρίων.

To συνέδριο οργανώνεται από την ΙΜΗ με ασημένιο χορηγό την J&P. Χορηγοί επικοινωνίας είναι τα περιοδικά INBusiness και Gold, το inbusinessnews.com, Middle East Economic Survey (MEES), European Gas Hub, Interfax Natural Gas Daily, EurOil (Europe Oil and Gas Monitor), Ogilvie Publications, ERPIC, Energypress και CyprusGasNews.
Για περισσότερες πληροφορίες, εγγραφές και κόστος συμμετοχής επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του συνεδρίου στο www.cyprusgasconference ή επικοινωνήστε στο τηλέφωνο: 22505555, φαξ: 22679820, e-mail: events@imh.com.cy


 

Δειτε Επισης

Κόβει κάθε κουβέντα για φορολόγηση των υπερκερδών των τραπεζών ο Χριστοδουλίδης
Κ. Ηροδότου: Η ανησυχητική πραγματικότητα και η ανάγκη ενίσχυσης του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού
Το δυναμικό «comeback» των Gloria Jean’s... Η εξαγορά από τον όμιλο Λανίτη και το πλάνο επαναλανσαρίσματος
Altius Insurance: Ανανέωσε για 18η συνεχή χρονιά τη συνεργασία της με την ΠΟΕΔ
Διάλεξη για την τεχνητή νοημοσύνη από ΤΕΠΑΚ και ΕΒΕ Αμμοχώστου
Μέχρι 31 Μαΐου η υποβολή αιτήσεων για το Κυπριακό Βραβείο Εξαγωγών
PwC Foundation: Γνώσεις σε μαθητές και μαθήτριες για τον χρηματοοικονομικό εγγραμματισμό
Αγκαλιάζουν τα βραβεία δικοινοτικής συνεργασίας του ιδρύματος Στέλιος Χατζηιωάννου
The Landmark Nicosia: Το νέο Spa και οι εγκαταστάσεις Fitness & Wellness του ξενοδοχείου (pics)
Αντίστροφη μέτρηση για 16α ΙΝ Βusiness Awards-Ολοκληρώνεται στις 4 Απριλίου η διαδικασία ψηφοφορίας