Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Αμβροσιάδου: Κέρδισε τη μάχη για το λογισμικό της IKOS

Η Έλενα Αμβροσιάδου, ιδρύτρια της εταιρίας IKOS κέρδισε τη δικαστική μάχη στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου εναντίον του πρώην συζύγου της και πρώην Διευθυντή της ΙΚΟS, Dr. Martin Coward, ο οποίος ισχυριζόταν ότι είχε τα δικαιώματα Πνευματικής Ιδιοκτησίας σε λογισμικά συστήματα της εταιρίας ΙΚΟS.

O Alan Tooker, Διευθύνων Σύμβουλος της IKOS, δήλωσε εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας:
«Το Διοικητικό Συμβούλιο καλωσορίζει την σημερινή απόφαση του Δικαστηρίου η οποία επιβεβαιώνει την ιδιοκτησία των λογισμικών από την IKOS. Θα συνεχίσουμε να είμαστε άγρυπνοι φρουροί στην προστασία της εταιρίας, των εμπορικών μυστικών της, και της τεχνογνωσίας της. Σαν μια σοβαρή εταιρία με μακρά ιστορία στον χρηματιστηριακό τομέα με παγκόσμια εμβέλεια θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε και να υπηρετούμε τα συμφέροντα των επενδυτών μας.  Καταλαβαίνουμε απόλυτα τη σημασία της σταθερότητας σε οποιανδήποτε επενδυτική δομή και ειδικά σε ένα κόσμο που καθημερινά είναι πιο εξαρτώμενος από τις ηλεκτρονικές συναλλαγές η ασφάλεια της Πνευματικής Ιδιοκτησίας έχει τεράστια σημασία».

Η Έλενα Αμβροσιάδου μετά το πέρας της δίκης δήλωσε: “οι επενδυτές μας θα είναι πολύ ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα της δίκης για το λόγο ότι διασφαλίζει τις επενδύσεις τους με την IKOS. Επιπρόσθετα, η επιβεβαίωση ότι η κυριότητα της Πνευματικής Ιδιοκτησίας που απορρέει από αυτή τη δικαστική υπόθεση και η αυστηρή υπεράσπιση των νόμιμων δικαιωμάτων της IKOS ενδυναμώνει τους Ευρωπαϊκούς κανονισμούς και νομοθεσίες περί προστασίας Πνευματικών Δικαιωμάτων”.

Στην Κύπρο συνεχίζεται ο δικαστικός αγώνας στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού όπου η  IKOS παίρνει στο δικαστήριο πρώην υπάλληλο της για παρόμοιες υποκλοπές συστημάτων. Η Κύπρος σίγουρα θα επωφεληθεί σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές από μια απόφαση η οποία θα μπορούσε να διαδραματίσει και αυτή ένα σημαντικό ρόλο στην προστασία Πνευματικών Δικαιωμάτων σε όλη την Ευρώπη.
 

Δειτε Επισης

Altius Insurance: Ανανέωσε για 18η συνεχή χρονιά τη συνεργασία της με την ΠΟΕΔ
Διάλεξη για την τεχνητή νοημοσύνη από ΤΕΠΑΚ και ΕΒΕ Αμμοχώστου
Μέχρι 31 Μαΐου η υποβολή αιτήσεων για το Κυπριακό Βραβείο Εξαγωγών
PwC Foundation: Γνώσεις σε μαθητές και μαθήτριες για τον χρηματοοικονομικό εγγραμματισμό
Αγκαλιάζουν τα βραβεία δικοινοτικής συνεργασίας του ιδρύματος Στέλιος Χατζηιωάννου
Αντίστροφη μέτρηση για 16α ΙΝ Βusiness Awards-Ολοκληρώνεται στις 4 Απριλίου η διαδικασία ψηφοφορίας
Μήνυμα από Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου και Τρ. Κύπρου για Πορεία Χριστοδούλας-«Να είσαι εκεί»
O Υπουργός Εσωτερικών για το μεταναστευτικό στο Nicosia Economic Congress
Πέραν κάθε προσδοκίας το ενδιαφέρον για το sCYence Fair 2024-Παρατείνονται μέχρι 10 Απριλίου οι εγγραφές
Κέντρο Κοινωνικής Καινοτομίας: Ενημερωτική συνάντηση με λειτουργούς των ΜΜΕ